שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יעל
    13/12/2009

שלום,
    אני סטודנטית שנה ב' לפסיכולוגיה (באופן אירוני) ושנה שעברה התחלתי להרגיש לא טוב. כנראה שפיתחתי הפרעת פניקה שהובילה לאגרופוביה, וכרגע אני נמצאת בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
    רציתי לשאול אם זה משהו שיכול לעבור, או שברגע שזה פורץ זה נשאר לכל החיים.
    בנוסף, אני ממש מפחדת שבגלל שיש לי את זה אני לא אוכל להיות פסיכולוגית בעצמי. האם זה אפשרי? האם כדאי לי לפרוש מהלימודים וללכת על כיוון אחר, בגלל שאני בעצמי בעייתית?
    האם יש פסיכולוגים שבעצם יש להם הפרעת פניקה?
    אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות =/
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אגרופוביה

מורן זיו-אש
    15/12/2009

ליעל,
    ממה שידוע לי, ניתן לטפל בהפרעה זו בעזרת טיפול מתאים (הטיפול שאת עוברת). עם זאת, כנראה שיש לך נטייה ועל כן, בסיום הטיפול הנוכחי, אני ממליצה להתייעץ לגבי ההמשך.
    לגבי שאלתך השנייה, כנראה שלא סתם נמשכת לתחום. את בוודאי יודעת שיש כל מני סוגים של פסיכולוגים (התפתחותי, תעסוקתי, קליני ועוד) אני בטוחה שבין כל האופציות תוכלי למצוא תחום שיהיה לך גם מעניין וגם ההפרעה לא תהווה בעיה, מה גם שאולי עד אז תלמדי להתמודד איתה ודווקא היא תהווה יתרון...
    אני ממליצה לך קודם לטפל בעצמך וממקום בריא לקבל החלטות לגבי חייך

בהצלחה!
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה