מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוזרת להתייעץרוני14/11/2009
היי
אני רואה שאני כותבת נאמנה בפורום.
כתבתי לפני כמה חודשים בקשר לפרידה כואבת שהייתה לי מחבר שלי.
אני לא יודעת מה לא בסדר איתי. אני לא כל כך מצליחה להרים את עצמי מהמצב שבו אני נמצאת.
אני עובדת בעבודה שלא ממש מספקת אותי, יש לי תקופות של געגוע לקשר שהיה לי בעיקר במצבי דיכאון. אני עושה קאוצ'ינג אצל מישהי מתחילה ואני לא חושבת שזה כל כך עוזר. איך אני יודעת אם קאוצ'ינג עוזר או לא ומה המטרות שלו?
מאז הפרידה היו לי כמה דייטים אבל אף אחד לא נראה לי, ובנוסף היו לי מחשבות בחלק מהדייטים שאני עדיין מאוד כועסת על האקס שלי שהביא אותי למצב כזה של לחפש מישהו אחר. אני לא רוצה לראות שעוברת שנה ואני עדיין תקועה באותו המקום חושבת עליו ומתגעגעת למה שהיה, בעיקר שאני מניחה שהוא כבר המשיך הלאה (וממש שובר אותי להגיד את זה)
נתת לי עצה של להתחיל ללמוד, יש לי דיסלקציה ואני מפחדת מלימודים, אני מפחדת להתחיל ללמוד ולסבול כמו שסבלתי בתיכון. אני בתהליך של ייעוץ במכון הדסה שמיעוד לייעץ בנושאים אלה אבל גם זה לא נותן לי כל כך תקווה שאני אמצא משהו לעשות עם עצמי.
יש לי חברה שאומרת שאני מדברת כמו אישה גרושה בת 40 עם ילדים שאין לה יותר מדיי אופציות פתוחות בחיים. למען האמת, ככה אני גם מרגישה. אני לא מרגישה כמו מישהי צעירה יפה וחכמה שכל האפשרויות פתוחות בפנייה ולמען האמת יותר מדיי אופציות רק מפחידות אותי.
חשבתי שעברתי את התקופה של להתגעגע לאקס אבל במצבים כאלה כל מה שאני רוצה זה חיבוק ממנו כמו שהיה לנו פעם
אני מרגישה כאילו אני מתחילה לאבד עניין בחיים שלי ושאני רק סובלת כל הזמן ולא מצליחה להרים את עצמי מזה. אומרים לי שזאת רק תקופה עוברת, אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי ועם התקופה הזאת שלא עוברת ממני.
בבקשה תעזרו לי, אני לא משוגעת או בעלת נטיות אובדניות אבל ככה אני נשמעת לעצמי לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני יקירתי
אביטל שטרית15/11/2009להפרד מבן זוג, זה בעצם לאבד משהו קרוב, זהו סוג של"מוות קטן" ואכן התהליך הנו זהה לתהליך של אבל .קשה להאיץ בו וכל אחד עובר את זה אחרת.
את נשמעת נערהרגישה במיוחד ואין פלא שקשה לך, כרגע זה נראה כמו סוף העולם , אך קרן השמש נחבאת לה בפינה. ראשית עלייך להשלים ולקבל את סיומו של הקשרו לקחת אחריות על מצבך, כאשר את מאשימה אותו אפילו במקצת על שהובילך למצב עגום כזה , אינך לוקחת אחריות.
תהליך " האבל" לוקח זמן אך גם במהלכו נסי לראות את הדברים היפים והחיוביים בחייך, התמקדי בדברים אשר מעניקים לך סיפוק, זה לא חייב להיות דבר גדול כמו לימודים, פגישה עם חברה טובה, סרט, אולי נעליים חדשות? ספורט עשוי להעניק תחושת הישג ושחרור ועוד...
אם את מרגישה "שהיאוש לא נעשה יותר נוח ", פני לאיש מקצוע, לעיתים טיפול קצר מועד , עשוי לחולל נפלאות. בקשר לקאוצ'ינג רק את יודעת אם הוא עוזר לך או לא.
רוני יקירתי , חזקי ואימצי, אני יודעת שזה לא מנחם כעת,אבל בסוף זה יעבור.
אל תהססי לשתף אותנו ואם זה קשה לך מידי פני לאיש מקצוע.
בברכה אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)