לא יודעת מה לעשות!?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות!?
    שני
    19/12/2009

שלום, אני לומדת בכיתה י"א ויש לי עוד חודשיים 17.
    יש לי מספר בעיות שמציקות לי כבר זמן רב.
    קודם כל, אני ילדה מנומסת, ויכול להיות שמכן נובעות כמה בעיות.
    אני לא שקטה, אני אוהבת "להתפרע", לצחוק, ולהיות מעורבת בשיחות עם אנשים, אך בגלל היותי בישנית מאוד בעבר הדבר הפריעה לי ליצור קשרים עם אנשים, וגם כאשר הייתי נמצאת בחברת אנשים לא העזתי לדבר כלל.
    כאשר אני מוקפת בחברת אנשים שאני מכירה בין אם אלו חברים קרובים או בני משפחה אני יכולה להיות הכי פתוחה וזורמת, אבל כאשר העיניין מגעה לאנשים שאני לא מכירה אני פשוט שותקת!
    אני מצטיירת בתור מישהי ביישנית מאוד, שקטנה וכו', והדבר מפריעה לי, כי אני לא כזו. יש אנשים מסויימים שאני לא מכירה והם משדרים עלי מין נוחות כזו, פתיחות ואני נפתחת ישר והכל זורם, אך רוב האנשים אינם כך.
    עברתי תהליך ארך על מנת "להפטר" מהביישנות הזו, ולהגביר את הביטחון העצמי, וכן עכשיו יש לי הרבה יותר ביטחון עצמי ואני הרבה פחות ביישנית, אבל עדיין.
    דבר אינו מתבטא רק בחברת בנות אלא בנים.
    לדוג', אתמול הלכתי לבקר חברה קרובה שלי שהיא בעלת אופי מאוד סוער, היא לא מספיקה לדבר חח תמיד יש לה מה לומר,היא תמיד מפגינה המון ביטחון עצמי ונוחחות.
    ואני מרגישה שאני נעלמת בתוך אותה חברה. אני לא יכולה להשמיע את קולי אם אפשר לומר. חחחח
    הדבר בקשר לאותה חברה אינו מציק, כייף לי דווקא שיש לי חברה כזו, אבל הסיטואציות שנגרמות עקב כך, הן אלו שמציקות לי.
    אתמול הלכנו לבקר כמה הידידים שלה מהעבודה, ולשבת איתם, כשהגענו לא הפגנתי ממש בישנות או משהו אבל גם לא זרמתי. פשוט הרוב שתקתי.עניתי להם על מה שהם שאלו אותי, והרגשתי שיש לי מה לומר להם, שיש לי נושאים לשתף אותם, אבל משהו פשוט עצר אותי מביפנים, ולא נתן לי להוציא הגה מהפה. לאחר 5 דקות בלבד הם ישר אמרו כזה בצחוק, איזה הבדל יש ביני לבין חברה שלי, היא לא שותקת ואני בכלל לא מדברת,. והדבר הפריעה לי, הרגשתי בחוץ. הם "זרמו" עםחברה שלי, ואלי התיחסו פה ושם. הרגשתי לא שייכת וחסרת אונים. וזאת רק דוג' לסיטואציה אחת שקרתה לי.
    איך אני יכולה לשנות את זה? איך להעז לדבר פשוט?
    אני רוצה שאנשים יקירו את האופי האמיתי שלי, וזה קורה רק עם אנשים שאני נמצאת איתם במסגרת ממושכת, ושעם הזמן הם מגלים עלי דברים שונים לחלוטין מאיך שאני מצטיירת בהתחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות!?

הוספת תגובה

• מנומסת יקרה

אביטל שטרית
    19/12/2009

מנומסת יקרה, נימוסים אינם דבר רע, לא כולם חייבים להיות רעשנים וקולניים. העובדה שחברתך אינה סותמת את הפה אינה בהכרח דבר טוב.
    את עדיין צעירה ואם זאת את בעלת מודעות עצמית גבוהה ורגישות רבה, עבדת על עצמך והתגברת על בישנותך ועל כך יישר כח. את רוצה שאנשים יכירו את אופייך, ייתכן שהשקט הנו חלק מסויים באופייך או עדינות מסויימת שגורמת לך לשתוק כשיש משהו שמדבר בלי הפסקה.
    לגבי הפחד לדבר , ממה את חוששת? מה יקרה אם תאמרי את דברייך? אשמח לשמוע את תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביטל!

שני
    19/12/2009

קודם כל תודה רבה!
    אני לא יודעת בדיוק להסביר, אך אני חוששת שהם יצחקו, או שמה שאני רוצה להגיד לא ישמע במקום. היו עמים שבעם העזתי לדבר אבל מרוב הלחץ המילים התבלבלו לי, ופשוט לא הצלחתי להגיד את מה שרציתי ויצאתי פשוט"סתומה". זאת הייתה פאדיחה, ומצב ממש מביך.
    מסיטואציות דומות אני מפחדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבישנית

אביטל שטרית
    20/12/2009

את מעוניינת שאנשים יכירו אותך ואם זאת את חוששת להביע את דעתך,את פוחדת "מפדיחות" משום שאינך בטוחה בעצמך. ראשית את רשאית לבטא את עצמך וכל מה שאת אומרת זה חשוב.
    לעיתים כל אחד מאתנו "פולט " שטויות, נו אז?
    אנשים שמכירים אותך ומכירים גם בערכך, לא יסווגו אותך מיד כמטומטמת, עלייך להאמין בעצמךולאט לאט להתגבר על הבישנות. נסי לתרגל שיחות יזומות בהתחלה עם בני משפחה , חברים וככל שתרכשי בטחון הרחיבי את מעגל המשתתפים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה