מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכותמוריס10/05/2011
אבי בן 56 עבד כל ח
ייו בשדה התעופה לאחרונה ייצא לפנסיה הוא פנה לביטוח הלאומי והכ
ירו בו 100 אחוז נכות
הוא משלם ושילם כל חייו
ביטוח חיים פרטי
האם מגיע לו חוץ
מהתשלום החודשי
מביטוח הלאומי
איזה שהוא פיצוי
מהביטוח חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו11/05/2011שלום מוריס, לשאלתך אשיב, אםלאביך היה ביטוח בגין אובדן כושר עבודה והוא הפסיקת את עבודתו בשל מצב רפואי, הוא עשוי לקבל פיצוי מחב' הביטוח.
נשמח לעמוד לשרותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות רפואיתסאלי09/05/2011
הנדון אחוזי נכות כללית
כיום אני מקבלת ביטוח לאומי במשך כשנתיים (נכות זמנית ) והיום קיבלתי מכתב שאני צריכה להמציא לביטוח הלאומי מסמכים והם:
דו"ח מרופא אורטופד
דו"ח מרופא כלי דם
דו"ח מרופא פסיכייאטר
דוח מפסיכיאטר יש לי ואין בעיה עם זה ,אבל מה קשור לאורטופד ולכלי דם
אם אני מבינה נכון שאורטופד זה קשור לאיזו חבלה או שינוי בגוף עקב תאונה או גורם מסויים
ורופא כלי דם נותן תוצאות מסויימות בדם ,האם נכון שאני צודקת
ויש לציין שלא טבעתי את ביטוח הלאומי שיש אצלי בעיה בגב או באיזה חלק בגוף אז למה הם דורשים אורטופד עדיין לא הבנתי כלום?
מרופא פסיכייאטר עוד ניחה אני מבינה כי אצלי זאת בעיה נפשית אולי הם רוצים לתת לי שיעור סופי של אחוזי הנכות כנראה שכך?
סלי תשובתך בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות רפואית - תגובה
עו``ד אריק שלו11/05/2011שלום סלי, לשאלתך אשיב, מכיון שאיננו יודעים מהם סעיפי הליקוי בגינם קבלת את אחוזי הנכות , הרי שלא נוכל להשיב לשאלתך בכל מקרה מוצע כי תפני לביטוח לאומי בסניף מגוריך לברור השאלות .
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה עבודה 100 אחוזי נכותדוד יוסף07/05/2011
שלום יש לי 100 אחוז נכות לצמיתות על מחלת מקצוע השאלה שלי אני בגיל 62 האם בעוד 3 שנים אני צריך לעבור שוב וועדה ?
היום אני מקבלת על מחלת מקצוע 1530 ש"ח אם אני עובר ממחלת מקצוע למחלה רגילה שבה אני אקב 3200 ש"ח האם בפרישה אני אקבל את אותו סכום של 3300 ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה עבודה 100 אחוזי נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו11/05/2011שלום דוד , לשאלתך אשיב, במידה ונקבעו לך 100% נכות רפואיה בגין מחלת מקצוע לנפגע עבודה, והקצבה נמוכה, מומלץ להגיש תביעה לנכות כללית , במידה ותקבע נכות כללית קבועה, בגיל זקנה תשולם קצבת זקנה שלא תפחת מקצבת נכות כללית
אנו מאחלים לך בריאות טובה.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב אחוזי נידותדורון06/05/2011
אנ י לאחר החלפת שני מפרקי ירך(ימין+שמאל) מזה זמן רב אני מתלונן על כאבים בירך ימין בבדיקת מיפוי עצמות אין איבחון חד משמעית (אבל לא שוללים)שיחרור של המפרק.
האם מגיע לי תוספת לאחוזי הנכות
נכון להיום יש לי 70% עבור שני מפרקי ירך האם כדי לי להבדק .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב אחוזי נידות - תגובה
עו``ד אריק שלו11/05/2011שלום דורון, לשאלתך אשיב, מצב לאחר החלפת שני מפרקים מקנה 70% . אלא אם חלה התרופפות באחד מן המפרקים. כל כך יש להגיש מסמך מרופא אורטופד ולבקש זימון לועדה לעניין החמרה במצב.
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 89 אחוזים בדיוק נכות רפואיתדב05/05/2011
לבתי נקבעו ע"י הביטוח הלאומי 89.0% נכות רפואית בחישוב מיוחד ודרגת אי כושר 75% .
האם היא זכאית להנחה/פטור ממס הכנסה ?
תודה.
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 89 אחוזים בדיוק נכות רפואית - תגובה
עו``ד אריק שלו05/05/2011שלום דב, הזכאות לפטור ממס הכנסה לנכה היא כאשר הנכות הרפואית המשוקללת היא בשיעור 90% . בכל מקרה לנכה כללי מותר להשתכר עד 60% מהשכר הממוצע במשק. בסכום הכנסה זה ניכוי המס הוא שולי עד אפסי (בהתאם לנקודות זיכוי).
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה89 אחוזים בדיוק נכות רפואית
דב05/05/2011כלומר, ע"י הצגת האישור על הנכות לפקיד השומה היא תחוייב ב כמעט 0 % מס ?
האם יש הבדל בין נכה 89% לבין לא-נכה ברמות ההכנסה של 60% מהשכר הממוצע במשק ? האם מנהל החשבונות שעורך את תלושי השכר יכול ע"ס האישור מהביטוח הלאומי לבצע את חיוב ביטוח בריאות וביטוח לאומי שהוא 0 ש"ח ואת חיוב מס ההכנסה
כפי שציינתה מבלי ש בתי תצטרך לטפל בעניין בעצמה מול מס הכנסה ? .
תודה.
דב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה89 אחוזים בדיוק נכות רפואית - תגובה
עו``ד אריק שלו11/05/2011שלום גב' , נכה כללי אינו משלם דמי ביטוח לאומי, עם הצגת האישור על על תשלום גמלת מביטוח לאומי, ניתן לפטור מניכוי בתלוש השכר ע"י המעביד.
לעניין פטור ממס הכנסה- הזכאות היא למי שיש לו אחוזי נכות רפואית בשיעור 90% (גם 89.2% יחשבו כאילו 90% ) .
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשתתביעה לביטוח הלאומיגלית04/05/2011
האם אחוזי נכות בוועדה בביטוח לאומי נקבעים אך ורק על-פי מסמכים רפואיים,או התרשמות של הרופא ? לאחר תשאול של דקה ברור שלא היה מספיק זמן להוסיף מה בדיוק התופעות והמגבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשתתביעה לביטוח הלאומי - תגובה
עו"ד אלון אמיר05/05/2011גלית שלום,
הנכות נקבעת לפי מסמכים רפואיים, בדיקת הועדה את התובע למשל בבעיה אורטופדית תבדק מגבלה בתנועה חו"ד רפואיות וכו'.
הבעיה המרכזית שהתובעים אינם יודעים על פי רוב במה צריך להתמקד, ואיזה טענות רלוונטיות יש להעלות. במקום זה אני נתקל בתובעים שמתמקדים בכאב ובכמה קשה להם וכיוצא בזה.
לכן כדאי להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום לפני הועדה כדי להימנע מעוגמת נפש מיותרת.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות בברךעידן01/05/2011
שלום רב.
נקבע לי נכות בברך 19% רופא הועדה רשם שני סעיפים שמזקים אותי ב 20אחוז אולם למטה הוא רשם 19 אחוז על פי המגבלה של תקנה 15 א'
מזה אומר לא הבנתי אשמח להסבר....
הוא רשם נימוק להחלטה של הנכות לא יכול לחזור לעבודתו כשחקן כדורסל .
אני יכולה לתבוע כסף מביטוח לאומי על כל השנתיים שלא עסקתי בעבודתי שחקן כדורסל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות בברך - תגובה
עו"ד אלון אמיר03/05/2011אני מניח שקבלת 10% +10% , לפי חישוב של ביטוח לאומי זה נותן 19%. הדבר נובע משיטת החישוב שאין ביכולתי להסביר לך.
אם שיחקת כדורסל אז לכל קבוצה יש ביטוח עבור השחקנים, ועליך לתבוע את חברת הביטוח שמבטחת את הקבוצה.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עידן04/05/2011אלון.
כן אני תובע את ביטוח הקבוצה עכשיו אחרי שנתיים מכיון שרק עכשיו ביטוח לאומי נתן לי נכות צמיתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לבמיואשת29/04/2011
אני בת 42 בשבוע שעברר הגעתי לרופא משפחה וסיפרתי שכואב לי היד וצד שמואל לאחר בדיקת אקג הוזמן לי מייד אמבולנס טיפול נימרץ הושפזתי ליומיים ושוחררתי ...
אמרו לי שלאחר החג יקבעו לי תאריך דחוף לצינתור.......כעבור שלושה ימים קיבלתי התקף לף בבית< שהיתברר לאחר בדיקות> החניסו אותי לצינתור דחוף בצינתור אבי העורים היה סתום 99 אחוז....אני סכרתית מחוברת למשאבת אינסולין ...לאחר פנקראטיטיס..cva שאלתי....האים היתה רשלנות?
אני מקבלת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח.....האים מגיע לי פיצוי חד פעמי בגלל התקף הלב .....אודה לכם באים תענו לי במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב - תגובה
עו"ד אלון אמיר03/05/2011לאחר הניתוח תוכלי להגיש תביעה לנכות כללית בבביטוח לאומי.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת אחוזי הנכותshuli28/04/2011
שלום רב, הנני בת 61 . עקב ניתוח בגב קיבלתי אי כושר השתכרות 100% ו-55% נכות רפואית. שאלתי: האם סעיף של חרדות ודיכאון יכול להעלות את אחוזי הנכות? בנוסף מטופלת בלחץ דם וכולסטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת אחוזי הנכות - תגובה
עו"ד אלון אמיר03/05/2011שולי שלום,
אם את מאובחנת כמי שסובלת מחרדות ודיכאון לאורך זמן אז ניתן לקבל נכות, הדבר תלוי בעוצמת הדיכאון והחרדה שהם שני דברים שונים. לעיתים קרובות הנכות שניתנת בגין דיכאון היא זמנית.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםיניב27/04/2011
שלום רב לעורכי הדין!
ברצוני לקבל חו"ד כללית טרם כניסתי להליך תביעה מול משרד הביטחון.
אני בחור בן 22, כיום סובל מבעיית לחץ דם גבוה בדרגה קשה והפרעה בקצב הלב (התקפית ומהירה הדורשת טיפול מיידי והכוללת איבוד הכרה). שתי בעיות אלו מצריכות טיפול תרופתי יומיומי והתייחסות אינטנסיבית ומעקבים תכופים.
בגיל 16 היה אירוע של עלייה בלחצי הדם, עברתי בירור שלא העלה ממצא ואף לא נצרכתי לטיפול תרופתי קבוע. חשוב לציין שלא הוגדרתי בקופ"ח תחת אבחנה רפואית של יל"ד.
טרם גיוסי בצו הראשון הצהרתי על הבעיה בע"פ והדבר לא תועד. הרופא בדק לי ל"ד ברגע הבדיקה והערך היה תקין. הותאם לי פרופיל 97 ללא סעיפי ליקוי (לציין שחשתי בטוב ובלי בעיה הדומה לגיל 16).
התגייסתי ליחידה מובחרת ועברתי את מסלול הלוחם האינטנסיבי ושירתתי כלוחם מן המניין. 4 חודשים טרם שיחרורי במהלך אימון ותחת סטרס כללי מאוד משמעותי ( הן נפשי והן פיזי) חשתי בהפרעה בקצב הלב דבר שדרש את פינויי לבי"ח ואשפוזי לשם קבלת מענה רפואי ובירור. במשך 3 חודשים סופחתי לר"מ 2 להמשך בירור ואובחנתי כסובל מיל"ד ומהפרעת הקצב הנ"ל. לאחר וועדה רפואית אצל קצין רפואה ראשי (בשל מקצועי כפראמדיק) פטרו אותי מהמשך שירות פעיל תחת פרופיל 21.
כיום אני מוגבל ברמה היומיומית, לא מסוגל לעסוק במגוון עבודות (משמרות, חשיפה לשמש וכו'), נדרש ליטול תרופות כרוניות ונדרש לבצע בדיקות באופן תדיר מאוד. תקופות שבהן אני לא מאוזן מבחינת לחצי דם דבר שמשפיע ישירות על הרגשתי היומיומית ולעיתים נתקף בהפרעת הקצב דבר הדורש טיפול מיידי.
עד היום טרם הגשתי תביעה מול משהב"ט מכיוון שהבנתי שיהיה קשה מאוד להוכיח קשר סיבתי להתפרצות המחלה בשירות הצבאי.
העובדות ושאלותיי הן:
א. התגייסתי בריא (עם סיפור מעורפל בנערותי) ויצאתי תחת פטור רפואי מוגבל מבחינה רפואית.
ב. אף אם מבחינה רפואית היה נכון להתאים פרופיל 97 האם לאחר הצהרתי לא היה מקום לבצע בדיקת מעקב לפחות אחת לתקופה מסוימת על מנת לוודא שאין בעיה שמחמירה דבר שאולי היה מונע את התפתחות הסיפור?
ג. האם ניתן כיום להוכיח קשר סיבתי בין התפרצות המחלה ובין הלחץ הנפשי והפיזי? (רק לציין שהקרדיולוג המטפל שלי- רופא בכיר מנהל יח' לטיפול נמרץ לב- חושב שאופי השירות הוא זה שהוביל להתפרצות הבעיה).
ד. הבנתי שאם לא אתבע בעוד כשנה תחול התיישנות בעניין ואז גם אם תהיה התפתחות עתידית לא אוכל לנהלה מול משהב"ט, האם כדאי להגיש תביעה בכל זאת על מנת למנוע התיישנות?
ה. שוחררתי מצה"ל אע"פ שלא השלמתי את כל הבירור הרפואי ואף היום אני בבירור נרחב על מנת למצוא מקור לבעיה. האם לצה"ל אסור היה לפטור אותי והיה צורך שיבצע את כל הבירור טרם פטירתי משירות פעיל?
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בעניין.
האם מנסיונכם יש מקום לתחילת הליך משפטי או שעדיף לא לכינס לעניין כל כך קשה להוכחה?
בתודה ובברכה,
יניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
עו"ד אלון אמיר27/04/2011יניב שלום,
על מנת שקצין התגמולים יכיר בך נדרשים שני תנאים מצטברים, האחד שהמחלה התפרצה בזמן השרות והתנאי השני שהמחלה פרצה עקב תנאי השרות.
נטל ההוכחה הוא עליך ולא על משרד הביטחון.
לעצם העניין גם אם היה רקע למחלה ייתכן ותנאי השרות הקשים שתארת אכן גרמו להתפרצות המחלה או שהחמירו אותה בשיעור ניכר.
לכן לדעתי כדאי להגיש תביעה כדי לקבל טיפול רפואי, וגם פיצוי. בגלל שהתביעה אינה פשוטה כדאי לפנות אך ורק לעו"ד המתמחה בתביעות נגד משרד הביטחון.
ההתיישנות בתביעות נגד משרד הביטחון היא 3 שנים, אך ישנם חרגים להתיישנות.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת מצבטל שוקי27/04/2011
אני בן 43 סובל מקרדיומיופטיה היפרטרופית פירפור פרוזדורים עם הפרעה דיאסטולית קשה ומושתל דפיברילטור נקבע לי לאחר ערר בועדה רפואית 40% נכות כללית ו60% אי כושר בגלל פירפור הפרוזדורים המהיר קיבלתי 3 פעמים בחודשיים האחרונים שוקים חשמלים מהדפיברילטור וזה גרם לי לפחדים להיות לבד ודיכאון הייתי אצל פסיכיטר והוא נמנע מתיפול תרופתי בגלל הדופק המהיר שיש לי בבית חולים הוחלט שאני העבור 1.5.11 אבלציה בלב שזה ניתוק הקשר החשמלי בין החדר לעליה בלה והוסבר לי שלאחר זה הלב יהיה תלוי בפעילותו רק בקוצב הדפיברילטור יש לציין שאני מפחד ולא יודע מה לעשות בנתיים הגשתי החמרת מצב ויש לי ועדה רפואית ב12.5.11 שאלתי היא אם העבור את האבלציה זה יכול לפגוע באחוזי הנכות שלי או להגדיל את אחוזי הנכות לדעתי גם בלי זה אחוזי הנכות שלי נמוכים מאוד לפי מצבי הבריאותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב - תגובה
עו"ד אלון אמיר27/04/2011טל שלום,
אין דרך לדעת האם יש לך החמרת מצב מבלי לראות את כל החומר הרפואי הרלוונטי, בנוסף רק לאחר האבלציה ניתן יהיה ניתן להעריך את מצבך הרפואי.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות לקצבת נכות בגין אלרגיה מסכנתשוש26/04/2011
שלום רב יש לי בן שיש לו אלרגיה מסכנת חיים לחלב. לפני חודשיים ילדתי וגם התינוק אלרגי לחלב (עדיין לא ברור רמת האלרגיה והאם תעלם) והוא יצטרך לאכול תחליף חלב אם מיוחד הנקרא נוטרמיגן שאין בו חלבוני חלב או סויה. מכל מקום, בני הגדול נזקק להשגחה בכל הקשור למזונו הוא נזקק לסידן על מנת להשלים החוסר בסידן ואוכל מאכלי סויה וטופו ובכל מסגרת בה הוא נמצא יש מזרק למקרה של חשיפה לחלב או מוצריו. האם ניתן לפנות לבטוח לאומי להכרה באלרגיה כנכות ואם כן איך פונים למי איזה טופס?
בתודה,
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגייה
רות19/07/2011לידיעתך את זכאית לנכות על ילד שזקוק להשגחה מתמדת לי יש ילד אלרגי ואנו מקבלים 100 אחוז נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות לקצבת נכות בגין אלרגיה מסכנת - תגובה
עו``ד אריק שלו25/07/2011שלום שוש, לשאלתך אשיב, ילד נכה נחשב לילד הזקוק להשגחה במשך 24 שעות שהיא מעל הצורך בהשגחה אצל ילד בן גילו .על פי הנתונים שציינת לא נראה כי הילד שלך מתאים להגדרה זו.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות ללקטוז
עו"ד שני מיטל05/03/2012שלום שוש תקלתי בתיקים שכן אישרו בהם גמלה לילד נכה בגין סוגיות דומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל ילד אלרגי למזון זכאי לגמלת נכות!
אסנת01/01/2013שלום שושי - השאלה שלך נשאלה לפני המון זמן, ואיני יודעת מה עשית עד עכשיו אבל לידיעתך ילדים עם אלרגיות מזון זכאיים לקצבת ביטוח לאומי. לצערי, יש הרבה עוה"ד שאינם מודעים לכך, תפני לרופא אלרגולוג והוא יגיד לך בדיוק. עמותת יהל-יעוץ והדרכה לאלרגיות מזון הם בדיוק התשובה בשבילך. כנסי לפייסבוק ותמצאי המון תשובות כמו כן יש קבוצה סגורה שנקראת "מאמות לאלרגיים". אשמח לעזור לך. גם אני ועוד 100 הורים מקבלים קצבת ילד נכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות לקצבת נכות בגין אלרגיה מסכנת - תגובה
עו``ד אריק שלו27/04/2011שלום שוש, הקצבה לילד נכה ניתנת לילד הזקוק להשגחה יותר מאשר בן גילו זקוק לה בכל הקשור ללבוש, רחצה האכלה(לא קשור לסוג המזון) וכו' . אין ברגישות אלרגית כדי להגדיר ילד כנכה, אלא המגבלות הפיזיות של תפקודו.
שמחנו לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש. את מוזמנת לפנות לאתר העמותה
אדי21/06/2011שוש. את מוזמנת לפנות לאתר העמותה לילדים אלרגניים
תוכלי למצוא הרבה תשובות והרבה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בהקשר לנכות נפשית.בן26/04/2011
אני בעל הפרעות פסיכיאטריות [בן 20] לקראת הגשת מסמכים.
המסמכים שיש בידי:
1.אישור שהייתי מטופל בפנימיה במשך 5 שנים על ידי פסיכיאטר.
2.אישור שהייתי מטופל לאחר הפנימייה בבריאות הנפש.
3.פטור נפשי מצה"ל פרופיל 21 [לאחר מס' ימים בודדים].
4.חוות דעת פסיכיאטרית עדכנית ומיוחדת עבור ביטוח לאומי כולל המלצה לנכות נפשית של 70 אחוז.
-לא עובד ומאובחן בהפרעות פסיכונוירוטיות [חרדה ודכאון, פוסט טראומה, הפרעות אישיות].
עכשיו השאלות הם כאלה:
1.האם המסמכים הללו מספיקים להגשה?
2.אני מאובחן גם בתסמונת טוראט אבל כיום לא מרגישים בתסמונת כמובן שהתסמונת עצמה לא נעלמת. האם למרות זאת שהתסמונת לא משפיע כיום עדיין ניתן לקבל על כך אחוזי נכות למרות שאיננה משפיע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בהקשר לנכות נפשית. - תגובה
עו``ד אריק שלו26/04/2011שלום בן, כדי להגיש תביעה לנכות כללית עליך להצטייד במסמכים רפואיים מעודכנים באשר למצבך. המסמכים שציינת בשאלתך יכולים להספיק. אם יש עובדת סוציאלית המטפלת בך, עדיף שתצרף גם דו"ח מטעמה לעניין כושר התפקוד שלך.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפל קצבאות נכותירון24/04/2011
אני נכה צהל המקבל תגמול. לאחרונה הוכרתי גם ע"י ב.לאומי עם אחוזים גבוהים של נכות ואי-כושר.כבר שמעתי שעלי לבחור בין 2 הקצבאות אבל לא מובן לי איך זה שהביטוח הלאומי כבר שילם לי סכומים רטרואקטיבים וכנראה אקבל קצבה חודשית, כאשר אני לא הסתרתי שום דבר ובתביעה מסרתי את כל ההוכחות על כך שאני נכה צהל (ואפילו ביקשו וסיפקתי פרוטוקול רפואי של הועדה הרפואית של א. השיקום). אף אחד לא מתנגד לקבל כסף אבל אם ידוע, גם לב.לאומי, שאולי יום אחד ידרשו ממני להחזיר כספים למה לא מבררים קודם?
האם יש חריגים לאיסור על קבלת כפל קצבאות?
זה לא חשוב אם אישור הנכות בב.לאומי הוא עבור סיבות אחרות מאשר במשרד הבטחון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל קצבאות נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו26/04/2011שלום ירון, לשאלתך בעניין כפל גמלה אציין כי במידה והנך מקבל קצבה מביטוח לאומי בגין אותו ליקויי שמשולמת עבורו גמלה במשרד הבטחון , הרי שמדובר בכפל, אך אם הליקוי שבגינו אתה מקבל תגמול ממשרד הבטחון אינו קשור לנכות הכללית, הרי שאין מדובר בכפל גמלה.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת החמרהאיציק23/04/2011
אני נכה 80% לצמיתות עם אובדן כושר עבודה 75% לצמיתות.כמו כן נקבעו לי 60% בניידות לצמיתות וכל זאת משנת 2003.כעת אני מתכוון להגיש החמרה עקב הידרדרות במצבי הרפואי.האם יש סיכוי שיקבעו לי אחוזי נכות פחותים ממה שייש לי למרות שכל מה שנקבע לי זה לצמיתות.אציין שייש לי חוות דעת הן מהרופא המטפל וכן מפרופסור המאשרים את ההחמרה.אציין שעברתי שני ניתוחים בעמוד שידרה צווארי עם קיבועים מC-2 עד C-5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת החמרה - תגובה
עו``ד אריק שלו26/04/2011שלום איציק, במקרה של בקשה לבדיקה מחדש עקב החמרת מצב, על הועדה לדון בהחמרה הנטענת בלבד.
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)