מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לשתוק?חסוי01/11/2007
לפני כמה זמן פגשתי מישהו באיזה מופע. זה היה עוד בתקופה שרבתי הרבה אם חברות שלי. אז היה כמה זמן שחברות שליח נשארו איתו ואני הולכתי לצד כדי לחשוב. לאחר מכן, כאשר השלמתי אם חברות שלי. הם (חברות שלי) סיפרו לי שהוא אמר שהוא דלוק עלי. התחלתי לדבר איתו ופיתחתי אשליה שהוא אדם מדהים ושאני מאוהבת. לאחר מכן פנת אלי חברה שלי ואמרה לי לשאול אותו מה חבר שלו חושב עליה ואז הוא סיפר לי שהוא עצמו מאוהב בחברה שלי. (ושכחתי לספר שגם לפני זה החברה הזאתי אמרה שגם היא רוצה אותו אבל היא ויתרה לי) הקיצר, הוא הפיל את זה עלי ואני לא יודעת מה לעשות.. וחברה שלי רוצה אותו. ואני אמרתי לה ששכחתי ממנו ושאני יעזור להם להיות ביחד! ועכשיו היא מנסה להיפגש איתו פול כדי שיקרא משהו וכל פעם שהיא עושה את זה, הלב שלי נשב לשתיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר השתיקה
איילת פדה02/11/2007כותבת יקרה
עד כמה החברה שלך חשובה לך?
עד כמה את חשובה לעצמך?
הסיפור שלך כולל תסבוכת מצערת, של קשר שתיקה, הנחות לא מבוססות והנחות שאת מנסה לעשות לסובבים אותך, על חשבונך.
מדוע את מוותרת על האותנטיות שלך, על הרגשות שלך והכנות שלך בקשרים עם הסובבים אותך?
לחברה שלך שיקרת, שקר שלא יעבוד. מה אמרת לחבר כשסיפר לך שהוא מאוהב בחברתך?
יתכן שבמקרה הזה, כבר יהיה קשה לתקן, אך חשוב לנסות לדבר על הדברים ולו בשביל התחושות שלך, ולמען העתיד.
הייתי ממליצה לך לדבר בכנות עם החברה שלך על רגשותיך.
זה לא אומר שהתנהגותה תשתנה, אך היא לפחות תדע מה ההשלכות של התנהגותה על הקשר שלכן.
באופן כללי יותר הייתי מציעה לך לבחון, האם את נוטה בד"כ לוותר על עצמך למען אחרים, כפי שעשית במקרה זה.
שתפי אותנו
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי02/11/2007דבר ראשון, אני רוצה להבהיר שהוא לא היה חבר שלי. אני מחבבת אותו ואני אפילו לא יודעת אם זה אמיתי בגלל שאני חיבבתי אותו די בגלל ששמעתי שהוא מחבב אותי.
עכשיו אני קרועה כי אני מבינה שהוא כמו כל שאר הבנים בגיל הזה ושהוא גם חושב על חיצוניות (בהתחלה חשבתי שהוא מחבב אותי לא בגלל החיצוניות- כי אני דובה!)
חבר שלי רזונת אנורקסית כזו והיא תמיד מקבלת את כל הבנים! ככה זה בחיים שלי.
דבר שני, אני לא יכולה לדבר איתה על זה בגלל שכל דבר שיוצא לי מהפה (שהוא קשור לאמת) אנחנו מתחילות לריב! ואני לא רוצה שנתחיל לריב שוב כי בדיוק השלמנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשולש מורכב- והצלע שלך
סיגל פדה03/11/2007חסויה יקרה,
נגעת לליבי אכן יחסים בין אנשים מורכבים והמשולש שאת מתארת הוא מהמורכבים ביותר. רמת הרגש שמעורבת - הקשר שלך עם חברתך הרצון שלך לשמור על חברות זו. הקשר של עם הבחור- והרצון שלך לחזק קשר זה, הקשר שלך עם עצמך- הרצון לאהוב ולהיות נאהבת ולא לפגוע בסביבתך..
זה אכן מורכב.
אין לנו אפשרות לדבר על 2 צלעות מהמשולש החברה והבחור, היות והם לא איתנו בפורום.. לכן אני מציעה שנביט לצלע השלישית במשולש והיא הצלע שלך.
כמו משולש הוא יכול להיות שווה צלעות, שווה שוקיים חד זווית...עבודה על צלע אחת תשנה את ההרכב של 3 הצלעות.
ופה אני מתחברת לתגובתה של אילת פדה, אנסח זאת במילותי-
האם הרצון לא לפגוע לצאת בסדר עם החברה , חשוב לך יותר פחות או באותה רמה, מאשר הרגשות הכנים והאמתיים שלך?
אין נכון או לא אך יש כאן בחירה, כשאת לא משתפת את חבריך ברגשותיך ובוחרת לשתוק ולסייע להם את מוותרת על עצמך למענם.. במקרה הזה את מוותרת לחברתך ולעצמך ואף יורדת - מקניטה את עצמך "דובה!" מה רע בדובים זו חיה מדהימה...
ברצינות- שימי את עצמך ראשונה במעלה, אם את לא תשימי ותדאגי לעצמך קודם כל לעולם לא תקבלי בדיוק את מה שאת רוצה. כמובן לא על חשבון אחרים וחשוב להקשיב ולסייע לאחר ולדעת להיות חברים.. אך ממה שנשמע את יודעת איך להיות חברה לאחרים ומעט פחות חברה לעצמך.
מה דעתך?
האם את מוכנה להיות חברה טובה יותר של עצמך?
זה הצעד הראשון בחיזוק הצלע שלך במשולש-
שתפי אותנו ונמשיך צעד צעד
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי05/11/2007היי,
לא הבנתי מה את רוצה שאני יעשה?
אני באמת אוהבת את חברה שלי ולא יכולה לוותר על הבחור. היא מתחילה לרצות אותו וזה מכאיב לי. מה אני אמורה לעשות? (בלי שהיא תפגע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות????????
חסוי06/11/2007אתמול חברה שלי התקשרה אלי והתחילה לשאול אותי מה אני חושבת בעיניין.. שיקרתי לה ואמרתי לה שאצלי זה חד צדדי ואצלה זה דו כיווני ולכן היא צריכה ללכת על זה. ושיקרתי, כי זה לא באמת מה שאני חושבת, אני חושבת שהיא ממש מגעילה שהיא רוצה אותו למרות שאני רוצה אותו!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לאמץ את השקר
איילת לחמי06/11/2007שלום לך
אני רוצה לשקף לך את מה שאת כותבת-
"שיקרתי לה ואמרתי לה שאצלי זה חד צדדי ואצלה זה דו כיווני ולכן היא צריכה ללכת על זה. ושיקרתי, כי זה לא באמת מה שאני חושבת, אני חושבת שהיא ממש מגעילה שהיא רוצה אותו למרות שאני רוצה אותו!!!!!!!!"
פעמיים הזכרת את המילה "שיקרתי" ואת המילה "אני לא באמת חושבת". לאחר מכן כתבת על חברתך שהיא מגעילה שהיא רוצה אותו למרות שבתגובותייך הקודמות כתבת שהיא באמת חברה שלך ולא היית רוצה לפגוע בחברות שלכן.
מדוע את צריכה לשקר? מדוע את שמה את חברתך ראשונה ולא את עצמך?
אם תגידי לה את האמת שאת נדלקת על הבחור זה אולי יהיה לא ננעים ואולי א]ילו יכאב לה קצת אבל לפחות תהיי כנה עם עצמך ולא תצטרכי לשקר ולהתפתל כל פעם שתדברי איתי.
יותר מזה- השקר הזה יכול לעלות לכן בחברות כי היא לא יודעת מה את מרגישה ואת כועסת עליה שהיא משתפת אותך למרות שוודאי במצב אחר היית מאוד שמחה בשיתוף הזה. ובסופו של דבר יוצא שאת חושבת שהיא "מגעילה"
אל תאמצי את השקר הזה אפילו שאת עושה את זה על מנת לא לפגוע בה- בסוף זה יפגע בשתיכן
בהצלחה
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי09/11/2007הבעיה היא שכל דבר לא נכון שאני יגיד כרגע יקרע אותנו. כבר מתחילת השנה הזאת אני והיא כל הזמן רבות. ואם היא לא תהיה חברה שלי לא יהיה לי חברות אחרות כי כל הכיתה חושבת שאני סנובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות!!
סיגל פדה07/11/2007חסויה יקרה
אני עונה ל2 פניותייך משאלה מה לעשות? לסימן קריאה לעשות!
קחי אחריות על האושר שלך- "על הצלע שלך במשולש"
את נמצאת בתוך הסיטואציה מרגישה הרבה רגשות חזקים: אהבה כעס ביקורת תסכול תקווה ...
יחד עם זאת את לא עושה דבר את כרואה ואינה נראת-
מה לעשות בדיוק את תבחרי
חשבי איתנו:
1- מה את אוהבת בחברה שלך?
2- מה את צריכה ממנה ומה את יכולה לעשות כדי שזה יקרה?
כלומר, מה את רוצה שיקרה ומה את יכולה לעשות על דגש הפעולה שלך בכדי לגרום לכך לקראת...
לילה טוב
חסויה יקרה...
אני מרגישה שזה קשה לך, זה לא פשוט יחסים מורכבים ...
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי09/11/2007מכיתה ז' הייתי במין חבורה סגורה כזאת. ועכשיו אם אני ירצה לצאת אף אחת לא תרצה לדבר איתי כי כולם חושבים שאני סנובית מגעילה.
החברה הזאת היא החברה הכי טובה שלי, ואם אני יהרוס את החברות בננו אני יהיה בודדה בביצפר לעוד 4 שנים שלמות.
ואני רוצה שמה שיקרה זה שאני יהיה איתו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבואי נתחיל איתך
איילת פדה10/11/2007חסויה יקרה
עקבתי אחר תכתובותיך עם איילת וסיגל.
שימי לב שברגע שבחרת בכנות, גייסת אליך תשומת לב ואמפתיה רבה.
ובחיים שלך כרגע אין הרבה כנות.
יתכן שבסבך הזה, באמת כל בחירה תהיה מורכבת.
אך כבר עכשיו את בודדה, יקירה.
את בחברות, שאין בה כנות, ואת לבד עם האמת שלך.
לכן אני מציעה שתתחילי קודם כל איתך - את משתמשת בכמה כינויים לא פשוטים לגבי עצמך,
דובה, סנובית ומגעילה. למה את מרשה לעצמך להרגיש ככה, או להישאר בדימוי שלילי כזה?
תחשבי ותכתבי לנו מה הן 3 הפעולות שאת יכולה לעשות, החל מהיום,
כדי להתחיל לטפל בדימוי הזה שלך.
אני בכוונה עוזבת לרגע בצד את החברה והחבר,
כשתייצרי לעצמך תשתית יותר טובה לגבי עצמך ועם הסביבה
יהיה לנו יותר כלים לטפל גם בדילמה הזו.
כתבי 3 דברים שאת הולכת לעשות מהיום,
כדי לאהוב יותר את עצמך.
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 דברים
חסוי10/11/20071. אני צכה לרדת במשקל למידה 2-3
2. להתחבר אם עוד אנשים מחוץ לחבורה שלי
3. להתנהג אל אנשים בכבוד (אני נוהגת לצחוק על אנשים וזה תחביב מפגר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכנית עבודה
איילת פדה10/11/2007יופי של מטרות הגדרת,
עכשיו אני ממליצה לך לתרגם אותן לתוכנית עבודה.
לגבי מטרה 1 - המשקל,
מה את הולכת לעשות השבוע כדי להתקדם במטרה?
לגבי מטרה 2 - חברים חדשים
מה את הולכת לעשות השבוע כדי להתקדם במטרה?
לגבי מטרה 3 - כבוד
אגב, כאן אני מציעה לך להוסיף למטרה חשובה זו גם את עצמך.
כלומר - להתייחס בכבוד אל עצמי ואל אנשים אחרים
מה את הולכת לעשות השבוע, כדי להתקדם במטרה מכובדת זו?
עדכני אותנו
ובהצלחה ביישום.
זכרי - כל שינוי משמעותי, מתחיל בפעולות יום יומיות פשוטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני עושה השבוע!
חסוי10/11/2007בקשר למשקל- אני מתחילה לעשות 4 פעמים בשבוע סוג של ספורט- יש לי חוג+ שיעור ספורט בביצפר ואני מתכננת להירשם למכון כושר שזה עוד שלוש פעמים בשבוע
החברות- כבר מהחופש אני מנסה לעבוד על זה.. זה מתקדם לאט..
כבוד- אני לא יודעת מה לעשות.. למרות שאני אומרת לעצמי לא לצחוק על אנשים זה פשוט יוצא לי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניין המשקל
איילת לחמי11/11/2007שלום יקרה
כל הכבוד על המוטיבציה ועל הנחישות!
יחד עם זה אני רוצה לשאול אותך שוב על עניין המשקל-
4 פעמים בשבוע כושר זה לא קצת מוגזם? למה ארבע? למה את עושה פעילות כל כך דראסטית?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
חסוי12/11/2007התכנון הוא לעשות 5 פעמים בשבוע.. וזה לא התעמלות יותר מידי. זה חוג ריקוד, בביצפר ושלוש פעמיםן מכון כושר.
ואני רוצה לעדכן מעט על העיניין:
אתמול דיברתי אם אותו בחור והוא אמר שהוא אוהב את חברה שלי, ואני חושבת שהתגברתי עליו כי הרגשתי שמחה בשבילה. ולכן אמרתי לו להזמין אותה לדייט, והם עכשיו מסתובבים יחד.
דיברתי איתם עכשיו בטל ונראה שהם מאוד נהנים! ואני מרגישה מאוד טוב על עצמי.. שתיהם אמרו שאני אחלה אדם.. וזה עושה לי טוב בלב!
אני שמננה וכנראה אני צכה לרזות לפני שאני חושבת שבן ירצה אותי.
עשיתי אם אותו אדם התערבות- הוא מסיג שרירים כמו השחקן החתיך מסטאפ אפ, אני יורדת למידה 2-3 ואז ניפגש בים (בחופש) וזה ממש טוב כי אני יותר ירצה את זה!! וגם התערבנו על מסטיק..
תודכה על העזרה,
חסוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאה ומוקסמת
סיגל פדה13/11/2007חסויה יקרה,
כמה כייף לראות שאת עושה ובגדול
כל הכבוד!!
המטרות שלך יפות - אני רוצה לחזק את עיניין הספורט 5 פעמיים זה מצויין והבנייה שזה משולב עם ריקוד - שמוסיף מעבר לשריפת הקלוריות והעיצוב הרבה מעבר, ביטחון ואנרגיה נוספת- האם את מסכימה?
אני רוצה לחזק אותך גם על היעד מידה 2-3 זה נהדר, הייתי שמחה לתת לך רעיון שימקד אותך בדרך להצלחה ביעד זה-
יעד חייב להיות מדיד כדי שנצליח להגשימו.
לכן קבעי לך זמן בעוד x זמן ארד xק"ג
ואז פרוט- ספורט, מה לגבי תזונה? כמות מיים ביום
ומה דעתך כל יום לפתוח ב3 מחמאות לעצמך!!!
כל הכבוד בהצלחה
והנה ראי אך את מגשימה במטרה זו צעד חשוב במטרתך השלישית- הכבוד והערכה העצמית שלך יתחזקו כשאת שמה את עצמך בסדר עדיפות ראשוני ודואגת לעצמך.
את עושה תהליך מקסים
תודה על השיתוף
סיגל פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי13/11/2007תודה לכם על העזרה!!
ואני לא ממש הבנתי איזה חלק בזה שוויתרתי לחברה שלי עליו הוא להסים אותי בראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לזה???.
חסוי21/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרוב עצים לא רואים את היער
איילת פדה22/11/2007יקרה
התגובה שלך זכתה לכל כך הרבה התייחסויות,
ולא בכדי - נגעת לכולנו בלב.
הדבר המצער שיצא מכך, שכל התגובות כונסו ביחד, כך שלא ראינו את פנייתך האחרונה.
צר לי על העיכוב.
בכל מקרה, אני חושבת שכל עכבה לטובה,
שכן את לא תלויה בנו למענה.
מה לדעתך התשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכות לתגובה
איילת לחמי23/11/2007שלום לך שוב
לפני שאת מגיבה תגובה לאיילת
בבקשה ממך- רשמי זאת בתגובה חדשה כך התגובות שלך לא יופיעו בחלון נפרד
נשתמע
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)