מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות אם הבוס לא מוכן להעלות שכריעל22/02/2010
עבדתי במפעל שפרק שותפות של שניים.הצטרפתי לאחד השותפים (למרות שגם השותף ביקש ממני אך היחסים עם הבוס הנוכחי היו טובים יותר לכן הלכתי איתו) במפעל החדש שהקים אני המנהלת הראשית וכמעט הכל נעשה על ידי לכן השכר עליו סיכמנו -נראה לי מועט מידי.פניתי אל הבוס פעמיים בבקשת העלאת השכר והוא מתעלם מבקשתי.איך עלי להגיב? אם אני שותקת -נראה שאני משלימה עם המצב אך אני חוששת לנדנד ולא להענות כיון שאז בכלל אין ערך למילה שלי.
אמנם לא חלפה עדיין שנה מאז שהמפעל נפתח ובמעבר מהשותפות אליו כבר הייתה העלאת שכר אך מכיון שאני עובדת יחידה והכל עלי (חוץ מהבוס) נראה לי שעליו להעלות את משכורתי-אני מרגישה חוסר אסרטיביות בכך שאני שותקת מהתעלמותו ומאידך חוששת להעלות שוב את הנושא כדי לא להרגיש גרוע יותר אם יוסיף להתעלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת שכר
מורן זיו-אש23/02/2010שלום לך,
חסרים לי מעט פרטים כגון: כמה זמן את מחכה לתשובה, כיצד ביקשת את הבקשה? האם באופן רשמי? האם ציינת בפניו מדוע את חושבת שמגיע לך? כמה זמן את עובדת איתו בכלל וכמה זמן במפעל החדש בפרט?באיזה מצב המפעל כיום, האם יש קשיים? האם זה רלוונטי עבורך לחפש מקום אחר? האם יש לך הצעת עבודה קונקרטית במקום אחר? האם את יכולה להרוויח יותר במקום אחר?
אנא חיזרי אלי עם התשובות ואענה לך.
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה שלי מתייחסת רק לפן ההתנהוגותי
יעל24/02/2010כלומר,אם עובדת מגיעה למצב כזה איך היא אמורה להגיב לבוס שמתעלם מבקשה.כיון שהפורום עוסק בהעצמה נשית ואני שואלת את עצמי איך נכון להגיב במקרים כאלה מבלי להרגיש מושפלת -שאלתי.פחות מעסיק אותי הענין עצמו של העלאת השכר ואני מתמקדת באופן התגובה למצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפן הרגשי
מורן זיו-אש25/02/2010שוב שלום לך,
יכול להיות שהבוס שלך נמנע מלספק לך תשובה מכל מני סיבות או טקטיקות שלו אך אני לא חושבת שלהשפיל אותך היא אחת ממטרותיו (אולי שכח, אולי אין לו תשובה עדיין, אולי הוא מתחמק וכו'), למרות שאני מסכימה איתך שעליו לתת לך תשובה.
השפלה היא מילה מאוד חזקה ועצם הבחירה שלך בה לתאר בה את הסיטואציה אומרת משהו... בעיני יש להתיחס לסוגיה הזו ובכלל לעולם העבודה באופן עינייני ולא באופן רגשי.
בין הדברים אני קולטת שהוא כן מעריך אותך, הוא נתן לך כבר העלאה לא מזמן, הוא רצה שתבואי לעבוד איתו, יש לך הרבה אחריות במפעל... זה נראה לי, ואולי אני טועה-ואם כן אז סליחה, שאת לא מעריכה את עצמך מספיק. נסי לחשוב מדוע את מרגישה מושפלת, האם יש עוד מקומות בהם את מרגישה ככה, האם יש עוד אנשים אשר מולם את מרגישה ככה? מה גורם לך להרגיש מושפלת- האם ההתעלמות שלו מבקשתך?
הייתי רוצה, בשבילך, שתוכלי להסתכל על הסיטואציה מכיוון אחר ולהבין שזה לא בסדר מצידו אבל זה לא קשור בך. הרי לא לתת תשובה לעובד על שאלה כזו אומר משהו בעיקר עליו...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין ההשפלה
אביטל שטרית26/02/2010מורן הטיבה לנסח גם את תחושותיי (ואנחנו לא מכירות) כמנהלת הפורום.ברצוני להתייחס לנקודה מעניינת אשר העלית בפנייך, רצית לדעת : כיצד לשמוע "לא" ,מבלי לחוש מושפלת. מדוע את חושבת שלשמוע "לא "זה משפיל? כשמבקשים בקשה כלשהי לעיתים נענים בסירוב.את רשאית להשלים עם הסירוב , לגיטמי גם להמשיך במשא ומתן "ולתקוף" את הבעיה בדרך שונה,לעיתים פתרון יצירתי עשוי להתקבל על שני הצדדים או להחליט שלא מתאים לך להשאר במקום זה, בכל מקרה אין כאן אלמנט של השפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)