מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום =]מוניקה16/12/2007
יש לי כמה דברים שאי רוצה להתייעץ בקשר אליהם... מקווה שתעזרו לי...
אני בת 16 וחצי...
1. אני ילדה די שקטה ומופנמת... ודי קשה לי ליצור קשרים חברתיים. אני רואה שחברות שלי מדברות עם כל הילדים בכיתה הרבה למרות שהן לא כל כך חברות שלהם.. וכשאני מנסה לדבר עם ילדים שהם לא חברים הכי טובים שלי ואין לנו על מה לדבר...
אני גם מרגישה שהילדים מהכיתה שלי לא אוהבים אותי ולא רוצים לדבר איתי (למשל גם כשיש מסיבות שמישהו מארגן לא מזמינים אותי..)
וגם יש לי בערך 4 חברות הכי טובות שאנחנו עושות הרבה דברים ביחד... אבל אני מרגישה שאני לא יכולה לספר להן דברים ממש אישיים ושאני לא יכולה לספר להן הכל.. יוצא שיש דברים שפשוט אני לא יכולה להגיד לאף אחד ואני מדחיקה את זה...
2. קשה לי ליצור קשרי ידידות עם בנים.......... כשאני מתחילה לדבר עם בן אני מתביישת ואין לי הרבה על מה לדבר... לרוב הבנות בכיתה שלי יש ידידים בנים.
3. אני כבר בת 16 וחצי ועוד לא היה לי חבר ולא חוויתי נשיקה ראשונה. וגם לא התאהבתי באמת.. רק היתה תקופה של איזה שבועיים שהרגשתי דלוקה על מישהו שבכלל לא התייחס אלי ולא הפסקתי לחשוב עליו. ואז זה עבר... ככה אני מסתכלת על בנים ונדלקת עלהם ואחרי זמן קצר זה עובר. אני כבר רוצה להתנשק ושיהיה לי חבר...ל2 חברות שלי שהן קטנות ממני כבר היה חבר והן התנשקו.
4. ניסיתי לאונן ולא הרגשתי כלום. ניסיתי לעשות כמעט הכל וששומדבר לא יצא... לא הרגשתי כלום..
5. בזמן האחרון, מתוך שעמום, התחלתי לגלוש באתרי סקס. ומאז אני מרגישה שאני רוצה לראות סקס כל הזמן ולהמשיך לגלוש באתרים, למרות שאני יודעת שזה לא בסדר...
ומאז שהתחלתי לגלוש באתרים האלה אני חושבת הרבה על סקס ומין ושאני רוצה לעשות סקס עם מישהו ולהתנשק...
6. קורה לי הרבה פעמים שאני מסתכלת על גברים מבוגרים וחושבת שהם חתיכים ומרגישה כאילו אני מתאהבת בהם... זה גברים בין גילאי 20-30....
יש לי הרבה בעיות חחח..... מקווה שתעזרו לי...
והבעיה היא שאני גם לא יכולה לדבר על זה עם אף אחדדדדדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות טבעית
איילת פדה16/12/2007מוניקה שלום
מה שאת כותבת לנו, מאוד נוגע ללב,
בפתיחות ובכנות שבה את מתארת את החוויות שלך.
האם באותו האופן שאת פתוחה וכנה איתנו, יכול להיות מישהו בוגר, קרוב בחייך שתוכלי לשתף אותו? אולי אפילו יועצת של בית הספר? פשוט כדי שלא תרגישי לבד, כי החוויות שלך הם לא רק שלך. יש הרבה נערות שחוות בדיוק אותו הדבר.
חשוב לי להדגיש זאת, שהחווייה שלך מאוד טבעית. את בגיל שבו חקר המיניות גובר ועולות שאלות לגבי המיניות שלך, תוך השוואה לחברות אחרות.
ברור לי שההבנה שזה טבעי, לא מקלה על המחשבות והחששות שנלוות לכך.
על כן אתייחס לכמה מהחששות שהעלית;
1. אין משהו פסול בלחשוב על סקס ולחשוק בכך. להיפך זה בריא וטבעי. בנוסף אין גם פסול בלהתסכל באתרי סקס, רק חשוב שתגני על עצמך בכמה אופנים
א. שתזכרי, שיש באתרים משהו מוגזם ומבויים, ושהחיים האמיתיים אינם כאלה (כמו בעיתונים הדברים כתובים באופן דרמטי כדי שאנשים יקראו אותם, ובפרסומות הדברים מוצגים הרבה יותר שווים ממה שהם באמת, כך גם המיניות באתרים מוגזמת ומוחצנת).
ב. שתשמרי על עצמך לא להגיע למצב של הכרויות עם גברים דרך האתרים האלה.
בכלל הכרויות דרך האינטרנט מצריכות זהירות ובקרה של אדם מנוסה, כי יש שם יותר סיכוי לאכזבה.
2. לגבי אוננות - זה תהליך שמצריך לימוד והכרות עצמית, וגם סוג של רגיעה נפשית.
כשתהיי במצב רוח הנכון, ותרגישי נוח עם תהליך הבדיקה שאת עושה, יש יותר סיכוי שזה יצליח.
בכל מקרה לנשים רבות לוקח הרבה זמן עד שהן מגיעות לאורגזמה, גם כמה שנים טובות.
אין לך מה לחשוש, רק לא להפסיק להאמין שאת תגיעי לחווייה המהנה הזו,
וכשזה יקרה - לא יהיה מקום לספק. את תדעי שזה זה.
3. כמו ההכרות שלך עם גופך, כך גם הגבר הנכון יגיע בזמן הנכון. ככל שתתאמצי להגיע לשם כך את עלולה להתרחק משם, וכשתשחחרי, ותרגישי נוח עם המקום שלך - גם הגבר הנכון יבוא.
ואיתו יבואו בקצב הנכון לך, החוויות המיניות וההנאה שעמן.
רק חשוב שתזכרי - רק את יודעת מה נכון לך, ומה הקצב שלך,
ובחיים זה לא כמו באתרים באינטרנט או בסרטים.
זה רק כמו שאת מרגישה.
כתבי לי איך את מרגישה עם הדברים שכתבתי
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מוניקה18/12/2007אמרת לי לכתוב את מה שאני מרגישה עם הדברים שכתבת לי. אז הנה:
קודם כל תודה שענית לי =]
אני לא חושבת שאני אוכל לשתף מישהו בדברים שאני מרגישה, כי מאוד קשה לי להיות פתוחה עם אנשים.. אפילו אם זאת היועצת...
איך אני אוכל ליצור קשרים חברתיים עם אנשים?
הקלת עלי עם זה שאמרתי שלחשוב על סקס זה בסדר וכ'. אבל בטוח שזה בסדר לבנות בגילי? כי בכל האתרים רשום שאין כניסה לילדים מתחת לגיל 18... ואני בת 16 וחצי.
ובקשר להיכרות גברים ברשת אל תדאגי- אפילו לא התכוונתי לעשות את זה. אבל תודה על האזהרה.
בקשר לאונות- יש לך רעיון מה לעשות כדי להגיע לאורגזמה?
גם לא הבנתי קטע אחד: "ככל שתתאמצי להגיע לשם כך את עלולה להתרחק משם, וכשתשחררי, ותרגישי נוח עם המקום שלך- גם הגבר הנכון יבוא". מה זהאומר?
בתכלס עזרת לי מאוד =] תודה רבה
מוניקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)