איך להעיר בלי להעליב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להעיר בלי להעליב
    לילי
    13/11/2007

יש לי שכנה. בעלה הוא המבשל בבית. הוא סובל מ- PTSD

אני יודעת שהם לא שומרים על ניקיון כללי, בבית וכו'. מידי פעם היא מורידה לי צלחות אוכל כי היא מאוד מחבבת אותי.

הבעיה היא שאני נגעלת לאכול את מאכליהם.

איך לומר שאני לא מעוניינת מבלי להעליב אותה?

(כבר ניסיתי - ללא הועיל: "אני בדיאטה", "אני לא אוכלת אוכל חריף" "אני אלרגית ל.." וכו'. לא עוזר ממשיכה להביא לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להעיר בלי להעליב

הוספת תגובה

• עוד פרטים

איילת לחמי
    13/11/2007

שלום לך

המצב שאת מתארת אכן יכול להיות לא נעים.
    לפני שאנחנו צוללות אל הפתרון אני מבקשת שתנסי לחשוב האם יש סיבות אחרות שאינן על פני השטח שבגללן שכנתך מורידה לך צלחות אוכל. האם היא מנסה להתחבב עלייך או לבקש את קרבתך? האם היא מדברת איתך במהלך הכיבוד? האם את מחוייבת לאכול את האוכל לידה?

עני לי על השאלות הללו ונמשיך משם

איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן תשובותיי

שני
    15/11/2007

אני היחידה מבין השכנות שמתייחסות אליה בכבוד. כל השאר מאוד מזלזלות בה (כי היא אישה מאוד פשוטה וחסרת השכלה - זו לא סיבה ללגלג לה - ליבי ניכמר כשהן עושות את זה). אז היא קולטת שאני מכבדת אותה ולכן רוצה בחברתי. אני מחבבת אותה ומזמינה אותה אלי. אין לי בעיה עם זה. מכבדת אותה וכו' אבל מתוך כך שהיא מעריכה אותי ואף אוהבת אותי - היא מביאה לי תקרובת שאינני חפצה בה (כנראה כאות תודה כלפי).

מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה בין הצורך בקרבה לרצון להעניק

איילת לחמי
    15/11/2007

שלום לך אישה יקרה

אני קוראת את הדברים ומתרגשת על ההתנהגות שלך כלפיה- זה כל כך חשוב. הן כי את משמשת דוגמא אישית כלפי כל השכנות המזלזלות האחרות והן כי את בוודאי מסבה לה נחת ומשמשת עבורה אוזן קשבת. וודאי לא קל לחיות עם בנזוג פוסט טראומטי ולהדחות על ידי השכנות שלך. מעבר לכך אני מסכימה איתך מאוד שהעובדה שהיא לא משכילה לא אומר שום דבר על מי שהיא ועל האישיות שלה.

כמו כן חשוב לי לציין שאני לא אומרת את הדברים הללו כדי לרפות את ידך ולוותר על רצונך לא לקבל ממנה אוכל יותר. אלא על מנת שנבין מדוע חשוב לה לעשות את זה ומאיזה מניעים היא עושה את זה.

מה דעתך לנסות להפריד בין שני הצרכים שיש לשכנתך כשהיא מגיעה אלייך:
    הצורך בקירבה והצורך להעניק לך-
    אם שכנתך תבין שהיא לא תאבד את הצורך בקרבתך אם היא תפסיק להעניק לך את האוכל, אזי היא לא תעלב כשתאמרי לה שאת לא רוצה אותו. לכן אני מציעה לך להמשיך להראות לה את אוהבת להיות איתה ובד בבד להגיד לה שאת לא רוצה את האוכל- את מעדיםה שלא תביא לך אותו.
    חשוב שתדגישי בפניה בהתנהגות שלך שזה שאת לא רוצה את האוכל לא אומר כלום על היחסים ביניכן...

מה את אומרת- נשמע לך אפשרי?
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - אני אנסה. אני מניחה שהיא

שני
    16/11/2007

כל-כך אסירת תודה על שמישהו מתייחס אליה בכבוד - אז זו הדרך שלה להגיד לי תודה.

בסדר - אני אקח את עצתך.

תודה רבה לך!

להתראות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה