יש פה מישהי שלא בעד גלולות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יש פה מישהי שלא בעד גלולות?
    שחר
    16/08/2010

היי. אני קצת אובדת עצות ונראה לי מה שאני צריכה זה דעה רווחת של נשים ולא בהכרח דעה רפואית.
    אני בת 23. מקיימת יחסי מין (מאז פחות משנה) עם חבר אחד ויחיד ובינינו מערכת יחסים נפלאה טפו טפו טפו.
    אנחנו משתמשים בקונדום היות ואני מאוד מאוד לא רוצה לקחת גלולות. קראתי על זה המון- מכירה את היתרונות והחסרונות והסוגיות השנויות במחלוקת. אבל האינטואיציה הנשית שלי פשוט לא תומכת בזה בכלל. אני מאוד לא רוצה להתערב בהרמוניה שלקח לגוף שלי לייצר הרבה מאוד זמן, עד שהתחלתי להבין אותו ולזהות סימנים שונים ומשונים לכל מני תופעות, אני לא רוצה להפר את זה. זו מכונה מדויקת ומאוד לא בא לי להתחיל לשחק איתה. רעבק! אפילו צבעי מאכל אני לא אוכלת! (בודקת מלא לפני שקונה כל מוצר!!!) אז לקחת משהו כמו גלולה?
    היתי אצל שתי רופאות שונות ושתיהן התייחסו אלי כילדה קטנה וטיפשה שלא עושה מה שאומרים לה ומשחקת באש. שתיהן ציינו שקונדום זה לא בטוח כלל ולסיכום כל אחת מהן גם איימה אלי שגרידה זה מסוכן הרבה יותר מגלולות.
    בנוסף, אני מרגישה שבכוח דוחפים לי את הגלולות-הרבה פעמים נתקלתי שעל סיכום יעילות הגלולה חתומה חברת התרופות. המהימנות של זה בעיני פוחתת מיד.
    אני גם מכירה את אמצעי המניעה האחרים (קראתי ספרון שהרופאה הביאה לי) וגם הם לא משכנעים במיוחד.
    אני יודעת שזה מאוד נפוץ, וחברות שלי שלוקחות גלולות תומכות נלהבות- אבל אני חייבת לדעת- האם אני היחידה שמרגישה ככה? אני באמת מגזימה??
    חבר שלי מאוד תומך בי וגם מעדיף שלא אקח גלולות (לא רוצה שאסבול מתופעות הלוואי וגם בעניין ההתערבות המלאכותית הוא מסכים איתי)- בנתיים החלטנו להפסיק לקיים יחסים עד שנקבל החלטה שנהיה שלמים איתה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמשיכי להיות קשובה לעצמך!

מורן זיו-אש
    22/08/2010

שלום לך,
    אני חייבת להודות שאני ממש מבינה אותך, לא חושבת שאת ילדותית או מגזימה ואף תומכת בגישתך, במיוחד כי היא מגיעה עם אינטואיציה חזקה!!! תמשיכי להיות קשובה לרצונותיך ולגופך זה עוזר בכל תחומי החיים!!!
    אני לא רופאה כמובן, ולכן זאת אולי לא המלצה רפואית אחראית - אבל מה פתאום להפסיק לקיים יחסי מין?! למה?! תעשו בדיקות מקיפות למחלות מין ותמשיכו בשלכם. אני מניחה שאת עקרונות הביוץ כבר למדתם אז ניתן גם להיזהר יותר בימים אלו. מדובר בסה"כ בשלושה ימים בחודש. (אני מכירה מספר זוגות אחראיים שנוהגים כך)

בהצלחה!
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ימים בטוחים?

בעל ניסיון
    16/09/2010

מורן ,גב' ניכבדה
    איך את יכולה להמליץ על שיטת הימים הבטוחים?
    אין דבר יותר מסוכן מזה,יש הקדמת ביוץ ויש שמירה טובה יותר על הזרע וגם חיות רבה יותר,שיטת הימים הבטוחים מובילה בטוח להיריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר הבהרות!

מורן זיו-אש
    19/09/2010

אדון נכבד!
    אני מנהלת את הפורום כבר זמן רב, אני עונה על שאלות מתוך הבנתי והכשרתי ומתמקדת בנקודות שיש לי בהן ערך מוסף לתת לגולשים. אתה צודק, אינני רופאה ואינני מתיימרת. מי שרוצה לקבל יעוץ רפואי עליו לפנות לרופא ולא להסתמך על תשובותי בפורום, זה גם כתוב במפורש בעמוד הפורום למעלה בצד שמאל.
    לגבי תשובתי המדוברת, שניתנה עבור אותה פנייה ולא באופן גורף, אני ממש לא ממליצה על שיטת "הימים הבטוחים" וזה גם לא נכתב. תשובתי ניתנה ספציפית על סוגיה ספציפית, בהנחה שבני הזוג משתמשים בקונדום, כפי שציינה הבחורה בשאלתה (ואני ממליצה לך לחזור ולקרא את פנייתה). אני עדיין חושבת שזהירות בימים של הביוץ, בתוספת הקונדום זה הפתרון עבור אותה בחורה, כאשר אני משכללת את כל טיעוניה בפנייתה אלי.
    אני בהחלט חושבת שזה עדיף על פני הימנעות מקיום יחסי מין, במקרה הזה.
    ובאופן עקרוני, אני ממליצה תמיד להיות קשובים לגוף ולנפש.

בהצלחה!
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד

עינת
    27/11/2010

וואו אני כל כך גאה שיש נשים כמוך וגם גברים כמו החבר שלך. אני עברתי וחשבתי אותו הדבר כמוך. סבלתי מתוצאות לא נעימות של הגלולות (לאחר שנטלתי בניגוד לאמונה שלי) ואני עדיין מנסה לצמצם נזקים מהן, רופאים ורופאות שמזלזלים... . ההחלטה הזו היא חשובה מאין כמוה ומובילה אותנו למקומות טובים יותר, לדוגמה- כאשר מחליטים לקיים יחסים עם החבר אנחנו יודעות שהוא צריך להיות אחראי יותר, רציני יותר ושינינו אוהבים באמת, מדוע- כי לא לוקחים גלולות- הזוגיות הופכת לאמיתית יותר והכי חשוב, את ישנה טוב בלילה, את שלמה עם עצמך. לדעתי הגלולות לא שיחררו את האישה- הן כובלות אותה יותר.

לכי עם העקרונות שלך, תמיד תצפי להתנגדות, וכשזה קורה והבטן עדיין מתהפכת זה אומר שקיבלת את התשובה שלך ואת זו שיודעת מה הכי טוב בשבילך, רק את.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בקשר לגלולות

בת אל כהן
    06/01/2011

ערב טוב

יש מחליף לגלולות זריקה כול חודש כ3 חודשים נדמי לי מחזיק שנה
    אני שמעתי מחברות שזא מעולי אבל לא חותמת עלב לפי דעתי עדיף קונדומים
    כי הוא מוניע מחלות אני משתמשית בקונדומים מקבא שהעצע שלי יעזור לך להחלית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמשיכי כך!

נטע
    11/01/2011

שלום
    גם אני וחבר שלי משתמשים בקונדום ומאותן הסיבות. אני דווקא לקחתי גלולות במשך כשנתיים והפסקתי כי בימים שלפני המחזור הייתי ממש מתחרפנת.. החלפתי כמה פעמים סוג גלולה ולא עזר. כמו כן, כמוך, הרגשתי שזה פשוט לא טבעי ולא נכון לי. אז הפסקתי, ואז- במשך 10 חודשים!- לא קיבלתי מחזור. רק אחרי 10 חודשים הגוף שלי הצליח להשתקם מהטראומה ועכשיו אני מקבלת מחזור באופן הכי סדיר שהיה אי פעם.. לא מתכוונת להכניס את הרעל הזה לגוף שלי שוב לעולם.
    ישר כח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשיכי כך!

נטע
    11/01/2011

שלום
    גם אני וחבר שלי משתמשים בקונדום ומאותן הסיבות. אני דווקא לקחתי גלולות במשך כשנתיים והפסקתי כי בימים שלפני המחזור הייתי ממש מתחרפנת.. החלפתי כמה פעמים סוג גלולה ולא עזר. כמו כן, כמוך, הרגשתי שזה פשוט לא טבעי ולא נכון לי. אז הפסקתי, ואז- במשך 10 חודשים!- לא קיבלתי מחזור. רק אחרי 10 חודשים הגוף שלי הצליח להשתקם מהטראומה ועכשיו אני מקבלת מחזור באופן הכי סדיר שהיה אי פעם.. לא מתכוונת להכניס את הרעל הזה לגוף שלי שוב לעולם.
    ישר כח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה