חסרת ביטחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסרת ביטחון
    חסוי
    14/11/2007

היי
    אני בחורה בת 21 נאה מאוד... ויש לי בעיה... אפשר לאמר נעימה, עדינה, חברותית (משתדלת)
    אני כל הזמן מרגישה שאני לא בסדר מבחינת חברה... ונורא מפרשת כל דבר אחרי זה...
    לפעמים יש מצב שזאת אומרת לא חברות שלי, אפילו קולגות... שאני ירגיש שנח לי לעשות משהו מסויים.. אבל אני כל הזמן מתחשבת שאולי זה לא בסדר.. וכל מיני מחשבות שמרצדות... אני בפירוש חסרת בטחון, פשוט אני יודעת ומכירה את עצמי שאני גורמת לעצמי שאנשים אחרים יתנו לי ציון... (מן אישור) תלוי מי... ואם אני מדברת וקצת חוששת שאני אומרת משהו שאולי כבר מרצד לי בראש שהוא לא לעניין אני אומרת אותו... אז זה מאוד תלוי זה או לכאן או לכאן..
    יש כמה סיבות לזה שאני שקטה מבחינת חברה..
    חוסר בטחון
    דיבור שאולי יהיה לא לעניין
    לפעמים מצדי חוסר התעניינות לזולת (אני רק משחקת את המתעניינת) אבל כנראה מרגישים, זה רק מרצון שיאהבו וימצאו עניין
    ומשהו אחרון זה כאשר אני מדברת ואפילו אם זה יהיה בטון נמוך מחשש כי המילים מתבלבלות לי כבר.. ואז קשה לי לבטא את עצמי.. ואני רואה חוסר עניין מצד הזולת אבל מנומס..
    וחשוב לי לציין שזה יכול להית קולגות או קבוצה של אנשים חדשים.. אבל עם חברות פחות...
    רוצה פתרון ייעוץ כל דבר
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסרת ביטחון

הוספת תגובה

• מה שאני חושבת שאחרים חושבים עליי

איילת לחמי
    17/11/2007

חסויה יקרה,

את מתארת מצב של תחושות חוסר ביטחון שאת חווה מול אנשים ובעיקר מול אנשים חדשים. המילים והמסרים שאת מעבירה לאחרים כאילו מתמוססים ואינם מגיעים אליהם בסופו של דבר. את מצליחה להעביר את המסר הזה עכשיו אלינו - אני קוראת את הדברים שלך ומרגישה את ההתמוססות של הדברים, שלושת הנקודות, הרצף ועם זאת אין הרצף.

רוב האנשים חווים את העולם דרך מה שהם חושבים שאחרים חושבים עליהם. ייתכן שאת חושבת שאנשים תופשים אותך כחסרת ביטחון או שאת תופשת את עצמך כחסרת ביטחון ןמעבירה את התחושה הזו לסובבים אותך.

עוד לפני שנעבור להתייס לשני הדברים הנוספים שציינת חשוב לי לשאול אותך-
    ממה נובעת התחושה הזאת? האם זו אכן תחושה של חוסר ביטחון? אם כן, ממה היא נובעת? ממתי?
    ספרי לי על מקרה ספציפי בו הרגשת את זה ביתר שאת

מחכה לתשובותייך
    איילת לחמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

חסוי
    17/11/2007

היי

חשבתי על זה, ויכול להיות שזה נובע מתקופת הביה"ס (חטיבת ביניים) , או משפחה שמקשיבים לרוב
    ויכול להיות שלפעמים קצת חולמים ולא תמיד מקשיבים בתשומת לב לדבריי כי אולי זה לא תמיד נח להם, וכאשר אני מדברת עם אנשים פתאום זה טוב אבל די מוזר לי שמקשיבים לי ולוקחים את דברי לפעמים בתשומת לב..
    לא עולה לי שום מקרה ספציפי אבל יכול להיות שזה נובע מהתקופות שבמהלך החיים שלי
    שכביכול לא השתחחרתי מהם.. מה שאני מאוד רוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחריות רק על המעשים שלך

איילת לחמי
    17/11/2007

היי

התובנות שלך מאוד מעניינות- למעשה את אומרת שזה שלא הקשיבו לך בתשומת לב בעבר גורם לך היום לא להיות בטוחה אאם באמת מקשיבים לך מתוך עניין או לא וזה מביא אותך לתחושות חוסר בטחון ביחס לדברים שאת אומרת.

העניין הוא שבהרבה אינטראקציות בינאישיות- יש את מה שאני מביאה איתי ובמקביל יש את מה שהאדם שמולי מביא או מביאה איתם. הדבר היחיד שאת יכולה לשלוט בו זה את מה שאת מביאה איתך. זה גם הדבר היחיד שאת יכולה להבטיח שתנסי לעשות אותו במאה האחוזים שלך. מה שהאחרים מביאים איתם- כמו חוסר תשומת לב, חוסר ריכוז או חוסר עניין שה שלהם ואין לך מה לעשות בנידון.

התובנה הזו היא בשורה חיובית כי זה אומר שיש לך אחריות רק על המעשים שלך לא על המעשים של האחרים. במידה ואת משוחחת עם אדם נסי לתת את המאב אחוז שלך עם הביטחון והעניין שלך! מה שהוא יעשה הוא עניינו בלבד. ברגע שתאמני את צורת החשיבה הזו הביטחון שלך בעצמך יעלה ואז גם אחרים יחוו אותך עם יותר ביטחון.

זה כמו כדור שלג- ביטחון ואמונה עצמית גוררים עוד ועוד וההיפך

מה את אומרת? נשמע לך בר ביצוע?
    איילת לחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה