מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכותסיגל משה06/08/2011
שמי משה סיגל, בעברי מקצועי היה אחות בבית חולים. כיום בשנתיים האחרונות , אני נכה חדשה, קטעו לי את שתיי רגליי, אני מחפשת פורום, כדי שאוכל להכיר אנשים במצבי, לשוחח איתם, מחפשת חברים במצבי, אגב, אני נשואה, בן זוגי שמו נחום, הוא תומך ומפרגן לי מרות הקטיעה ולמרות הפיכתי לנכה, הייתי שמחה למצוא פורום ובו אנשים מאושרים ושמחים , שמהם אשאב כוח להמשיך הלאה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו08/08/2011שלום סיגל, לצערי אנו לא הכתובת המתאימה לפורום אותו את מחפשת, אולם מוצע לך לפנות לארגון הנכים בישראל (ניתן לאתר באינטרנט את כתובתם) יתכן והם יוכלו לסייע.
אנו מאחלים לך בריאות טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי ניידותאיציק04/08/2011
שלום לשני העורכי דין המכובדים.אני נכה אשר חולה במחלה ראומטית חמורה וקשה מאוד
שנקראת "אנקילוזינג ספונדליטיס"או בשמה הידוע "בכטרב".מוכר ע"י המל"ל כנכה שלוקה
במחלה קשה מאוד.נכות רפואית 88% אי כושר 100% שר"ם 50% ולפני חצי שנה הייתי
בוועדת עררים לניידות ושם קבעו לי 70% מוגבלות בניידות.השאלות שלי הן כך:
א) אני מטופל ובמעקב אצל פרופסור בכיר במדינה שקוראים לו "פרופ" טישלר" והוא נתן לי
80% על הגבלות במפרקי הירכיים לעומת 70% שהוועדה קבעה לי בטענה שהפרופ"
לא ציין אם יש לי כוויצה כיפופית או אין לי.זאת קביעה תמוהה בעיני האם מותר להם לעשות
דבר כזה?
ב) עברו מיום הקביעה 7 חודשים .האם מותר לי לחזור עוד פעם לבדיקה מחדש?
ג) האם יש מצב שיגעו באחוזים בוועדה המחוזית בקביעה של וועדת הערר?
אשמח אם תענו לי במפורט ...והאם אני אזדקק לעו"ד במקרה שלי בזמן שכל אחוזי הנכות
השגתי לבד וגם אחוזי הניידות.תודה ...עבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי ניידות - תגובה
עו``ד אריק שלו08/08/2011שלום עבד, ניתן לפנות לועדה להחמרת מצב לאחר שחלפו 6 חודשים מאז הועדה האחרונה. נשמח לעמוד לשרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטור ממס ומעמ ברכישת ציוד רפואי ?קרול03/08/2011
יש לי ילדה נכה100% אני צריכה לקנות לה כסא גלגלים האם יש פטור ואם כן למי נגשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס ומעמ ברכישת ציוד רפואי ? - תגובה
עו``ד אריק שלו08/08/2011שלום קרול, הזכאות לרכישת כסא גלגלים ניתנת דרך משרד הבריאות. עליך לפנות ללשכת הבריאות באיזור מגוריך לשם מימוש הזכות.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות לא מוצדקתבני30/07/2011
אני בן 23
יש לי 50% נכות משוקללת לצמיתות
עיורן אחת 30%
ברך 20%
דיכאון פוסט טראמה 10%
כמה אחוזים צריך כדי לקבל קיצבה חודישת לצמיתות?
אני רוצה לערר על הועדה פסכיאטרי שקבע לי 10% הפסכיאטר שלי אומר שאני צריך לקבל 50% מה דעתך עם אני יקח עורכדין שמבין בטביעות ביטוח לאומי
כמה אחוז הצלחה יש לי לקבל קיצבה כמה אחוז לוקח עורכדין ואיך אני משלם?.
אשמח מאוד לדעת פרט ופרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות לא מוצדקת - תגובה
עו``ד אריק שלו02/08/2011שלום בני, על פי הנתונים שהנך כותב,נראה שיש סיכוי לערעור ולהגדלת אחוזי הנכות , אולם לא נוכל לקבוע בודאות ללא עיון במסמכים או בשיחה ישירה איתך.
נשמח לעמוד לשרותך במידה ותפנה למשרדנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות ילד נכהשרית26/07/2011
שמי שרית אם לליאל בת 15 וחצי מזה שנה ןחצי,למעלה משבעה חודשים היא מאושפזת בביח פסיכיאטרי כעת הופסקה תשלום הקצבה עקב האישפוז ,האם שהיא תשוחרר ותעבור לחינוך מיוחד האם הקצבה תכלל גם קיצבת נכות+קצבת לימודים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות ילד נכה - תגובה
עו``ד אריק שלו02/08/2011שלום שרית. ניתן לקבל גמלה לילד נכה כאשר אינו מאושפז או נמצא במוסד . והוא באחזקת ההורים.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות נפשית, רישיון, ואי כושר מלאעלי מרג25/07/2011
יש לי 74% אי כושר בביטוח לאומי, למעשה חסר לי עוד אחוז לקצבה מלאה. הנכות הרפואית היא 40% על שלד ושרירים, 10% אלרגיות שונות- לאור ורעש. זה בגלל פיברומיאלגיה בעיקר. ובנוסף 10% נפשי עקב ירידה קוגניטיבית והפרעת אישיות קלה לדעת הפסיכיאטר שבדק אותי.
אני חושבת שב10 דקות אי אפשר היה לראות את הבעיות הנפשיות שבעומק- ולכן אני רוצה להחמיר על הרקע הזה.
יש הרבה שאלות, וגם חשש שיורידו לי אחוזי נכות (יעצו לי לפנות לעו"סית השיקומית במל"ל לצורך כך- שתמליץ לפסיכ' להעלות אחוזי נכות)- אבל בינתיים אסתפק באלו:
1. האם יש אחוז נכות נפשית שממנו ומעלה- ניתן 75% או 100% נכות תפקודית (ובאופן מיוחד- לצמיתות). 2. האם אחוז מסויים של נכות נפשית גורם לשלילה אוטומטית של רישיון הנהיגה (הנהיגה היא כנראה הדבר היחיד השפוי בחיים שלי...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות נפשית, רישיון, ואי כושר מלא - תגובה
עו``ד אריק שלו02/08/2011שלום עלי, אחוזי אובדן כושר העבודה מושפעים מהמצב הכולל של הזכאי גמלה. לשם קביעת 75% אובדן כושר יש לבחון מהי מידת השפעת כלל המצב על יכולת ההסתגלות לעבודה. לא ברור משאלתך מתי התקיימה הועדה והאם יש זמן לערער. על כל פנים ניתן להגיש בקשה להחמרה כעבור חצי שנה מהועדה האחרונה. עובדת שיקום לא יכולה להמליץ על בדיקה והעלאת אחוזי נכות.
נשמח לעמוד לשרותך במידה ותפנה למשרדנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בגידגל הלר24/07/2011
שלום
אני עובדת כמטפלת בבית תינוקות בערך כשנתיים וחצי אני מתלוננת על כאבים בכתף ימין,
אני רוצה לציין שלפני שעבדתי בבית התינוקות לא סבלתי מכאבים בכתף , הכאבים שאני סובלת הם בערך כבר שנה וחצי נבדקתי עלי ידי אורטופד מומחה לכתף החליט שצריך לנתח את הכתף כי נמצא קרע בגיד ההחלמה היא קשה והעדרות מעבודה לפי דבריו מצריך לפחות 3-5 חודשים ,
שאלתי היא למי אני צריכה לפנות בהעדר מקור הכנסה,איזה תביעה אני אמורה לדרוש או לפנות לביטוח לאומי ,אני מציינת שאני עובדת במקום מסודר כשכירה
אודה לך מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בגיד - תגובה
עו``ד אריק שלו25/07/2011שלום גל, לשאלתך אשיב כי במקרה של אובדן כושר עבודה הנך יכולה לפנות למוסד לביטוח לאומי לגמלת נכות כללית ובתנאי שתקופת המחלה עולה על 3 חודשים. כמו כן רצוי לבדוק אם הקרע בגיד הוא תוצאה של פגיעה בעבודה
. נשמח לעמודד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותאתי22/07/2011
לבעלי בו 61 נקבע 100% נכות כללית ו- 82 רפואית. הוא סובל מסכרת והגיע לבית החולים עם 450 סוכר לפני שנה אחרי שקיבל ארוע מוחי וכתוצאה מזה ראייתו נפגעה. כן סובל מחרשות והרופא קבע שהוא צריך מכשיר. כבר יותר מחודש הוא מאושפז בבית החולים עקב מחלת הסוכר שיצרה פצע במפשעה והיה צריך לכרות לו את הנמק שנוצר. כל החלק האחורי נפגע והיה צריך להשתיל לו עור במקום שהסירו את הנמק. הוא שוהה עדייןבבית החולים עקב זיהום שיש לו. שקלנו לעשות החמרה במצב. האם הוא צריך עוד פעם לעבור ועדה רפואית אלא אפשר להסתפק במסמכים מבית החולים. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו25/07/2011שלום אתי, על פי המצב שאת מתארת נראה כי לבעלך חלה החמרה רפואית יחד עם זאת נראה כי אחוזי אובדן כושר העבודה נמוכים בהשוואה למצבו.
נשמח לעמוד שלרותך במידה ותפני אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהנכות19/07/2011
אבי שבר את רגלו והגיש תביעה לביטוח לאומי בגין אי השתכרות אבל הודיע להם שהחנות היתה פחוחה בזמן החלמתו עקב ההתגיסות של כל בני משפחתינו האם זכאי לפיצוי מדובר בעסק עצמאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה - תגובה
עו``ד אריק שלו25/07/2011שלום , לשאלתך אשיב, אביך עשוי להיות זכאי לגמלת דמי פגיעה במידה ולא נוכח בעסק או נוכח בו באון חלקי בלבד ופחות מ- 50% משעות עבודתו.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותרות19/07/2011
ישלי דופק מהיר מאד וצירים מוקד מים במהלך כל ההיריון האם אני זכאית לנכות
עו``ד אריק שלו25/07/2011שלום רות, לשאלתך אשיב, אם רופא גניקולוג קבע שהנך זקוקה לשמירה בהריון, ווהנך עובדת, הנך יכולה לבקש גמה לשמירה בהריון .אם אינך עובדת והשמירה להריון מעל 3 חודשים הנך, יכולה לפנות למח' נכות כללית בביטוח לאומי .
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדת ערר לניידות -אישור חלקי וערעוררש18/07/2011
עקב מוגבלות קשה בניידות הגשתי בקשה לועדה לניידות. הבקשה נדחתה בטענה שהליקוי לא מופיע ברשימה. הגשתי ערר לועדה הארצית .הערר התקבל - אושר הסעיף הספציפי לגביו הוגשה הבקשה אבל רק חלקית - במקום 80% שקובע הסעיף נקבעו לי רק 40%. אני מבקש לדעת אם הועדה מוסמכת לקבוע זאת (אשמח אם תוכלו להפנות אותי לתקנות או כללים לפיהם מחויבים לעבוד) וכן מה הפרוצדורה לערעור? כתבו שבשאלה משפטית לבית הדין לעבודה - האם זה נקרא שאלה משפטית? אם לא -מה ניתן לעשות כדי לשנות את ההחלטה? דבר נוסף, ברשימת המסמכים שהוגשו לפי הפרוטוקול חסרים מסמכים שבוודאות הוגשו לועדת הערר - צורפו לערר והתיחסתי אליהם בערר באפן מפורש. האם עצם העובדה שלא ציינו בפרוטוקול משנה את הדרך לתקוף את ההחלטה? מתנצל על אורך השאלה, אשמח מאוד לקבל תשובות. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדת ערר לניידות -אישור חלקי וערעור - תגובה
עו``ד אריק שלו18/07/2011של רש
על החלטת הועדה לעערים יתן לערער לבית הדין אם מתקיים פגם משפטי בהחלטת הועדה. ללא עיון בדוח הועדה לא נוכל לחוות דיעה.
יחד עם זאת אציין כי הועדה רשאית לקבוע את דרגת הנכות באופן חלקי .
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,ליהיא17/07/2011
שלום,
אני מתקיימת מקצבת נכות 100 אחוז בנוסף 50 אחוז משירותים מיוחדים. רציתי לשאול בחודשיים האחרונים מצבי הבריאותי החמיר זה כבר חודשיים שאני מרטיבה במיטה וסובלת מקוצר נשימה ביום וגם בלילה.
השאלה שלי כמה אחוזי שירותים מיוחדים מגיעים לי אם מגיעים בכלל בנוסף למה שאני מקבלת מביטוח לאומי על הרטבה במיטה ובכמה כסף זה מתבטא?
אודה לכם שתענו לי.
תודה,
ליהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
עו``ד אריק שלו18/07/2011שלום ליהיא.
לשאלתך אשיב, אם חלה החמרה במצב התפקוד שלך, הנך יכולה להגיש בקשה לבדיקה בגין החמרת מצב. ניתן לקבל גמלה לשירותים מיוחדשים עד 150% מגמלת הנכות.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,ליהיא17/07/2011
שלום,
אני מתקיימת מקצבת נכות 100 אחוז בנוסף 50 אחוז משירותים מיוחדים. רציתי לשאול בחודשיים האחרונים מצבי הבריאותי החמיר זה כבר חודשיים שאני מרטיבה במיטה וסובלת מקוצר נשימה ביום וגם בלילה.
השאלה שלי כמה אחוזי שירותים מיוחדים מגיעים לי אם מגיעים בכלל בנוסף למה שאני מקבלת מביטוח לאומי על הרטבה במיטה ובכמה כסף זה מתבטא?
אודה לכם שתענו לי.
תודה,
ליהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, - תגובה
עו``ד אריק שלו18/07/2011שלום ליהיא, ראי תגובתנו למעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה fmfאלי16/07/2011
שלום אני חולה במחלת fmf קדחת ים תיכונית וזה מפריע לי לנהל אורח חיים רגיל שמלווה בהרבה כאבים אין ברגליים והרהב התקפים מגיל שלוש כיום אני בן 30 מהן הזכיות שלי מביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה fmf - תגובה
עו``ד אריק שלו18/07/2011שלום אלי, הזכאות לגמלת נכות ככלית בביטוח לאומי מותנית במצב רפואי עם נכות של 40% לפחות, אובדן כושר עבודה והכנסה שאינה עולה על 4809 ש"ח.
אם מתקיימים שלושת התנאים ביחד, ניתן לקבל גמלה.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת נכות מביטוח לאומי?יפת14/07/2011
אני חולה UC (אולסרטיב קולייטיס) מזה 8 שנים.
ללא תופעות. לאחרונה חשש להסתבכות במחלה נוספת - גם היא עדיין ללא השלכות פיזיות.
עובד רגיל וחי כרגיל פרט לביקורים במרפאות ובדיקות לעיתים קרובות.
האם עלי\נכון להגיש תביעת נכות - על עצם קיום המחלה הכרונית?
האם יש לי זכויות כלשהן, כמו למשל פתור מסוים מתשלום ביטוח או אחר?
והאם הגשת תביעה עלולה לפגוע בי בעבודתי שהינה מקצוע יחודי עם חשיבות לבריאות - בעבודתי ידוע על מחלתי ואין לזה כל משמעות במצב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעת נכות מביטוח לאומי? - תגובה
עו``ד אריק שלו18/07/2011שלום יפת, הזכאות בנכות כללית נקבעת על פי שלושה פרמטרים: נכות רפואית, אובדן כושר עבודה, והכנסות(עד 4809 ש,ח) אם לא מתקיימים כל שלושת הפרמטרים אין זכאות.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)