שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    קרין
    07/03/2010

רציתי לשתף בדבר שמאד מעיק עלי ומטריד, אני סובלת מסוג מסויים של ביישנות,חרדה חברתית אם מתעקשים. עבדתי בחנות אומנם ובכיתה אני יושבת בראשונה אבל הביישנות מסרבת לעזוב.
    ואני יודעת שאי לא יכולה להמשיך לחיות כך. ועדיף לי למות מאשר להמשיך לחיות עם הבעיה הזו לאורך כל החיים.
    בלי חברות,לא מוערכת בחברה,להתפשר על בן זוג וכו-זה לא הוגן לחיות חיים כאלה.
    מרגישה שאני במיעוט ושהרעשנים שולטים בעולם ואני מיותרת פה.
    בחורה רעשנית תשיג כל בן זוג שתרצה בזכות אופיה וכל חברה תרצה בחברתה לעומתי...
    הכי כואב לי שזה אופי ושזה לא ניתן לשנוי.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אני קבוצה

מורן זיו-אש
    09/03/2010

שלום לך,
    אני מבינה מדבריך שאת מאוד בודדה, מיואשת ועצובה.
    בעיני, כל מה שכתבת שמעסיק אותך אלו סוגיות הקשורות לאופן בו את מתנהלת במסגרת של קבוצה. איך אני ביחס לשאר? האם יקבלו אותי כפי שאני? מה יש לי להציע לקבוצה? איזו התנהגות מקדמת אותי? וכו'.
    התחושות שאת חווה והסוגיות שהעלת מעסיקים את רוב בני האדם בכל הגילאים, עם זאת, בגיל שלך, כנראה שהעוצמות הן חזקות יותר. ראשית, אני ממליצה לך לא להשתמש במילים שמתארות מחלה או בעיה (כמו חרדה חברתית) אלא מתארות מצב (יש לי קושי ב...) כך, גם אם את חווה קושי זה עדיין לא מצב פתלוגי (חולני) ולא נוצרת הגדרת "בעיה".
    שנית, עליך להבין כי זה לא מצב שמאפיין את כל החיים, אנשים משתנים ומפתחים את ביטחונם העצמי, את זהותם, כמו כן, יתכן מאוד כי במסגרת אחרת, חדשה, תוכלי "למצוא את עצמך" בקלות יותר, ולהביא לידי ביטוי איכויות שיש בך באופן שמתאים לך.
    שלישית, אם את רואה שהנושא מעסיק אותך ומטריד אותך עד כדי הפרעה בתפקוד ובשמחת החיים- פני לעזרה או ייעוץ. (מההתרשמות שלי, כדאי לך לפנות).
    רביעית (ואחרונה), השתדלי לא להסיק מסקנות מהמצב שלך ולהשליך זאת על כל חייך, החברה והעולם. זה ממש לא נכון שבחורה "רעשנית" תשיג כל בן זוג שתרצה והעולם בהחלט לא שייך ל"רעשנים".

הרבה הצלחה
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה