יעוץ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • יעוץ...
    רוני
    30/04/2010

    היי
    אני מתלבטת לגבי לימודים ורציתי לראות אם תוכלו לעזור לי.
    מאז השיחרור מהצבא אני מתלבטת לגבי לימודים ועכשיו אני בת 23 נבחנתי ללימודים בכמה מוסדות גבוהים כמו בצלאל. יש תוצאות ואני ברשימת המתנה. כאן נכנסת ההתלבטות שלי. אני מאוד חוששת מלימודים ארוכים (4 שנים) ומאוד לחוצים ותחרותיים. אני חוששת שלא יהיה לי חיים תוך כדי, לא יהיה לי זמן לעבוד ושלא יהיו לי חיי חברה, ואין לי חשק לעבור תקופה כזאת, היה לי מספיק מזה בתקופת התיכון.
    בנוסף אני לא בטוחה שזה המקצוע שאני רוצה לעצמי לחיים. אני מפחדת לסיים 4 שנים כשכל החברות שלי התקדמו בחיים ונשואות ואני רק מתחילה להתלבט האם מתאים לי לעבוד במקצוע. אני חשבתי ללמוד תקשורת חזותית, אני מניחה שאני אהיה טובה בזה אבל אני לא יודעת אם זה מה שאני אוהבת לעשות. אני כן רואה את עצמי כבן אדן כישרוני, אבל אני מפחדת שבזמן הלימודים הלחוצים לא יהיה לי כוח לעבוד ולעשות את המטלות ושאני לא אסיים שנת לימודים.

    מקווה שתוכלו לייעץ לי, אני יודעת שאף אחד לא יכול להגיד לי מה לעשות חוץ ממני, אבל עדיין אני לא יודעת אם כדאי לי להתחיל או לעשות משהו אחר כמו לטוס לחול למשל...

    תודה :)

    רוני

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ...

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • מחוייבות פנימית

    מורן זיו-אש
    01/05/2010

    שלום לך,
    קשה מאוד בגיל צעיר להחליט ולהתחייב למקצוע (או לכל דבר אחר) שאותו תאהב עד סוף חייך. במיוחד כאשר ההכשרה כ"כ אינטנסיבית, קשה וטובענית כמו התחום שאת מכוונת אליו.
    אני מאמינה כי רוב הסטודנטים בתחום הזה מחוייבים לו ומגיעים עם אהבה עצומה לתחום ועבורו מוכנים לעבוד קשה מאוד, לוותר על הרבה ואף לדחות במעט את חייהם.
    נשמע לי כי את עדיין לא במקום המחוייב הזה, וזה בסדר גמור!!! נראה כי את עדיין רוצה להנות מהחופש שלך וגם זה בסדר גמור!!!
    עדיף לך להתחיל בעוד שנה את הלימודים מאשר להתייאש באמצע ולעזוב, כדאי להגיע ללימודים עם מוכנות פנימית ומוטיבציה להשקיע ולא ממקום של התפשרות.
    הייתי ממליצה לך להקשיב לקול הפנימי שלך ולבדוק עם עצמך האם את באמת מוכנה לתת ה כ ל עבור המטרה הזו?
    מעבר לכך, חשוב שתדעי שמה שאת בוחרת היום לא חייב להיות תקף לעוד עשר שנים. כיום הרבה אנשים עושים הסבה מקצועית אחת או יותר במהלך חייהם. אני אישית מכירה מספר לא מועט של נשים מוכשרות וחכמות שבגיל 35-40 החליפו את תחום העיסוק שלהן והן מאושרות ומצליחות מאוד.

    אם את מרגישה תקועה את תמיד יכולה לפנות לתהליך אימוני שבו תוכלי לבחון את הסוגיות האלו לעומק, להבין מה מפעיל אותך, למה את מחוייבת כעת ומה באמת יעשה אותך מאושרת.

    בהצלחה!
    מורן

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום