מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסרת ביטחון***06/10/2007
שלום! אניבת 17 עוד מעט ואני נורא חסרת בטחון מול אנשים שאני לא מכירה אפילו כשאני יוצאת אני מדברת בקול חלש ובחוסר ביטחון שכזה
ואני דווקא אחרי שאני מכירה אנשים אז אני פחות חסרת ביטחון יותר מכירים אותי .
החוסר ביטחון הזה די משפיע עליי מבחינה חברתית הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את הבטחון שלי !
בתודה חסרת הבטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה שכיחה
איילת לחמי08/10/2007שלום לך,
כפי שראית בעצמך הרבה נשים בגילאים שונים חוות את אותן תחושות שאת מתארת של חוסר ביטחון עצמי. חוסר ביטחון יכול לנבוע מסיבות רבות וביניהן סיבות פנימיות כגון חוסר אמונה ביכולות שלי או תחושה של חוסר שליטה בחיים, וסיבות שקשורות להתנהלות העולם שלנו כגון ציפיות מופרזות של החברה או עולם מהיר מאוד.
חשוב לי לכתוב לך את זה כדי שתביני שזו תחושה שכיחה מאוד בקרב כולנו בסיטואציות שונות ובתדירות שונה. אבל אם הדבר מפריע לך צריך לעשות שינוי.
שוב אני כותבת- ההרגשה שמשהו מפריע הוא מחצית הדרך ליצירת שינוי וזו תמיד התחלה.
מו כן חשוב לי להגיד, שביטחון הוא דבר נרכש כלומר, אם כשאת מכירה אנשים את מרגישה חוסר סיטחון לדבר או להביע את דעתךך אבל בהכרות מוגברת הפערים מצטמצמים זה מעולה- מה שמראה לך שיש לך יכולת להיות יותר בטוחה פשוט דרוש לך יותר זמן וביטחון באחרים - לגיטימי
כעת אני מבקשת ממך לחשוב מדוע את מרגישה חסרת ביטחון בקבוצות גדולות של אנשים - מה את מרגישה שאת בחברה- מה גורם לך להיות מבוישת וחלושה?
חישבי על כך לפני שאת עונה ונסי לתאר את הרגשות שלך את המחשבות שעוברות לך בראש
ונמשיך מכאן
חשיבה פורה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
***10/10/2007חשבתי לפני שעניתי ואני חושבת שאני מרגישה כך מכיוון שאני חוששת שאנשים ישפטו אותי ואני עדיף לא להגיד כלום כדי שלא יצחקו עליי
לפעמים אני ארגיש לא קשורה לחברה ולכן אני ארצה להתרחק כדי לא "להפריע " להם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל חוסר ביטחון ומעגל ההשפעה
סיגל פדה08/10/2007חסרת ביטחון יקרה,
אני מאוד שמחה שכתבת לנו,
זה מצריך אומץ ורצון לשינוי וצמיחה אישית.
הייתי שמחה להתייחס לשתי מילות מפתח בדבריך.
המילה הדומיננטית היא- "חסרת ביטחון" והמילה השנייה שתפסה אותי היא משפיע- (כשאת אומרת שחוסר הביטחון די משפיע עליך).
השפעה היא היכולת של אדם לשנות עמדות.
להשפיע על עצמך ללמוד לאכול נכון להשפיע על אנשים במקום העבודה הלימודים בזוגיות. למעשה בכדי להרגיש תחושת הצלחה ואושר בחיים עלינו להגדיל את יכולת ההשפעה שלנו בסביבתנו.
חוסר ביטחון מושפע מגורמים מעכבים ומלחיצים שמצמצמים את היכולת של האדם להשפיע על חייו.
למעשה ככל שחוסר הביטחון שלך גדל היכולת שלך להשפיע קטנה ולהפך.
שימי לב שאת משתמשת במילה "חוסר ביטחון באופן רב כשש פעמים בפסקה. כך את מחזקת את הפחדים שלך ומקשה על עצמך.
נשמע שאת מוכנה לעשות שינוי ולהשפיע על חייך-
נכון?
ספרי לי איפה היית רוצה לראות את עצמך?
ונמשיך משם.
סיגל פדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
***10/10/2007אני כן הייתי רוצה לשנות את מצבי ולהיות יותר פתוחה עם אנשים
ולהרגיש טוב עם עצמי ולא להיות במצב חששות
ולחשוב שאני כן שווה משהו ולא לתת לאחרים להחליט בשבילי כי אני לא יודעת להחליט לעצמי ולכן אני מעדיפה ויכול להיות שזה יהיה יותר קל בשבילי אם אנשים יחלטו בשבילי
אני יודעת שזה לא טוב שאנשים יחליטו בשבילי כי לכאורה אני אמורה לדעת מה טוב לי .
ושאני אגיד את מה שאני חושבת בלי לחשוב מה אחרים יגידו עליי
הייתי רוצה להיות קורנת מאור ושיהיה לי טוב ולא להתייחס לאחרים .
בתודה מחסרת הביטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך חדשה
סיגל פדה11/10/2007אני שמחה על מעורבותך בפורום, ורוצה לברך אותך על הצעד הענק שאת עושה.
השיתוף שלך הכנות והיכולת שלך להיות אמיתית לעצמך הן תכונות חשובות שיסיעו לך בדרכך.
אני מסכימה עם אילת לחמי את לא לבד. תחושת חוסר ביטחון מקוננת בקרב כל אחד, באופן מגוון יש מי שעוצמת חוסר הביטחון שלו גבוהה יותר ויש מי שמצבים מסוימים מעוררים אצלו תחושה חזקה יותר של חוסר ביטחון ממצבים אחרים. כלומר, כבני אדם אנו מתמודדים תמידית על מקומנו למול אנשים ומצבים משתנים. וביטחון הוא דבר נבנה ומתפתח. זו דרך ואת התחלת את שלך.
היכולת שלך לעמוד על הקושי הזה מראה על רגישות גבוהה. אכפת לך וזו תכונה נפלאה. את כותבת "הייתי רוצה להיות קורנת מאושר ושיהיה לי טוב ולא להתייחס לאחרים" האם את מוכנה לפרט ולהסביר למה את מתכוונת.
האם באמת את רוצה לא להתייחס לאחרים? האם בהכרח האושר שלך תלוי באחרים האלה? מי הם האחרים? האם את מדברת על חבר/ה ספציפיים?
אני רואה שאת לוקחת את האושר שלך בידיים ומברכת אותך על כך.
בינתיים שיהיה רק טוב,
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)