הטרדה מינית בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית בעבודה
    המזכירה
    25/09/2007

אחד מהמנהלים הבכירים בחברה מטריד אותי מינית באופן קבוע. הוא שולח מבטים מאוד מפורשים, מעיר הערות לגבי הבגדים שלי תוך כדי מבט לשדיים הרבה פעמים, שולח אמירות מרומזות לגבי מה יכול להיות בינינו ועוד.

הבהרתי לו כמה פעמים שאני לא רוצה לשמוע את זה, בהתחלה עשיתי את זה בעדינות ובצחוק ואחרי זה בתקיפות, אבל זה לא עוזר. אני צריכה את העבודה הזאת ופוחדת שאם אעשה משהו יותר מזה הוא ידאג שיפטרו אותי כי הוא בקשר טוב עם כולם שם.

איך אפשר להפטר ממנו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הטרדה מינית בעבודה

הוספת תגובה

• חמור ביותר

איילת לחמי
    26/09/2007

שלום אישה יקרה,

מה שאת מתארת הוא חמור מאוד- מעשים שיכולים להיות דיבור מבט או נגיעה שמטרידים אותך מתוך היותך אישה הם מעשים שאסור לעבור עליהם בשתיקה. במיוחד במצב כזה שאותו מנהל בכיר מנצל באופן מודע את כוחו בגלל דרגתו הבכירה בעבודה למולך. האם השם שבחרת לעצמך- המזכירה- הוא תפקידך בחברה? האם הוא המנהל הישיר שלך?

על פי מה שאת מתארת הגבת טוב מאוד למצב- הבהרת את עמדתך וזה חשוב כצעד ראשון.
    אבל מה לעשות יש גברים שכשאת אומרת לא הם לא מבינים שזה לא החלטי וממשי ושאנחנו יודעות ולוקחות אחריות על מה שאנחנו אומרות. כשאת אומרת לא ! לזה את מתכוונת!

יש כמה דברים שאת יכולה לעשות ובכולם יש סוג של סיכון כל עוד את לא יודעת מה התפישה של המנהלים האחרים בחברה. מה היחסים שלך עם המנהל/ת הישיר/ה שלך?
    אחד הדברים הראשונים שאני הייתי עושה הוא מתקשרת למרכזי הסיוע 1202 - זהו קו שפועל כל הזמן ומי שיושבות בו הן נשים עם הרבה ידע וניסיון בתחום והן יכולות לייעץ לך ולבדוק איתך מהן האופציות הטובות ביותר לפעולה. עבורך. כמו כן הקו הוא אנונימי לחלוטין.

מעבר לכך אני מציעה לא להדחיק- כפי שאת מתארת את המצב הוא לא נעים ומה שלא יםסק עכשיו ימשיך להיות מעיק ומציק יותר ויותר.
    האם את יכולה לשתף מישהו ממשפחתך? בן/בת זוג? הורים?

אשמח אם תעני על השאלות ונוכל לבחון יותר לעומק מה עוד ניתן לעשות- כמו כן תמיד יש את מרכזי הסיוע שיתנו לך ייעוץ מקצועי וטוב

איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים אסורים

עידית
    26/09/2007

"מזכירה" יקרה!
    הדברים שאת כותבת עליהם ומתארת הינם מעשים שאסור שיקרה לנו הנשים במקום העבודה שלנו, מקום שבו אנו נמצאות ברוב שעות היום ועובדות קשה על מנת לפרנס את משפחתנו.
    אסור לנו לתת לאף מנהל או עמית בעבודה לגרום לנו לאי נוחות ואי נעימות אותה את מתארת.
    תגובתך החד משמעית והמהירה הינה מעשה טוב אך על מנת לבער את הנגע הרע של אשה שמוטרדת מינית אנו חייבות לעשות מעשה ולשתף ולפנות לראש הארגון/לממונה של נפגעות הטרדה מינית בעבודה על מנת שיתנו לך כלים וכוחות להמשיך הלאה. ברור לי כי הינך חוששת למקום עבודתך וכי ישנם עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון (משפחה/שכר וכו'...) ולכן הצעתי היא שתשקלי את כל הפרמטרים (שאינם מפורטים כאן) ותחליטי האם הינך ממשיכה לפעול. אני מחזקת אותך ומתפללת שיהיו לך את הכוחות להפסיק את מה שהינך חווה ביום יום ותוכלי לחיות בכבוד וללא פחד, לצערי ללא על פעולה מצידך, המנהל המטריד ימשיך במעלליו ואף יטריד בנות נוספות. בהצלחה והלוואי ונפעל כולנו על מנת להפוך ולהיות חברה בריאה וטובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את לא לבד

איילת פדה
    03/10/2007

שלום לך
    אני מצטרפת לתגובות של איילת לחמי ושל עידית,
    ולחום ולאכפתיות הניכרים מתגובותיהם אליך.

רוצה להוסיף מימד נוסף, שהתופעה שאת מציינת, לצערנו, הינה שכיחה מאוד.
    לפי הסטטיסטיקה - אחת מכל 3 נשים חווה / חוותה הטרדה מינית.
    כלומר, זו לא את. זו תופעה שכיחה וכאובה.
    ולכן גם חשוב להילחם בה, כדי לסייע במיגורה.

אני ממליצה לך, מעבר להמשך השיח איתנו ומענה על שאלות שיעזרו לנו להמשיך לעזור לך,
    ומעבר להמלצה החמה להתקשר למרכז סיוע,

גם להתייעץ עם עורך דין (ויצו מעניקים שירות כזה, וגם מרכזי הסיוע)
    בטרם המשך פעולה.
    חשוב שתגני על זכויותיך ותהיי מודעת למה שניתן לעשות, בטרם תפעלי.
    למשל, ליצור תיעוד של מה שקורה, שיגן עליך במקרה וזכויותיך יפגעו (הן עלולות להיפגע, בין אם תבחרי לפעול ובן אם תבחרי שלא לפעול).

מה שהבוס שלך עושה - הינו עבירה על החוק!
    בכל ארגון אמורה להיות - לפי החוק - אחראית שממונה על נושא הטרדות מיניות.
    אם את מרגישה מספיק בטוח לפנות אליה - בקשר שלכן, במיקום שלה בארגון - היא אמורה להיות הכתובת שלך בארגון.

בכל מקרה - היוועצי במרכז הסיוע / בעו"ד בהקדם, לפני פועלך
    ועדכני אותנו.

יישר כוח
    איילת פדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה