אנרג'י טייקרס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנרג'י טייקרס
    אורי
    08/11/2007

לאחרונה מצאתי עצמי במלכוד. מסביבי כמה דמויות מרכזיות (משפחה, חברים) שלמרות שאני יודעת להקשיב ולעזור ואין ספק שניתרמת מזה, אני מרגישה לעיתים מרוקנת מאנרגיות רק מלהקשיב ולנסות לעזור, לעיתים בהצלחה ולעיתים פחות. אם אני לא חוזרת לטלפונים, אז מגיעות "תלנונת" איפה את וכד'. יש הצעות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנרג'י טייקרס

הוספת תגובה

• את כל כך מזכירה לי את עצמי

לילי
    08/11/2007

קראתי את מה שכתבת וראיתי את עצמי...

אם כן את בחורה איכפתית, חברותית ורגישה. גם אני מצאתי את עצמי מקשיבה לכל החברות/בני משפחה בזמן שהם בכלל לא שואלים מה עובר עליי...

החלטתי להפסיק עם ההרגל הזה ולהתחיל להשמיע את עצמי קצת יותר ולהפחית ממידת ההקשבה. מצטערת גם לי יש צרכים.
    אני לא כותל ולא עובדת סוציאלית. הכוחות שלי חשובים לי.

אני לא מציעה לך לעשות כך אני רק רושמת איך שאני נהגתי.
    ונחשי מה? אני מרגישה בהרבה הרבה יותר מלאת אנרגיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשבה אך לא פתרון

איילת לחמי
    09/11/2007

הי אורי

את מפליאה לתאר ולשים את האצבע בצורה מאוד מדויקת על המצב בו בהרבה מקרים, גם מבלי לרצות או לכוון לכך, נשים רבות נמצאות בעמדת הקשבה ומתן עזרה. מאחר ואנחנו מחוברתות להיות העוזרות האמפטיות והקשובות אנשים רואים בנו דמות מטפלת מעין האמא הגדולה.

אני מניחה שאצל כל אישה המצב שונה ויש גם משהו מחמיא בכך שפונים אליי- מספרים וחושפים אך כפי שאת מתארת יש בכך משהו גם מאוד מתיש וסוחט אנרגטית.

ולשאלתי אלייך- מה יהיו התגובות אלייך אם מלחתחילה לא תתני לזה מקום. כלומר, אם תהיה קשובה אבל לא תנסי לתת עצה פשוט תקשיבי אבל מתוך היותך חברה ולא מתוך היותך מטפלת.

במצב כזה את תמשיכי להיות חברה אבל גם תשארי רק חברה ולא יותר מזה. כך אנשים יוכלו לבקש ממך הקשבה ואמפטיה אבל לא עצה וטיפול. יש משהו מאוד מתיש בלפתור בעיות של אחרים ובמיוחד שזה חוזר על עצמו ומגיע מכל כך הרבה מוקדים במקביל

מה את אומרת?
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה נותנים מהעודפים

איילת פדה
    10/11/2007

אורי יקרה
    מצטרפת למה שכתבה לך איילת לחמי, בנושא נטייתנו כנשים, לתת מעצמנו.
    נטייה זו באה פעמים רבות גם על חשבונינו.

ולכן מציעה לך לקחת משפט אחד כשומר אישי;
    "אהבה נותנים מהעודפים"

זה בסדר לתת לחברים וקרובי משפחה מעצמך, אבל להקפיד שזה בא מעודפי אנרגיות שיש לך, ולא על חשבון האנרגיות שלך לעצמך.
    אם תכלי את הכוחות שלך, לא תוכלי לעזור לא לך ולא לאחרים.

איך זה נשמע לך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה