מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיפור אישי-אשמח לתגובות של כולכןורד27/11/2010
שלום לכל הנשים היקרות,
אינני יודעת אם הגעתי לפורום הנכון, אבל אני מתחבטת בסוגייה כבר כחודשיים והחלטתי לחפש פורום באינטרנט, להעלות את הסיפור והכאב שלי, ולהזמין את כל מי שמרגישה לנכון- לקרא ולהגיב. סיפור שהיה כך היה (אני מסתירה פרטים מסויימים על מנת למנוע זיהוי):
בשלוש השנים האחרונות אני משתייכת לקבוצה מקצועית-חברתית מסויימת, יחד עם בן זוגי. החומר האנושי, גברים ונשים כאחד, מורכב מאנשים חמים, נפלאים, מצחיקים, אכפתיים, חכמים בראשם ובנפשם כאחד, ולמעשה, כל מה שאדם זקוק לו בחברים כדי להרגיש נפלא.
בשנה האחרונה לקחה קבוצתנו על עצמה פרוייקט כבד משקל בפריסה ארצית, השקענו חשיבה מעמיקה, מאמצים אדירים ובעיקר עבדנו בשיתוף פעולה נדיר. אני גאה לומר שקצרנו הצלחה מרשימה הרבה מעבר למצופה. הצלחה שכוללת פוש רציני לשם שלנו כקבוצה, למקצועיות שלנו, לגיבוש החברתי, וכמובן- לכניסתם של תורמים וספונסרים שונים שיתמכו בנו כלכלית בשנים הבאות. הפכנו ל מ ו ת ג חברתי !!!
ו.. אתן יודעות איך זה..יש אנשים שכשהם רואים הצלחה הם ממהרים לרכב עליה מבלי לתרום מעצמם למאמץ הקבוצתי ,להמשיך ולשמר את מה שהשגנו.כן, לאחרונה הצטרפה לקבוצתנו מישהי שהיתה שייכת לקבוצה בעברה הרחוק (כשהקבוצה היתה דלה באנשים וחלשה ב"שוק"..), ופרשה ממנה עקב בעיות ביחסים האישיים עם החברים. היא עזבה והצטרפה לקבוצה אחרת, שהתה שם כשנתיים, ולאחר שבקבוצה האחרת מאסו בה, היא חזרה לקבוצתנו, כי לדבריה: "היא מתגעגעת לאנשים שלנו".
בן זוגי ואני עשינו קצת עבודת שטח , יצרנו קשר עם אנשים מעברה, על מנת לשמוע איך ההתנהלות שלה בקבוצה, והמסר שקיבלנו, למעשה פה אחד, היה: לבחורה יש בעיות ביחסים הבין-אישיים, היא תככנית, רכלנית, קולנית, וולגרית בהתנהלותה, נצלנית,תוקפנית ושחצנית (ללא כל הצדקה..), ראוי לציין כי כניסתה לקבוצתנו לא היתה על מי מנוחות, אבל טיבם של אנשים שאינם רוצים ללכלך את ידיהם ולומר לה זאת מפורשות, והיא ניצלה זאת. כיום היא חברה בלהקה. נוכחותה איננה נעימה כלפי מספר חברים, האחרים מעדיפים להתעלם. אותי זה מקומם. קשה לי עם נצלנות של אנשים רעים (אינני מאמינה שיש אנשים רעים-אבל היא פשוט ר ע ה !!), ובעיקר, היא ניסתה לטרפד את כניסתי לקבוצה לפני כשלוש שנים תוך הפצת שקרים ורפש עליי בהנהלה !!
ראוי לציין כי מאז הצלחתנו נכנסו עוד מספר אנשים קטן, אך אותם אנשים נפלאים תורמים ממרצם וכשרונם, והם רצויים ואהובים!!
איך לגרום לה לעזוב??- זו שאלה שעוברת בראשי. חברים בקבוצה אומרים לי "תתעלמי ממנה,תחשבי שהיא אוויר"..אבל אני עם העוצמות, הפגיעה והרגישות שלי לא מסוגלת להשאר אדישה...היא מעוררת בי גועל ואת כל החלקים הרעים שרק אפשר להעלות על הדעת..
מה עושים?? דעתכן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה למחשבה
אביטל שטרית27/11/2010אני מציעה לך לחשוב מדוע כל כך קשה להיות בסביבתה ,מה זה עושה לך ? את מי היא מזכירה לך , מדוע האחרים הסתגלו ל נוכחותה , ולך כל כך קשה לקבל אותה? לעיתים קשה לנו להתמודד עם אנשים אשר משקפים משהו באישיותינו שאיננו אוהבים, נסי לחשוב על כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור אישי- תגובה
מורן זיו-אש29/11/2010שלום לך,
נשמע סיפור לא פשוט... התברכת בנפש רגישה בעלת חוש צדק מפותח ומצפון. אני מניחה שתכונות אלו עוזרות לך בתחומים שונים בחייך וכמו שזה נשמע, גם בקבוצה אליה את משתייכת.
אהבה ושנאה, קרבה וריחוק הם רגשות היושבים על אותו "הציר". אנחנו אוהבים או שנאים מישהו מפני שהוא מעורר אצלנו רגשות חזקים, ההתנהלות שלו, האופי שלו וכד'
על כן, אני מצטרפת לתגובתה של אביטל, עליך לשאול את עצמך מה היא והתכונות שהיא מייצגת אצלך מעוררות בך? מה זה אומר עבורך שאדם מקבל הכרה שלא מגיעה לו? או נהנה מהשגים שלא התאמץ עבורם? האם את יכולה לראות צדדים אחרים בה, האם יש מקום בו את יכולה להיות אמפטית אליה? מדובר באישה שמתקשה להשתלב במסגרת חברתית, שאולי רוצה להשתייך למקום בו אנשים כמוך נמצאים (בעלי רגישות גבוהה, חוש צדק וכו) אולי שם קל לה יותר להתקבל...?
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)