מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום...מישהי~~30/12/2007
שלום, אני בת 13.5. אני בכיתה ח'. אני ניראית שונה מכל הבנות. אני לא דומה לאף אחת, כי אני לא דומה לישראליה כמו כל שאר הבנות בשיכבה שלי. מאז שאני זוכרת את עצמי, אף פעם לא הייתי מקובלת בחברה... תמיד משפילים אותי ויורדים עלי... עד כיתה ו' ניסיתי לא להיתייחס וידעתי לענות כשיורדים עלי. בכיתה ז' כבר היו לנו ילדים חדשים בכיתה, ולמזלי כל הבנות לא שופטות אנשים על פי המראה החיצוני(מה שלא היה בכיתות הקודמות). תמיד היה לי ביטחון עצמי, עד שפגשתי לצערי מישהו שהרס הכול! הוא הילד הכי מקובל בשיכבה, ובשביל המעמד החברתי שלו הוא מוכן לעשות הכול. הוא התחיל לקרוא לי מכוערת ולהשפיל אותי מול כל השיכבה. מאז אני לא יכולה אפילו לצאת להפסקה בלי שירדו עלי וישפילו אותי (חוץ מהבנות בכיתה, שכולן תומכות בי). לקראת כיתה ח' שיניתי תדמית וכבר לא הייתי 'החננה עם הצמה'. אי אפשר היה לזהות אותי, השתנתי מאוד בהכול והשתדלתי להיות יותר עם ביטחון עצמי. ניסיתי לשכנע את עצמי שאני כן יפה(אותו היהלד הכניס לי לראש שאני מכוערת ובגללו חשבתי שאני הכי מכוערת בעולם ). בכיתה ח' הילד הפסיק לרדת עלי, אבל זה לא אומר ששאר הילדים הפסיקו. עדיין יש לי ביטחון עצמי למרות הכול, אני יודעת להופיע על במה, לדבר מול הכיתה בחופשיות. אבל הבעיה היא שכשיורדים עלי, תמיד יש לי מה לענות, אבל שפוגעים בי העלבון כלכך גדול(אני לוחת כל מילה ברצינות) שהמילים לא יוצאות לי מהפה.
אז מה אני אמורה לעשות שיורדים עלי, עם כל הביטחון נעלם לי ברגע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכיר את ההרגשה שלך גם עליי היו
אבי30/12/2007יורדים פעם ותמיד החזרתי במכות עד שהפסיקו לדעתי ליפעמים זה יכול לעזור מניסיון אישי,זה שאת לא דומה לישראלית זה אולי יותר מחמאה מאשר מעליב מה המוצא שלך את עולה חדשה?,בתור בן אדם מכוער יחסית אני אומר לך אל תיתיחסי המראה לא כזה משנה אם את ניראת לא מוזנחת או משהו אין לך מה לידאוג מהמראה של ההפנים שלך הוא לא חשוב ולא משנה במילה אי אפשר לשנות אותו המראה הוא דבר חשוב ולא דבר ששווה שתרגישי רע ביגללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשפילים מתוך חולשה שלהם
איילת לחמי02/01/2008מישהי יקרה,
את כנראה לא סתם מישהי עם מה שאת מספרת על עצמך- ההתמודדות הזו עם ילדים שפוגעים זהו לא דבר קל. יחד עם זה את מספרת שיש לך ביטחון עצמי ואני מאוד שמחה לשמוע. מכיוון שהחוזק הנפשי שלך ייקח אותך רחוק. את שואלת מה עושים כאשר כולם צוחקים עליי וכל הביטחון העצמי נעלם לי ברגע. קודם כל זה טבעי- אףאחד מאיתנו וגם לא אותו ילד הכי מקובל לא אוהבים שיורדים עלינו ומשפילים אותנו וגם לאנשים עם ביטחון עצמי מאוד גבוה ברגע שישפילו אותם ועוד ברבים הם יתחילו לפקפק ביכולות שלהם ובאיכויות שלהם.
כעת מה את יכולה לעשות?
את אומרת שיש לך מה לענות לאלו שצוחקים עלייך וזה מצויין אבל את שואלת מה את יכולה לעשות עם התחושות שבאות אחר כך. אז קודם כל האמיני בעצמך שאת לא מה שהם אומרים עלייך, במיוחד שיש לך תמיכה חזקה משאר הבנות בכיתה שזה חשוב מאוד. חכיוון שאת מה שהם אומרים לך הם אומרים מתוך חולשה שלהם. כאשר הם מביאים אותך ואת האחרים להאמין שאת פחות טובה מהם זה גורם להם להיות יותר. אנשים עם בטחון עצמי אמיתי לא עושים מעשים כאלה.
דבר נוסף שהייתי רוצה להמליץ לך לעשות הוא לדבר עם המחנכת שלכם ולספר לה את מה שקורה ולומר לה שאולי היא יכולה להעלות את נושא הפגיעות דרך סיפור חיצוני לא דרך הסיפור שלך. על מנת להעלות את המודעות של התלמידים לעוול שהם גורמים לך ובטח לרבים אחרים
מה את אומרת? ספרי לי מה את עומדת לעשות
בהצלחה,
איילת לחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
מישהי~~03/01/2008איילת לחמי, תודה רבה. אני חושבת שאת באמת צודקת, אסור לי לתת להם ליגרום לי לחשטב על עצמי דברים רעים. אני אדבר על זה עם המנהלת.
תודה שוב.. מישהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)