אפשרי לשנות התנהגות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשרי לשנות התנהגות?
    גלית
    30/04/2011

אני לא יודעת למה אבל כשאני מדברת עם אדם אחד או אפילו שני אנשים אני מתנהגת לגמרי בטבעיות, אין לי שום בעייה להתחבר אליהם ולהראות להם את האופי האמיתי שלי, אבל ברגע שזאת מתחילה להיות קבוצה של שלוש ומעלה אנשים אני פתאום משתתקת וממש נבלעת ביניהם. אני לא יודעת למה יש לי התנהגות כזאת, אני פתאום מרגישה תקועה קצת וזה גורם לי להתרחק מאנשים.

הבטחתי לעצמי לפני שנרשמתי לפסיכומטרי שאני אתיידד עם כל הכיתה אבל ברגע שכולם נכנסו לא הייתי מסוגלת לדבר אפילו בכיתה ולשאול את המדריך שאלות מרוב ביישנות (בדיעבד זה כמובן פגע בי..), שלא נדבר על דיבור עם כמה אנשים ויצא לי להתחבר רק עם מישהי אחת שבסופו של הקורס אפילו לא נשארתי איתה בקשר כי לא אהבתי את האישיות שלה יותר מדיי.
    כשהתחלתי לעבוד במקום שאני עובדת עכשיו הבטחתי לעצמי שוב שאני אתנהג בטבעיות ואהיה פתוחה כלפי אנשים אבל שוב זה קרה ולא התחברתי לאף אחד. אני בסדר עם כולם, אבל חברים בטוח לא יצאו לי משם (למרות שזאת לא הנקודה כי אני שם בשביל לעבוד ולהרוויח משכורת ולא יותר, גם ככה אני לא מתכננת להישאר שם יותר מדיי זמן).

עכשיו אני חושבת על האוניברסיטה ועל המכינה, איך אני אתנהג שם... נמאס לי כבר להיות השקטה, ובאמת שאין לי אופי רק של שקטה, עם חברות טובות שלי אני מצחיקה, אפילו קצת משתגעת, פתוחה לחלוטין ואני כן אוהבת להיות במרכז תשומת הלב לפעמים, אבל מצד שני, בשביל שיהיו לי חברות טובות אני צריכה להיפתח מראש אבל איך בכלל עושים דבר כזה?!, איך יודעים על מה לדבר עם אדם שרק הכרת מבלי לפטפט יותר מדיי?.. לעיתים אני מרגישה שאין לי על מה לדבר עם אנשים שאני רק מכירה ואני לא יודעת אם כדאי לשתף אותם בדברים שקורים לי מתוך מחשבה של "למה שזה יעניין אותם"?

מה אפשר לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפשרי לשנות התנהגות?

הוספת תגובה

• אפשרי לשנות התנהגות? - תגובה

מורן זיו-אש
    01/05/2011

שלום לך,
    פנייתך נגעה לליבי וריגשה אותי מאוד.
    את בחורה מודעת לעצמה, רגישה וחכמה.
    תיארת בצורה נפלאה את המחשבות שעוברות על רוב האנשים בעולם כאשר הם נמצאים בתוך סיטואציה חברתית חדשה. אצל רוב בני האדם עולות חששות ותחושות נחיתות כאשר הם נמצאים בקבוצה חדשה. שאלות כמו: על מה נדבר? למה שמשהו יתעניין דווקא בי? מה הייחוד שבי? כיצד להתמודד עם המבוכה? ועוד ועוד
    נשמע כי סיטואציות כאלו גורמות לך לחששות, תסכול ואכזבה מעצמך. הציפיות שלך לתפקד כמו בפנטזיה מתרסקות כל פעם מחדש (ואולי אז את מקטינה את ערך האנשים שהכרת או את חשיבותם בעיניך..).
    אני ממליצה לך לעבוד על הנושא של פנטזיה מול מציאות, על הדרישות שלך מעצמך שבעצם משתקות אותך, ולקבל ולהשלים עם מי שאת, ולהכיר בעצמך גם כשרונות ויכולות אחרים. ממליצה לך על טיפול קבוצתי, זה המקום עבורך!!

מעבר לכך- את נשמעת אדם חכם ונעים, אני בטוחה שישנן בנות שישמחו מאוד שתהיי בין חברותיהן הטובות.
    בהצלחה!
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מורן

גלית
    02/05/2011

קודם כל תודה על התמיכה, והאמת שאת צודקת לחלוטין, כשאני לא מצליחה להתחבר עם אף אחד אני תמיד אומרת לעצמי- לא נורא, יש לי את החברות שלי וזה מספיק, אני לא צריכה עוד, אבל בתוך תוכי אני יודעת שזה לא בהכרח נכון.
    אני ממש לא מבינה איך קיימים אנשים שלא משנה לאן הם הולכים תמיד הם מצליחים להתחבר לאחרים וזה גם גורם לי קצת תסכול.

הלוואי שהיה לי את הזמן והכסף לטיפול קבוצתי אבל כרגע אני לא רואה את זה, אולי בשלב מאוחר יותר.
    כנראה שבינתיים אצטרך להתמודד עם זה איכשהו.

תודה על התגובה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מורן - תגובה

מורן זיו-אש
    03/05/2011

אני מחזקת אותך!
    המודעות היא חלק נכבד מההתמודדות עם הדברים שמפריעים לנו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית
    04/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיפורי האישי

קורן
    06/05/2011

הי גלית, רציתי לספר לך קצת מנסיוני האישי...

בבי"ס הייתי הכי ביישנית וסגורה וכמוך בהלך השנים שאחרי, בצבא ובאילת, הבנתי שאני רוצה להיות יותר פתוחה. החלטתי שבלימודים לתואר אני יפתח ויכיר את כל האנשים שילמדו איתי וכו וכו. ולמזלי, פגשתי שתי חברות מדהימות שעד היום מלוות אותי, ובאמת הכרתי והתחברתי להמון אנשים שלמדתי איתם במהלך הלימודים.

אחד הדברים שעזרו לי להתחבר לאנשים היתה העובדה שהרשיתי לעצמי להיפתח בפניהם ולספר להם דברים אליי עוד לפני שממש הכרנו.. אם נפתחים אנשים אחרים נפתחים בחזרה..

וכמובן, חייכתי ופיזרתי חיוכים לכולם וכך אנשים היו מחייכים בחזרה....

בהצלחה, ועל תשכיחי שאף פעם לא מאוחר מדי להשתנות..

קורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה