מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביישנות יתר:Sשיר15/12/2010
היי:)
אני בת 16, אין לי בעיות של ביטחון עצמי ואני יודעת בדיוק מה אני שווה. הבעיה היא שליד אנשים אני נורא מתביישת, לא יודעת למה-וזה מפריע לי. למשל, בניתי ריקוד משל עצמי (אפילו שריקוד זה התחביב שלי, הלימודים זה העיקר אצלי), ואני נורא מתביישת להראות אותו. מצד אחד, אני אוהבת את הריקוד, את הבגדים שבחרתי ואני לא יכולה להפסיק לראות את עצמי רוקדת אותו על במה עם קהל ותאורה (זה במסגרת שיעורי קומפוזיציה). כמובן שחוסר הפתיחות והביישנות משפיעים על צורת הריקוד שלי, וככה יוצא שהריקוד מהמם אבל רק אם אני לבד. או למשל דיבור מול אנשים, קשרים עם אנשים: לפעמים אני לא מסוגלת להסתכל לאנשים בעיניים. בנוסף, אני גם כותבת, ורק שני אנשים ראו את השירים שלי וגם זה היה בלית ברירה. אני חושבת שאני רק מפסידה מהביישנות שלי ואני רוצה למצוא לה פתרון, כי יש לי מה להציע.
אני לא יודעת אם זה מתאים לכאן, אבל ראיתי שהרבה כתבו פה על חוסר ביטחון עצמי וחשבתי שזה דומה...
תודה
שיר:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות יתר- תגובה
מורן זיו-אש16/12/2010שלום לך,
נשמע כי את נערה פעילה ויצירתית אשר לצד מעט ביישנות את סובלת גם מחוסר בביטחון עצמי. עם זאת, על פי מה שהבנתי מדבריך, מצב זה אינו משתק אותך או מונע ממך לחוות את החייך, אלא שאת פשוט רוצה יותר.
אני ממליצה לך לא לשפוט את עצמך כ"כ לחומרה. לדוגמא, אם הצלחת למרות המחסומים לבצע את הריקוד, גם אם הוא לא היה מושלם, אז עשית צעד קדימה, עברת עוד מחסום. ראי תמיד את החלק בו הצלחת להתגבר וניצחת את החששות.
נסי לאתגר את עצמך כל פעם עוד קצת. כתבי לעצמך רשימה של דברים שקשים לך ונסי בכל פעם להתמודד עם דבר אחד, התחילי מהקל לקשה. תהליך כזה יחזק אותך בהדרגה כאשר בכל פעם שתצליחי הביטחון יעלה.
אם במשך הזמן את רואה שהמצב מחמיר או שאת מונעת מעצמך פעילויות את יכולה לפנות לייעוץ.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)