קנאה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה
    חסוי
    02/10/2007

שלום
    אני בת 20 ויש לי בעיה.. יש לי קרובת משפחה שמאז שאנחנו קטנות אפשר לאמר שאני די מקנאה בה..
    למה..כי היא חכמה, משכילה.. יש לה חבר כבר המון זמן.. הכל מסביבה נראה תמיד מושלם... יש לה בטחון, חברות המון... ותמיד אחרי שאני רואה אותה אני גם רוצה להיות כמוה.. לפעמים אני מנסה להתנהג כמוה באופי, במשפטים שאולי בסיטואציות מסויימות היא היתה יכולה "ליבש" או להתנהג אחרת... חשוב לציין שכאשר אני משיגה דברים שהיא השיגה אני כבר לא ממש מקנאה...היא גם "ברמה" גבוה כזאת, לפעמים היא מנקרת עיניים ולא רק אותי.. גם קצת "שחקנית"
    אני אולי כך אומרים יותר עדינה, יותר "ילדה טובה כזאת",אפשר לאמר לא שלמה עם עצמי כמוה בהמון דברים... וחשוב לי לציין שאני לא טיפוס קנאי.. אבל בה זה אחרת...
    אנחנו לא כזה בקשר, אבל מדברות כאשר נפגשות,ואולי גם לא (זה נראה כאילו אנ מחשבנת לה יותר) וזה מאד תלוי בה אם ניצור קשר... ההורים כן בקשר...

מקווה שנתתי די מספיק פרטים על עצמי.. ועליה
    ושתוכלו לעזור לי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• רצה תגובה

חסוי
    02/10/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה זה רגש טבעי

איילת פדה
    02/10/2007

שלום לך,
    תודה על הפירוט בהודעתך, שאכן מאפשר לי להגיב לך.
    ראשית מהפירוט ניכר, שחרף גילך הצעיר, ניחנת במודעות עצמית,
    ומודעות היא הכרחית ליצירת שינוי.

קנאה זה רגש טבעי, שמאוד מתאים בין קרובות משפחה שגדלות ביחד, בגיל צעיר.
    זה חשוב שאת מאפשרת לעצמך להרגיש את הקנאה, להודות בה, ולהבין ממה היא נובעת.
    היא נובעת מהרצון שלך להשתפר - להצליח כמו קרובת המשפחה שלך, במגוון תחומים -
    בהשכלה, בזוגיות, במערכות יחסים בכלל ובביטחון העצמי.

כיום, כשאת בת 20, וכפי שציינתי יש לך מודעות עצמית,
    את יכולה להשתמש ברגש זה ובתובנות שלך, כדי לקדם את עצמך - להשיג את המטרות האלה, באופן בונה.
    כלומר - יותר במחשבה איך את יכולה להתקדם בכל תחום, ופחות במחשבה של כמה היא מתקדמת.

אני מציעה לך לקחת את כל אחד מהתחומים שציינת (ואם יש עוד להוסיף)
    ולתת לעצמך ציון בין 1-10, לגבי התחושות שלך לגבי עצמך בכל תחום.
    אחר שתעשי זאת נתקדם ביחד לחשוב, כיצד את מקדמת את עצמך לכיוון ה- 10 הנחשק.

ולגבי קרובת משפחתך - היא מילאה את תפקידה עבורך, בעידוד שלך להתקדם בחיים ולשאוף להשתפר ולהצליח.
    כעת, את יכולה להניח לקשר איתה, ולהשקיע בקשר שלך עם עצמך - בבנייה שלך אותך.

בהצלחה, כתבי לנו.
    ונמשיך משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה..

חסוי
    07/10/2007

היי...
    חשבתי על מה שכתבת לי...

ואני יכולה לאמר שבכל התחומים שציינתי, פחות או יותר אפשר להגיד שהיא בכל במעלה גבוה מאוד.. ואני פחות...
    אני לא כל כך מצליחה כמוה.. אני עדיין בשלי לחקות אותה... היא נורא משפיע עליי... אפילו אחרי שאני רואה אותה זה נשאר לי, ואחרי זמן מה אני חוזרת להיות עצמי..(אבל לא אוהבת את מה שאני) זאת אומרת לימודים תמיד היא הייתה נחשבת למצטיינת אני פחות... חברה תמיד היה לה ולי בתקופות.. השכלה.. תמיד היא רוצה לדעת דברים ומצטיינת ואני אפשהו פחות מתעניינת ופחות מצטיינת .. ..זוגיות יש לה מאוד יציבה ולי אין... (אולי אני לא ממש מוכנה, למרות שאני אומרת שאני מעוניינת בחבר).. לא שלמה עם הגוף שלי.. למרות שאני רזה ואומרים לי שאני יפה (והיא לא ממש יפה בפנים)
    ביטחון עצמי נהיה לה יותר ויותר.. ואני ביישנית
    אמנם לא נתתי ציונים במספרים נתתי את מחשבותיי

אשמח למענה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמי ממנה לרגע קט והתבונני בעצמך

איילת לחמי
    08/10/2007

שלום יקרה

קראתי את דברייך ויש לי תחושה חזקה שמחד את מאוד מודעת לתחושות ולמחשבות שלך אבל יחד עם זה נראה כי את מעדיפה להישאר עם התחושות הללו.

למה אני מתכוונת?
    את כותבת שאת מרגישה שהיא טובה ממך ואת רואה מאוד את המקום שלה - של אותה אגדית-שחקנית-מוצלחת שכמותה. ואני לא יודעת את את רואה את עצמך.

אני מציעה לך, בהמשך לדברים של איילת פדה, להניח אותה בצד לרגע. לנסות שנייה שלהתעלם מקיומה ולראות את עצמך.
    איפה כל תחום של השכלה/ מקצוע/ זוגיות/ ועוד ועוד פוגש אותך.
    ושוב אני מדגישה- לא ביחס אליה אלא ביחס לעצמך!

למשל (אני נותת דוגמא היפותטית) בתחום ההשכלה- תמיד רציתי להיות X אבל אני לא מצליחה להיות שם כי..... היום אני עושה Y וזה (נעים לי/ מאכזב אותי/ מאתגר אתי/ יותר טוב ממה שציפיתי וכו')

הכוונה היא שתסתכלי על הציפיות שלך מעצמך ביחס לעצמך ולא ביחס לאחרים. איפה את נמצאת בכול תחום. בואי נניח לבת דודתך לפחות לרגעים של כתיבת התגובה .....

רישמי את תחושותייך - הדבר יעשה לך איזשהו סדר בראש
    ונמשיך משם

בהצלחה בכתיבה, איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה