מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סחוטה נפשית ופיזיתלילוש05/12/2007
אני לא אוהבת את עצמי ככה ואני לא יודעת איך לשנות את זה. אני לא רוצה שזה מה שיחרט בזכרון של הבת שלי. שככה היא תזכור את אמא שלה עצבנית וצועקת.
כבר כתבתי פה בעבר. והעצות שלכן תרמו לי מאוד.
היום שלי מתחיל בעצבים בעקבות ההתארגנות בוקר של הבת הגדולה בת 5. והריצה המטורפת לעבודה וחזרה ממנה הביתה. בערב זה גם כן ויכוחים סביב נושא השינה.
בעבודה אני מרגישה שאני מסוגלת לחייך לאנשים וכשאני מגיעה הביתה אני לא מסוגלת לתת לבת שלי כלום, אני סחוטה נפשית ופיזית.
אני מדברת על זה עם בעלי אבל חוץ מדיבורים זה לא מגיע לשום מקום.
אשמח לתגובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מקור הלחץ לדעתך?
איילת לחמי05/12/2007שלום לילוש,
שמחה לשמוע שהעצות שלנו תרמו לך בהתכתבות הקודמת שלנו- תוכלי להזכיר לי במה היה מדובר שאוכל לקשר בין הדברים?
ועכשיו לעניינך....
תנסי לראות מהם הדברים שכה מלחיצים אותך בבית ומרגיעים אותך בעבודה.
לפי מה שאני מבינה עניין הריצות והמאמץ היחידי שלך (ללא עזרת בן זוגך) אל מול ביתך הוא שמביא אותך להיות עצבנית הן בבוקר והן בערב.
עניין נוסף הוא שאת מבלה את מירב שעותייך בעבודה כך שלפני העבודה ולאחריה נתפסים העניינים כעבודה מספר 2 כך שזה מאוד קשה להתמודדות.
ספרי לי למה הכוונה "אני מדברת על זה עם בעלי אבל חוץ מדיבורים זה לא מגיע לשום מקום"?
ונסי לחשוב מעבר לדברים שאני העלתי מהם הדברים שמלחיצים אותך
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות או יותר אני מרגישה לבד עם הכל
לילוש05/12/2007כתבתי אליכן בזמן שהייתי בחופשת לידה (ילד שני) ודיברתי על רגשות האשם כאמא ועל הניסיון לתמרן בין כל העולמות שלי (עבודה, אמא, אישה של...).
בעלי עסוק בזמן העבודה (כמובן) אז מלבד לצלצל אליו ולספר לו שקשה לי אין באפשרותנו להרחיב בנושא. אחרי שהילדים הולכים לישון גם הוא כבר נרדם ושוב לא קיימת האופציה של לדבר על זה.
בעבודה יש לי הרבה מעצמי, זה ההבדל העיקרי.
יש לי כל כך הרבה מטלות להספיק לעשות בבית , ואני עושה אותם לבד. אני גם יקית מטבעי אז הכל חייב להעשות כמו שאני רוצה ובזמן שאני מחליטה.
אני מנסה לשנות את זה ולהוריד לחץ. למשל את עבודות הניקיון שהיו ביום שישי החלטתי לעשות אחרי שהקטנים הולכים לישון וככה יום שישי פנוי לעצמי ולבעלי (כמעט, כי הקטנציק איתנו. במשך כל השבוע הוא עם מטפלת).
כרגע לא עולה לי שום דבר אחר לראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחד באותה ספינה
איילת לחמי06/12/2007לילוש יקרה,
אני זוכרת גם זוכרת לאחר שנתת על עצמך פרטים, את פניותייך הקודמות לפורום. בעיקר אני זוכרת את הרגש והאהבה שהייתה חלק בלתי נפרד מהתגובות שלך וכמובן אני שמחה לשמוע ממך שוב.
כרגע אני רואה שני דברים שעולים מהפנייה הנוכחית:
הראשון הוא התחושה של הלבד שאותה את גם מדגישה בכותרת ההודעה. את מתארת מצב בו אין לך את התמיכה של בן הזוג ואין את התחושה של הזוגיות.
השני הוא הנורמות שאת יוצרת בבית-
האם את מרוצה מהנורמות ההתנהגותיות שיצרת בביתך?
האם את מרוצה מחלוקת התפקידים?
השאלה המורכבת העולה מכול זה הוא מדוע זה מה שנוצר?
מדוע בן זוגך לא מרגיש שהוא צריך ואף מחוייב לקחת חלק ממה שקורה בבית? בנקיונות ובילדים של שניכם.
מתוך המצב שאת מתארת לא פלא שאת בלחץ.
המצב בו יש לנו יותר דברים לעשות מאשר זמן אנחנו נמצאות כל הזמן ב- mode של להספיק.
לכן כל בקשה של בתך נתפשת כגוזלת זמן עבורך מכיוון שהיא באה על חשבון דברים אחרים שאת צריכה עוד להספיק.
כעת אני וזרת לנושא הראשון של תחושת הלבד-
את מתארת מצב של בן זוג שלא לוקח אחריות וגם לא מעורב מהבחינה הרגשית בקשיים שלך
מדוע את חושבת שכך? מדוע הוא לא מעורב?
יחד עם תשובתך אני חייבת לומר שהוא צריך להיות מעורב מכיוון שאתם יחד בספינה הזו וקשיים שלך הם קשייו שלו. נסי לחשוב מדוע הוא לא מעורב ויחד ננסה לראות כיצד אפשר לגרום לו למעורבות ומחוייבות למה שקורה בביתו
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דרושה פה התערבות גורם חיצוני?
לילוש09/12/2007אני לא רוצה לקפוץ גבוה מדי (אולי), אבל את חושבת שכדאי ללכת ליעוץ זוגי?
בעלי חוזר מהעבודה בדיוק לזמן המקלחות, ארוחת הערב וההשכבה.
הוא עוזר כמה שהוא יכול כי הוא עייף כמובן (ואני לא אומרת את זה מתוך כעס).
אני כל הזמן אומרת לו שאני לא בתחרות איתו מי עושה יותר ומי יותר עייף, אני פשוט מבקשת שיעזור לי כמה שהוא יכול.
אבל יכול להיות שזה לא מספיק בשביל להוריד את העומס ממני.
הוא טיפוס שמדחיק דברים ולכן השיחות בינינו לא מתפתחות כמו שצריך.
אני מאוד לך שאת תמיד גורמת לי לראות את הדברים באור שונה, כי לבד זה קצת קשה להגיע לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט כן
איילת לחמי09/12/2007לילוש יקרה
אני חושבת שיעוץ זוגי טוב יכול להיות לך לעזר רב מכמה סיבות:
1. זו לא הפעם הראשונה שאת עומדת בפני התחושות האלה של הלבד
2. גם לאחר נסיונות רבים את מרגישה שבן הזוג שלך לא נפתח בפנייך ואולי צריך מישהו שיעזור לו להביא אותו למצב של מודעות ופתיחות
3. את לא צריכה להתמודד עם הדברים לבד- אתם זוג
ייעוץ זוגי יכול מאוד לעזור לך לפרוק את כל התחושות שלך מולו ולו על מנת לפרוק את התחושות שלו מולך- יהיה מישהו מקצועי שיכווין אתכם. בזמן הייעוץ גם את וגם הוא יכולים לפנות לעצמכם את הזמן ולהקדיש אותו אך ורק לזה
מה את חושבת?
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שאת צודקת
ליאורה09/12/2007אני אעלה את זה בפניו. אני חושבת שזה באמת יכול להועיל לנו. מה גם שאני באמת מאמינה שתקשורת זה המפתח בחיי זוגיות.
שוב המון תודה לך על העזרה. לא סתם אומרים מה שרואים משם לא רואים מכאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה והזמנה
איילת לחמי09/12/2007תודה על התודה
אני חושבת שאת אישה אמיצה ומלאת יכולות
מאחלת לך הרבה הצלחה ומזמינה אותך שאם את נתקלת בקשיים להביא את בן זוגך לייעוץ פני אלינו ונעלה יחד זוויות פעולה נוספות
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)