היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    מישהי
    11/07/2010

קשה לי לפתח יחסים עם נשים וגם גברים כלומר ברמה האישית של לפתח שיחה להכיר מישהו אני ססגורה כזאת.. קשה לי לזרום כמו כולם וכשאני משתדלת לפתח שיחה אז יוצא לא טוב ונתקע... ואני מרגישה שמשהו לא עובר או כנראה השפת גוף שלי לא נכונה או המבט או הדיבור לא יודעת גורם לי לחשוב הנה אני לא טובה יותר.. כולם טובים יותר ממני ומעניינים ואני לא...
    כשאני מרגישה תקועה אני ננעלת וקשה לי לצאת מזה... הקושי של קומוניקציה מתבטא בייחוד עם נשים... להכיר בנות חדשות... להבין את המהות של כימיה עם נשים, לזרום... אולי לא להראות מתנשאת.... אני תמיד מרגישה שאני לא מעניינת וכשאני חשה בדחייה מהצד השני זה יוצר אצלי מן מגננה כזאת.. של סנוביות אולי...
    אפשר טיפים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• למשהי

אביטל שטרית
    11/07/2010

מדוע את חושבת שאת לא מעניינת? האם כל האנשים סביבך אומרים כל הזמן דברים חשובים ומעניינים? מה יקרה אם תאמרי משהו וזה לא יהייה מעניין? שמעת על משהו שהוכנס לכלא באשמת שעמום?
    תקשורת בין אישית היא עניין נלמד ככל שתתנסי תצברי נסיון תרגישי בטוחה ו"זורמת" .אנשים מגיבים בצורה חיובית כאשר משוחחים עמם בצורה נינוחה וחופשית ונוטים להרתע מ שיחה נוקשה ומאולצת, אם לא תתנסי, איך תלמדי? ייתכן שאת סובלת מדימוי עצמי מעט נמוך ,כתבת שלעיתים נדמה לך שכולם מעניינים ממך, נסי לכתוב עשרה דברים מעניינים אודותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מישהי
    11/07/2010

ניסיתי השיטה הזו לא עוזרת... אני חייבת לקבל פידבקים תמיד כדי להרגיש טובה ומוצלחת ולו במעט.
    הקומוניקציה שלי עם נשים מאוד לא טובה. אין לי מושג למה. אני פשוט מנסה להבין ולא מצליחה, אני עובדת על עצמי כל הזמן ולפעמים יש לי תקופות טובות שאני מריגשה בטוחה בעצמי וחופשייה לפנות לכל אחד... ולפעמים אני נסגרת... הלוואי הייתי יכולה לשנות את זה....
    החוסר עניין שלי? אולי אני לא מעניינת באמת.. למרות שאני חושבת שאני כן אשת שיחה נחמדה... ככה אחד על אחד.. אבל הבעיה שאולי אני משדרת התנשאות כלשהי, סנוביות ללא רצון, וזה פשוט מונע ממני לתקשר. ולנהפוך הוא... לאנשים אחרים אני יכולה להיות דווקא פתאטית ומעפנה... לא יודעת... מה שכן, מי שייתמסר לי, ויאהב אותי יזכה לקבל ממני את הכל, את הפתיחות את השיחה הכל.. אבל בגלל שזה לוקח זמן... זה מונע קומוניקציה עם אנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

מורן זיו-אש
    12/07/2010

שלום לך,
    אני מבינה שבעצם חסר לך פידבק על הדרך בה גברים ונשים תופסים אותך, חסר לך מידע לגבי מה את משדרת החוצה. את מרגישה, לפחות בחלק מהזמן, שיש לך מה לתת אך אינך מצליחה להעביר את התחושה הזו לצד השני. הסיבות לכך רבות וציינת את חלקן: דימוי עצמי נמוך מאוד המביא ל"דיבור"פנימי מאוד ביקורתי, אפילו מסרס, חוסר בניסיון במצבים חברתיים המביא בסופו של דבר לחוסר הבנה, הצורך בפידבקים וחיזוקים חיוביים ועוד.
    ציינת שאת עובדת על עצמך כל הזמן, אני מניחה שזה לעיתים אף מייסר- "מה אני לא עושה טוב, מדוע זה לא מצליח לי?" זה מצויין שאת עובדת על עצמך השאלה היא באיזו דרך, אם את עובדת לבד זה כנראה לא אפקטיבי, מפני שאת אכן זקוקה לפידבק.
    אני ממליצה לך לחפש קבוצות טיפוליות או קבוצות אימון העוסקות בשיפור הכישורים החברתיים. בקבוצה זו תוכלי לעבוד על הדברים שעליך לתקן וכן לקבל פידבק על הדרך בה תופסים אותך.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה