מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משפחה...נטעלי25/05/2010
אני בת יחידה ודי קרובה לאמי. הבעיה היא שאצלנו במשפחה, ההורים הם כאילו מעל הילד. אני כבר בת 27 ולמרות זאת כל כמה זמן אמא שלי אומרת דברים כמו "אני לא מרשה לך", וכשאני מתעמתת איתה היא ממש נפגעת ולא מוכנה לדבר איתי שבועות שלמים. זה מעין סוג של שליטה אצלה. כי בסוף אני באה לבקש סליחה על משהו שאני בכלל לא מרגישה שאני צריכה. אני חייבת לציין שאני נשואה ולא גרה עם הורי ועם זאת אני ממש מרגישה שהשלטון שלהם עלי לא הסתיים. אמא שלי לא מוכנה לשמוע את הטיעונים שלי וכל הניסיונות להסביר לה איך ההתנהגות שלה גורמת לי להרגיש נתקלת בקיר במקרה הטוב ובהעלבות מצידה במקרה הפחות טוב. אולי תוכלו להמליץ לי מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות מאוחרת
אביטל שטרית27/05/2010הגיע הזמן להתבגר יקירתי, אמא שלך אינה אחראית לרגשותייך והעוצמה היחידה המצוייה בידיה הנה
העוצמה שאת מעניקה לה. אני מציעה לך לשאול את עצמך מדוע את נזקקת לאישורים מתמידים.
מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלותנוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפרדות ממשפחת המוצא
מורן זיו-אש31/05/2010שלום לך,
כאשר ילד גדל ועוזב את ביתו ובוחר להקים לעצמו משפחה גרעינית משלו יש צורך בנפרדות ממשפחת המוצא. כאשר נפרדות (ברמה מסויימת) לא מתרחשת נוצרים קונפליקטים שלעיתים פוגעים בשתי המשפחות.
עליך לחשוב ולקבל החלטה כיצד את רוצה לראות את משפחתך הגרעינית בעתיד. אני מאמינה כי פנית אלינו כיוון שהמצב שנוצר אינו רצוי מבחינתך. עליך להתחיל תהליך של היפרדות, שאולי יהיה קשה ורצוף במאבקים אך עליך להיות נחושה ועקבית. הנורמות שתקבעי היום יהיו הנורמות של העתיד, לשני הכיוונים. חלק מהתהליך יהיה לערב פחות את אימך בהחלטות שאת מקבלת, לא להתייעץ אלא להודיע, להציב גבולות ברורים- איפה מתחילה המשפחה שלך ולה אין כניסה.
זה נשמע מאוד קשה, זה תהליך שעלול להימשך זמן ממושך ולכן אני ממליצה לך להעזר באיש מקצוע איתו גם תוכלי לדון בגבולות המחיר שאת מוכנה או לא מוכנה לשלם.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)