מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחיים27/11/2007
בתי בת ה-6.5 נהנית לאונן, וזה טבעי. אך היום מצאתי שהיא היתה עם החברה שלה (בגילה) והן נהנו "לעשות נעים" האחת לשניה.(במקרה נכנסתי לחדר ושמעתי אותה אומרת זאת לחברתה). אחרי מספר דקות אמרתי לחברה שאמא מחכה לה ,כדי להפריד בלי לגלות שראיתי מה הן עושות.
איך מגיבים? מה אומרים? האם מעירים? לא יודעת איך לאכול את זה. אנא חוות דעתכם הדחופה בנושא.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולה טבעית
איילת לחמי27/11/2007חיים היקר,
תודה על פנייתך הכל כך חשובה
וראשית כל חשוב לי להרגיע אותך- אוננות היא דבר טבעי כמו שאתה כותב לחוד או ביחד.
ילדים חווים את הנעימות המינית עם קבוצת השווים שלהם ובעיקר עם בני אותו מין.
התגובות שלנו כהורים מייצרים טאבואים חברתיים אצל ילדנו- תגובה היסטרית למשל לילד מאונן תביא אותו לידי תחושת אשם לנוכח מעשיו. כך שפעלת נכון שלא הגבת בצורה רגשית ואימפולסיבית אל מל הבנות.
אולם, יחד עם זאת יש לי כמה שאלות להבנת המצב לאשורו:
האם אתה מרגיש שיש איזושהי כפייה של אחת הבנות על השנייה לעשות את הדברים הללו?
איזה "נעים" הן עשו אחת לשנייה?
כעת אתה יכול לבחור להגיב תוך כדי שיתוף שלך ושל בתך. אתה יכול לשאול אותה מה היא עושה עם חברה שלה במה הן משחקות? האם נעים להן יחד? במה?
כל זאת לא בכדי שהיא תתאר מה היא עושה עם חברתה אלא על מנת לחוש אם מערכת היחסים ביניהן הינה בריאה
ושוב חשוב לי לומר לך-
אוננות בגיל הזה היא נורמאלית וחוויה של עינוג הדדי בין ילדות (בעיקר עם חברה קרובה) הוא התנסות ובדיקה ופעילות נורמאלית
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקשיבי לי אישה
אדי12/12/2007אין לי יודעת מי את ואני לא מתכונת הלתערב לך בחיים של המשפחה אבל פאק אישה הילדה שלך בת 6 וחצי והיא מונתת מה את דפוקה או משהוא?! מה את מלמדת אותה
טוב שלא היא תגיעה לכיתה ג' תעשה אורגיות תעשי אם עצמך משו' אישהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות היא דבר טבעי כבר מגיל שנתיים
איילת לחמי13/12/2007שלום לך אדי,
אני מבינה את התגובה הרגשית שלך לנוכח הדברים שעולים מהכתוב.
אני מבינה שסוגיות הקשורות במין או סוגיות שאנחנו כחברה קושרים במין יכולים להלחיץ כאשר מדובר בילדים קטנים.
אבל יחד עם זה אוננות בגיל ילדות אינה אקט מיני איך שאנחנו מכירים אותה.
ילדים מאוננים בגיל צעיר באופן טבעי על מנת לחוות את גופם וזה בוודאי לא אומר שהם יקדימו את חבריהם ויקיימו אקטים מיניים בגיל צעיר יותר.
להיפך בנות ובנים המאוננים לומדים לקבל את גופם ולהכיר אותו -
חשוב שאנחנו כחברה ניתן לזה לגיטימציה
ולעניין אחר-
אנחנו מאמינות בתקשורת ישירה ומכבדת עם אנשים הפונים לפורום זה
לכו אני מבקשת שבכל פנייה שאת מבצעת תכבדי ולא תזלזלי או תעליבי את אלו שכתבו את הפנייה
בברכה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם שפרי את שגיאות הכתיב שלך!!!
לילי17/12/2007אחר כך תעבירי ביקורת על ילדות ואחרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחריות הורית
איילת פדה14/12/2007חיים שלום,
תודה על פנייתך החשובה.
אני רוצה להתייחס להיבט נוסף,
מעבר לפן של גילוי המיניות הטבעי בגיל זה, שאיילת לחמי התייחסה אליו באופן ראוי.
ההיבט הוא האחריות ההורית שלך, גם כלפי החברה והוריה.
ואחלק התייחסותי לשני מימדים
א. למול הבת שלך
ב. למול הורי החברה
א. למול הבת שלך, אני מצטרפת להמלצתה של איילת לחמי, לקיים שיחה - שהיא במסגרת חינוך מיני מותאם לגיל. לדבר על הנעים ולאפשר אותו מחד, אך גם להציב לו גבול.
כלומר - להגדיר זאת כפעילות שהיא יכולה לעשות עם עצמה, באופן פרטי. להדגיש את זה שהגוף שלנו הוא משהו פרטי שלנו, ושיש מגע שהוא מקובל בין שני אנשים, כמו חיבוק, החזקת יד, ושיש מגע שהוא פרטי.
זה חשוב שהיא תהיה מודעת, ושתרגיש בטוחה לבוא ולדבר איתך על זה, גם אם בעתיד יפריע לה משהו בנושא (כמו למשל חלילה הטרדה מינית ממישהו אחר). חשוב שתדע שגופה הוא קניינה הפרטי בלבד, ושכך גם גופה של חברתה. שמותר לדבר על הדברים, ועם זאת לכבד פרטיות.
ב. למול הורי החברה
הייתי מציעה לשתף אותם, באופן שאינו מבהיל, על כך שנהיית מודע לכך שהבנות מגלות את המיניות שלהן, ושכדאי לשוחח גם עם החברה, ולשתף אותם במה אתה עושה בנידון.
תעדכן אותנו בבקשה,
פנייתך חשובה, בנושא רגיש, שבוודאי תסייע לקוראים נוספים.
איילת פדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)