מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השפעה מהעבר על מערכת יחסים עם גברשיר13/06/2011
שלום,
שמי יובל אני בת 27, אני באה מחיים נורמטיבים, עובדת בחברה נחשבת בעבודה שתמיד חלמתי עליה. בחורים מתחילים איתי בדר"כ ואני מרוצה (עד כמה שאפשר) מחיי.
אבל אני תמיד חוזרת לאירוע מסויים בילדות שלי.
כשהייתי בת 13אח של חברה שלי נהג לשחק איתי משחקים בעלי אופי מיני,
לא היה עירום, אבל הוא היה גדול, וזה היה נראה נכון, וגם אני כביכול נהניתי (אני לא בטוחה שזאת המילה הנכונה), אבל הרגשתי אשמה, עד שאבא שלו "תפס אותנו על חם", ומשם זה נפסק.
כל בחור שאני איתו, מעלה לי זכרונות מאותה תקופה.
אני מפחדת שאני עושה מהאירוע שעברתי יותר ממה שזה.
אני ממש נותנת למחשבות להשתלט עליי ובזמן אקט מיני חושבת על הבחור ההוא.
אני מאוד לא מאמינה בלשים את עצמך כקורבן ולבכות על גורלי, אני רוצה פתרון ולא להתקע בסיטואציה הזו, ולכן אני כבר כמה חודשים בטיפול, הבעיה היא שהטיפול הוא ארוך, ומערכת היחסים שלי הנוכחית שלי והבעיה היא כאן ועכשיו, ואני מפחדת שאני מפספסת אותה.
האם לדעתכן לאירוע כזה יש השפעה? או אולי אני מגזימה בתגובה שלי?
תודה יובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה מהעבר על מערכת יחסים עם גבר - תגובה
מורן זיו-אש15/06/2011שלום לך,
נשמע שאת בחורה חזקה, חכמה ובעלת ביטחון עצמי מבוסס. נשמע גם שלאירוע שעברת בילדותך יש השפעה משמעותית על תפקודך היום ועשית טוב שפנית לטיפול. את לא מגזימה בתגובתך, שאלותיך, כנראה, נובעות מתחושות אשמה קשות בנוגע לאותה תקופה. את אולי לא קורבן, כמו שציינת, אך את עדיין פגועה.
חשוב שתעזרי במטפל עם ניסיון בתחום ושאליו את מתחברת ומרגישה בנוח- האם זה כך?
חשוב גם שתשתפי את בן זוגך במקרה ובתחושותיך, עברי זאת איתו, זה יחזק אותכם כזוג.
בהצלחה!
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסי..
קימי22/06/2011אני חושבת שכל אירוע יש השפעה ..
אבל זה לא אמור לפגוע לך בקשר.. עדיף שתשימי את זה כזיכרון רחוק ואני לא חושבת זה יפגע לך ביחסים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)