מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כעסיונית20/12/2007
הרבה פעמים אני כועסת כי אנשים לא עומדים בציפיות שלי, גם בדברים קטנים כל מצב הרוח שלי עלול להשתנות. מאיחורים של מי שקבעתי איתו, ביטול תוכניות, חוסר אחריות וחוסר אמינות. אני לוקחת דברים אלו קשה מדי ועשויה לנתק כל קשר עם אותו אדם. כיצד אני יחכולה לשנות את מעמדם של ערכים אלו בכדי שלא יפגע בי מבחינה חברתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הפרשנות שלך לדברים
איילת לחמי20/12/2007היי יונית,
העובדה שאת כועסת ומתעצבנת על אנשים שעושים דברים שאינם לרוחך זה דבר לגיטימי. אולם את מתארת מצב בו את מתעצבנת לעיתים קרובות דבר שאת חוששת שיפגע בך מבחינה חברתית.
על כן אני רוצה לשאול אותך שאלה אחת לפני ההמשך:
במה זה פוגע בך - נסי לראות למה זה כל כך מעצבן אותך
למשל אדם שאיחר לפגישה איתך-
האם את כועסת כי את חושבת שהוא מזלזל בך או אולי כי לא אכפת לו ממך או אולי כי סתם יש לך מזל לא משהו היום והוא אחר.
נסי לראות כמה סיטואציות בהן התעצבנת השבוע ומה הייתה הפרשנות שלך למצבים אשר הביאו אותך להתעצבן
מחכה לתגובתך,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשבתי על הדברים
יונית24/12/2007אני כועסת לרוב מחוסר אחריות של אנשים, אולי שיקוף שלי כי אני לא אוהבת כלל לאחר ולעיתים זה משהו שחוזר על עצמו באנשים ובמקום להכיר בעובדה שהם תמיד מאחרים אני כועסת כי באמת זה נראה לי זלזול שאי אפשר אף פעם שיגיעו בזמן ולפעמים זה משנה לי את התוכניות. כנל לגבי פחדנות של אנשים, לעיתים זה נראה לי שלילי שאין להם אומץ לעמוד על שלהם, בייחוד לגברים שאמורים להיות גברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרשנות לדברים
איילת לחמי24/12/2007היי יונית,
מה שאת למעשה אומרת זה שאת כועסת על חוסר האחריות של אנשים על המעשים שלהם מכיוון שבכך שהם מאחרים הם גורמים לך לבזבז את הזמן שלך. לעיתים את אפילו תופשת את זה כזלזול בך ובזמן שלך.
אכן, אם אנשים מאחרים לפגישות איתך ובעקבות כך את נפגעת את בהחלט יכולה להעיר להם - זה מאוד לגיטימי במיוחד אם הדבר חוזר על עצמו. כמו כן אני אפילו מציעה לך שאם קבעת עם אנשים בשעה מסויימת ויש לך פגישה נופת אחר כך - אל תשני את הפגישה השנייה ותקטעי את הפגישה עם המאחר/ת בזמן המיועד שתסתיים. בכך את יכולה לשקף למאחרים כי הם מפסידים בכך שהם מאחרים כי את לא עומדת לשנות את תוכניותייך בגלל האיחור שלהם.
יחד עם זה, יכול להיות שעצם זה שאת מפרשת את האיחור שלהם כזלזול בך, גורם לך להתעצבן. יכול להיות שאם היית עושה פרשנות אחרת לסיטואציה זה לא היה מביא אותך למצב של כעס.
למשל תארי לך שתפרשי את האיחור שלהם כפגם באופי שלהם -
הם מאחרים סידרתיים, אנשים שלא יודעים לעמוד בזמנים.
איזו תגובה רגשית הייתה עולה לך?
כנראה שסוג של חמלה על חוסר הסדר שלהם אל מול שלך
ואז מה הייתה התגובה שלך?
סוג של נסיון לתקן את ההתנהגות שלהם באופן בונה ומחזק
מה את אומרת? האם זה נראה לך? האם את יכולה ליישם את זה?
אני רוצה ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)