מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבא= פרידה?אלה03/05/2011
היי, אני נערה בת 18 ולפני 3 חודשים וחצי התחלתי מערכת יחסים עם חבר שלי. חשוב לי לציין כי זו המערכת היחסים הכי ארוכה שהייתה לי. אני מאוד אוהבת אותו והוא האדם הראשון שגרם לי לחוות אהבה אמיתית, ואני יכולה להעיד שהדבר הדדי. החודשיים הראשונים שלנו היו כמו חלום שלא אוכל לתארו, אך לפני כחודש, חודש וחצי הוא התגייס לקרבי (ד"א אני עדיין לומדת בי"ב ) ואני לא אשקר שלא היו לי התלבטויות לגבי איך הקשר יתנהל כאשר הוא יתגייס ואחת מהסיבות להתלבטויות האלה היו כמה בנות שהכרתי שסיפרו לי שחבר שלהן גם כן בקרבי והעידו על כך שחבר שמתגייס לקרבי- משתנה שם. הן התכוונו מהבחינה שהוא יהיה מדוכא יותר, עצבני ואם אוכל לצטט "על מי את רוצה שהוא יוציא את העצבים שלו? על סבתא שלו? יהיה לו קל להוציא את זה יותר על חברה שלו" ולמרות ההתלבטויות לא התרגשתי כי האמנתי שהקשר שלנו לא ישתנה ושהוא אוהב אותי מספיק כדי לשים לב אם הוא יוציא עליי את העצבים. ואכן, אני לא הולכת לספר שהוא צעק עליי ובאמת הוציא עליי עצבים אך לא אוכל להכחיש שהוא השתנה. הוא חייל בודד ואני יודעת שתקופת הצבא מאוד קשה בשבילו כי הוא לא בקשר עם ההורים שלו וכך אני מרגישה חסרת אונים כי אין ביכולתי דבר לעודד אותו, כמה שאני כן מנסה להראות לו שיש לו אותי ואנשים שאוהבים אותו. הבעיה האמיתית שלי היא שהוא נשאר יחסית הרבה שבתות, מה שלא ציפיתי שיקרה ככ לעיתים תכופות. ידעתי שהוא יסגור שבתות אבל לא כמעט כל שבוע. אני מרגישה שזה מקשה עליי כלכך, במיוחד שהוא האדם הראשון שאני יכולה להגיד שאני באמת אוהבת אותו. עוד בעיה שקשורה לכך היא שלפני בערך שבועיים עשינו את זה בפעם הראשונה, וזו גם הייתה הפעם הראשונה שלי. אני לא רוצה להגיד שאני מתחרטת כי אני באמת לא, אבל התחושה החזקה הזאת שאני צריכה אותו קרוב במיוחד אחרי שנתתי לו את עצמי גורמת לי להרגיש כאילו הוא רחוק ממני גם פיסית וגם נפשית ולפעמים אני פשוט אומרת לעצמי שאני לא חושבת שאהיה מסוגלת למרחק הזה עוד הרבה זמן, להתמודד עם זה. אני אוהבת אותו, אבל חשבתי שהגעגוע יעשה לנו טוב ואני מרגישה רק איך הוא חותך אותי כסכין, ואחזור על שדיברתי עליו קודם לכן- שמספיק שאני מרגישה רע בגלל המרחק אלא עד שאני שומעת את קולו בטלפון למשך 20 דקות ביום הוא עייף או מדוכא מה שגורם לי להידבק בהרגשה הזאת. כשאנחנו נפגשים הכל חוזר להיות ורוד וחלומי, אך האם אוכל להמשיך כך עוד הרבה זמן? אנו מתראים פעם בשבועיים ולעיתים רחוקות פעם בשבוע. את חושבת שעליי להחזיק מעמד או להבין שהרגשתי לא הולכת להשתנות וזה יחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה
גלית04/05/2011היי מותק, אני ממש מזדהה איתך.
גם לי יש חבר קרבי (אני כבר משוחררת חצי שנה) אז אני יודעת מה זה המרחק והתסכול שאת מדברת עליהם.
תשמעי, אני חושבת שבסופו של דבר, אם אתם ממש אוהבים אחד את השנייה ומערכת היחסים שלכם חזקה, אתם תצליחו לשרוד את זה.
אני הכרתי את חבר שלי כשנשאר לו יותר משנה לשרת והיו הרבה תקופות שהוא היה מדוכא והרגיש שהוא לא מגשים את עצמו. גם לי היה קשה להוציא אותו מזה אבל ברגע שממש התקרבנו אחד אל השנייה הוא בסופו של דבר אמר לי שאני הסיבה שבגללה הוא מצליח לשרוד ובאמת שזאת הרגשה הכי מדהימה בעולם. מהתמונה שאת מציירת אני יכולה להבין שאתם זוג מאוד אוהב ויכול מאוד להיות שאת עוזרת לו הרבה יותר ממה שאת חושבת.
אני לא רוצה להישמע פסימיסטית אבל אם הוא רק התגייס אז צפויות לו עוד הרבה שבתות לפניו (לאיזו יחידה הוא התגייס דרך אגב?) ואם זה מה שמפריע לך אז זאת בעיה מאוד גדולה. אני חושבת שבזמן הזה את צריכה ליהנות מהקשרים עם החברות כי ברגע שתתגייסי מי יודע מה יהיה עם הקשרים האלה ואלה קשרים לא פחות חשובים. ידוע שזה קשה לשמור על קשר כזה בזמן שחבר שלך בצבא ואת בלימודים כי את עוד לא יודעת מה זה להיות בצבא, אבל תחשבי כך- אם תצליחו להתגבר על כל המכשולים בשלוש השנים האלו, שמתוך השנתיים תהיי גם את בצבא, אז זה רק יחזק לך את האמונה בקשר שלך ויראה עד כמה הוא יציב וטוב.
בסופו של דבר, אני מאמינה שהקשר נשפט ע"י המכשולים שמצליחים להתגבר עליהם ופחות ע"י התקופות השמחות והמהנות.
המון בהצלחה!! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
אלה07/05/2011קודם כל תודה רבה על ההתייחסות! חייבת להודות שגרמת לי לראות את הדברים באור אחר... במיוחד מהמשפט האחרון. אולי ההרגשה שלי לא תסתיים בקרוב אך אני יודעת שהוא כן שווה שאני אלחם עליו. ואני חייבת להגיד שחבר שלי אומר לי בדיוק את מה שאמרת שחבר שלך אמר לך! ואת צודקת, זה באמת עושה הרגשה מדהימה כמה שזה מייאש שאנו לא יכולות באמת לעזור להם אבל בכל זאת כשני שומעת שהוא אומר לי שאני הסיבה שגורמת לו להמשיך להיות שם ולשרוד את הכל אני מבינה אותו. אחד הדברים שגם מפחידים אותי הוא שאני עוד מעט מתגייסת ואני רוצה להתגייס לבסיס סגור, והוא מפחד שזאת תהיה בעיה גדולה אבל זה לא דבר שאני אהיה מוכנה לוותר עליו בשביל הקשר כי זה דבר שאני חולמת עליו כבר הרבה זמן, כמובן שזה תלוי איזה תפקיד אקבל אבל אכן אעדיף בסיס סגור.
ד"א- כמה זמן את וחבר שלך ביחד? ואם אוכל לשאול, אתם הסתדרתם גם כשאת היית בצבא?
אה ולשאלתך- הוא משרת בגולני :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצבא= פרידה? - תגובה
מורן זיו-אש11/05/2011שלום לך,
נשמע מדברייך שאת מאוד מרוכזת במה שעובר עליך, באופן טבעי. אני שמחה לשמוע כי לפחות כאשר הוא בבית אתם נהנים ויודעים לנצל את הזמן בצורה חיובית.
עם זאת, אני רוצה שתזכרי כי את עדיין בבית, נמצאת בתוך מערכת תמיכה רחבה ויציבה, וניתן לומר כי החיים שלך לא ממש השתנו. לעומת זאת, חייו של בן זוגך התהפכו לחלוטין, סביר שירגיש עייף, בודד ואולי אף עצוב לעיתים. במיוחד לאור העובדה שהוא חייל בודד.
אני חושבת שאת צריכה לשמוח ולהיות גאה שהוא בוחר להראות לך גם צדדים יותר רגשיים שלו ומשברים. זה מראה כי הקשר ביניכם מתחזק. הוא בחר בך להיות אוזנו הקשבת והציפייה שלך ממנו להיות תמיד מאושר כפי שהוא בבית אינה ראלית. עובדים עליו דברים לא פשוטים.
אני ממליצה לך להיות יותר אמפטית למצבו הרגיש. אם אינך יכולה, כנראה שמקומכם אינו יחד.
נ.ב.- תחילת השרות זאת תקופה קשה במיוחד, אולי בעוד מספר חודשים הוא יתאושש מהשינוי שעבר עליו ויחזור להיות יותר עליז...
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)