מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה של טרמינולוגיהלימור21/10/2007
אני מתחתנת בקרוב וזה גרם לי לחשוב על הגדרות ושמות שבאים באופן טבעי, כזה שאנחנו אפילו לא חושבים אליו, יחד עם הנישואים.
קודם כל, מחשבה שעלתה אצלי דווקא בעקבות שיחה עם מכרה דתיה - בעברית הגבר נקרא "בעל" והאישה "אישה", בניגד לאנגלית בה יש שמות נטרליים, בעברית זה מראה שהוא אמור לתפוס עלי בעלות אחרי הנישואים ואני כמו רכוש שלו. אם עדיין יש ספק בזה, ההגדרה שלי כ"אישה" סוגרת את הסיפור - אין לי אישיות או תפקיד משלי, אני אישה, כינוי אנונימי שמראה שרק למין שלי יש חשיבות.
שאלה נוספת היא שאלת שם המשפחה - מקובל שהאישה (שוב האישה...) תחליף את שמה. אני אוהבת את שם המשפחה שלי והוא חלק מהזהות שלי, אבל החברה תסתכל בצורה עקומה אם לא אעשה זאת, מה שפחות אכפת לי עכשיו, אבל לא ארצה שילדי, בעתיד, יסבלו מזאת. יש כמובן את הפתרון של הוספת שם שני, אבל אני נרתעת מזה כי זה נראה לי פתרון מתחמק.
שאלות לא קונקרטיות, אבל אשמח לשמוע את דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החברה תתיחס למעשיך כפי שאת תתיחסי
איילת לחמי22/10/2007לימור יקרה
ראשית כל מזל טוב!
את עומדת לעשות צעד משמעותי ונראה שאת מתייחסת אליו ברצינות הראויה
אניתוחים שאת מעלה בנושאי הטרמינולוגיה הם אכן משמעותיים ועוררים הרבה שאלות. מהם מקור השמות וכיצד הם נוצרו כמו גם מה התפקיד שלנו היום בחברה מודרנית בשימור השמות הללו ואיזה משמעות אנחנו נותנים להם כיום.
אני באופן אישי מסתייגת מהמילה בעל - מלשון בעלות או בועל. זה מזכיר לי ימים בהם האישה הייתה אכן בבעלותו של הגבר וכך גם הכתובה שהיא תוצר של העניין הזה- קנייתה של האישה.\
כמו כן אני מאודאוהבת את הפרשנות שלך לאישה תמיד היה משהו שהפריע לי במילה הזו ולא ידעתי לשים עליה את האצבע והניתוח שאת עושה לה פשוט קולע בול
מרשה לי להשתמש בו?
ולשאלותייך המאוד מאוד קונקרטיות-
לנו יש חלק בשימור מערכת היחסים הקיימת בין נשים לבין גברים. שאני אומרת אנחנו אני מתכוונת החברה ובתוכה גם הנשים. העובדה שאנחנו מסכימות להקרא אישה ולקרוא לבן זוגנו בעל, גם כאשר אנחנו לא מסכימות לכך הוא חלק מהסכמה שלנו לשימור המצב.
ככה גם בעניין השם משפחה.
אני חושבת שאת אמיצה בלחשוב על הדברים הללו- היי גם אמיצה במעשים- הוספת שם שני הוא מסורבל אך ישים עבור חלק מהנשים שלא רוצות לוותר על שמן. אופ' נוספת הוא החזקת שם משפחתך ובן זוגך בשלו. אופ' נוספת היא שהוא ישנה את שם משפחתו לשלך ודבר נוסף הוא למצוא שם משפחה משותף חדש. אני מכירה זוגות רבים שעושים את הווריאציו השונות....
החברה מסתכלת עקום כאשר אנחנו פותחות פתח אך אם תעשי מעשה בו תהיה בטוחה אף אחד ואף אחת לא יסתכלו עקום על מעשייך אלא ישאו אלייך עיניים על המעשה שאת עושה
מה את אומרת?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתחתני ברבנות!
לילי22/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימור יקרה, עצות מנסיוני
נורית27/10/2007לפחות לגבי שם המשפחה: בסופו של יום את נותנת דין וחשבון לעצמך, אולי לבן זוגך אבל בטח לא לחברה שיכולה להסתכל בעין עקומה, ישרה או פוזלת על כל החלטה שלך אבל זו בעייה שלהם.
אני אישית נשארתי בשם משפחתי אחרי הנישואים. אנשים עיקמו קצת את האף ואחרי 5 דקות חזרו לעסוק בענייניהם וכיום, מלבד בעיות ביורוקרטיות פתירות לחלוטין, כולם מקבלים את זה באופן טבעי. לכן - בחרי את שם המשפחה שלך על פי שיקול דעתך בלבד ולא על פי מה שאת חושבת שהחברה תאהב או לא. בנוגע לילדים - זו תהיה החלטה שלך ושל בן זוגך איזה שם משפחה לתת להם. שם משפחה כפול אולי מסבך קצת את העניינים אבל שאלו יהיו הצרות הכי גדולות של הילדים העתידיים שלך.
גם אני, כמוך, שונאת את המילה "בעל" ומשתדלת להשתמש בה כמה שפחות (אלא אם יש צורך). את יכולה להרגיל את הסביבה לכך שאת משתמשת בביטוי "בן זוגי" ואת יכולה גם לא להתחתן בכלל ולעשות הסכם זוגיות. הכי חשוב שתחיי את חייך לפי מצפונך ולא לפי מה שאמא או דודה רוצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)