רוצים שאנשא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצים שאנשא
    דתיה
    23/09/2007

שלום. אני בחורה דתיה, או לפחות דתיה כלפי חוץ, כי בשנים האחרונות יש לי משבר אמונה ואני לא בטוחה שאני מסכימה עם הדרך של הדתיים למרות שאני כן מאמינה באלוהים.
    עד עכשיו הצלחתי להחזיק מעמד בלי להגיד כלום אבל עכשיו מתחילים להפעיל עלי לחץ כבד לחתונה - גם קודם היה לחץ אבל עכשיו כבר עברתי את הגבול מבחינתם (אני בת 22) ומתחילים לשלוח אותי לשידוכים.
    בינתיים הצלחתי להתחמק מזה אבל אני לא יודעת כמה זמן אני יכוהל להמשיך. אני חושבת שתיכף אני אצטרך להחליט אם אני שוברת את הכלים ומודיעה להם שאני לא מאמינה ואז אני אהיה לגמרי לבד בעולם בלי שום תמיכה ובלי השכלה (אני לומדת עכשיו אבל יש לי עוד שנה לסיום ואני לא אצליח לבד) או מקצוע. או ללכת איתם ולהמשיך לחיות בשקר כל חיי.
    אני ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות, יש לכן עצה או אם אתן מכירות גוף שאפשר לפנות אליו עם מקרים כאלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצים שאנשא

הוספת תגובה

• לא במהפכות כי אם במתינות

איילת לחמי
    24/09/2007

דתיה יקרה,
    את מתארת מצב לא פשוט כלל. מצב בו מצד אחד את רוצה לחיות את חייך בקרב האנשים היקרים לך אך מצד שני אינך רוצה לחיות בשקר. זהו מעין מילכוד כי לכאורה בכול צד שתבחרי תפסידי משהו. השאלה היא עד כמה תפסידי ומה יהיו ההשלכות של כל מהלך.

האם "יציאה" שלך מהארון התורני בכול מצב יבעיר את חמתם של הורייך?
    האם יש דרך לדעתך לשתף את משפחתך הקרובה ביותר שיתמכו בך בצעדייך?

אני בכול מקרה ממליצה לחיות בתוך האמת ולא בתוך השקר. גם את בעצמך מתארת תחושה בה את לא רוצה "להמשיך לחיות בשקר כל חייך". אבל לא לעשות את זה בצורה של לשבור את הכלים אלא במתינות אך בדרך נחושה.

בינתיים אני יכולהלהפנות אותך לעמותה שנקראת הלל. יש להם קו חם ואתר אינטרנט עם שאלות ותשובות ואת יכולה לבדוק איתם על אנשים שהיו במצבך.
    כתובת המייל שלהם היא http://www.hillel.org.il/
    הטלפון הוא 1-700-70-70-73
    מעולם לא נעזרתי בקו אז אני לא יודעת מה רמת העזרה שהוא מעניק א ממה שקראתי האינטרנט אני מתרשמת שהם מקצועיים.

אני מאחלת לך בהצלחה בכול דרך שתבחרי ובמידה ותרצי להתייעץ עוד על דרכים בהם ניתן לפנות להורים ולשוחח עימם או רק אם תרצי אוזן קשבת- אנחנו כאן

בהצלחה,
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמותת הלל היא עמותה אנטי דתית מוצהר

לא משנה מי
    26/09/2007

המורכבת מאנשים שמכל מיני סיבות עזבו את העולם הדתי . ולכן התמיכה שלהם היא כלל לא נייטרלית, חשוב לדעת!

לדעתי הטוב ביותר הוא לפנות לרבנית או לרב שההורים מקשיבים לדעתם ולהסביר להם את הבעיה, אני בטוח שאם הבעיה תוסבר כמו שצריך-יגלו הבנה ואיכפתיות!
    לעומת זה אם תפנו לעמותת הלל-וזה ייודע להורים-זה ייצור קרע במשפחה.
    חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים .

אפרים
    21/11/2012

רוב המתנדבים בהלל הם חילוניים, וגם מתוך אלה שיצאו בשאלה - רובם לא יצאו מהעולם החרדי אלא מהכיפות הסרוגות.

אף אחד שם לא מנסה לשכנע את הפונים לפנות או לצאת, ורק עוזרים בביצוע למי שכבר החליט לצאת בשאלה על דעת עצמו ושלם עם הבחירה האישית שלו.

חבל שאת מכפישה סתם בלי לדעת, ומפיצה שקרים בוטים על גבול הדיבה.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן עצה

איילת לחמי
    29/09/2007

שלום לך לא משנה מי

ודווקא כן משנה מי את כי התגובה שלך הינה מאוד מגמתית-
    את כותבת על העמותה שזה מצויין את נותת עוד פרספקטיבה מעניינת ונכונה לגבי העמותה.

אבל-
    את נוקטת צד לגבי מה "דתיה" צריכה לעשות אבל העמדה שלך מאיר רק צד מסוים בלי לקחת בחשבון מה יכולות להיות הבעיות שבכך-
    אם "דתיה" לא מוצאת את עצמה בתוך הקהילה הדתית או עם ההורים שלה לא יגלו הבנה ואכפתיות?

כאשר נותנים עצה חייבים לחשוב מה יכולות להיות התוצאות של העצה הזו ולהציע אותה אך לא לחייב בה.

שיהיה חג של מחשבה,
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה