מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחוזי נכות, לא ברור, אשמח להסבררותם19/09/2011
שלום לך
לפני 4.5 עברתי תאונת דרכים.
זעזוע מוח קל, ועוד דברים אורטופדיים.
קיבלתי 49% וערערתי על ההחלטה, בוועדה היתה רשלנות מצד הרופאים, רופא אחד צייר לו להנאתו, הזילזול פשוט צורח לשמיים.
השופטת הסכימה לעשות שוב וועדה לאור הרשלנות והזילזול, ומכיוון שלא בדקו את האיבחון הנוסף שהצגתי להם, איבחון של בעיית קשב וריכוז, ובעיות זיכרון מאוד קשות.
כעת עברתי וועדה והיה כתוב בה 64% משנת 2007.
ובריבוע נוסף שמסומן עם וי כתוב מצטטת "לאור קביעה זו אנו ממשיכים לטפל בתביעתך/בעררך. הודעה נוספת תשלח בנפרד.
בהמשך כתוב
התובע מסוגל להשתמש בקיצבה באופן יעיל ואחראי כן מסומן בוי. ועוד כהנה וכהנה.
לא מבינה כלום. האם תוכל להסביר לי?
הבנתי שהאחוזים השתנו ל-64%, אבל לא הבנתי אם מגיעה לי קיצבה, יש לי 2 ילדים מתחת לגיל 18. אם זה עוזר, ואחד מהם נכה מוכר 100%.
והאם ממשיכים לטפל בתביעה, עדיין לא החליטו אם זה 64% או יותר?
תודה לך מראש
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות, לא ברור, אשמח להסבר - תגובה
עו"ד אלון אמיר20/09/2011נקבעו 64 אחוזי נכות ואכן מגיעה לך קצבה, אלה שלא ברור לי האם את מיוצגת על ידי עורך דין? ככל שמדובר בתאונת דרכים ייתכן וכדאי לתבוע את חברת הביטוח (ביטוח חובה) לאחר שנקבעו לך אחוזי הנכות בביטוח הלאומי. האם מדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה.
לדברים אלה השלכות כלכליות על עתידך ואני מציע שתפני לעו"ד העוסק בתחום על מנת שלא יגרם לך נזק כלכלי, הפורום הוא מצויין אך כדאי שתסתייעי בעו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ושאלה נוספת ברשותך
רותם20/09/2011שלום לך
תודה שחזרת אליי
יש לי עו"ד שהוא נלחם עבורי. אני התייאשתי מביטוח לאומי, ההרגשה שהם נותנים פשוט נוראית..
והוא לא ויתר, אמר שמגיעים לי אחוזי נכות, לא ייתכן שאני לא אקבל.
כרגע עדיין לא כתוב במכתב שקיבלתי מהם, על אובדן כושר, משהו כזה. עד כמה שאני זוכרת רק כתוב 64% אחוזי נכות. אני מסיקה מכך שעדיין לא הסתיימה התביעה, נכון?
האם מגיע לי רטרואקטיבית סכום מביטוח לאומי, כתוב במכתב מ-. 10.2007? ומה הסכום שמגיע, הרבה פחות מ-100% נכון, ויש לי 2 ילדים מתחת לגיל 18.
ושאלה ברשותך, כמה מגיע לעו"ד לקבל עבור הייצוג שלי בביטוח לאומי? אם תוכל לסייע לי בכך, תודה.
תודה מראש
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, ושאלה נוספת ברשותך - תגובה
עו"ד אלון אמיר24/09/2011רותי,
עליך לקבוע פגישה עם העו"ד שמייצג אותך, אם חתמת על הסכם שכר טרחה אז שכ"ט מצוין בהסכם, בקשי העתק של ההסכם ואם אין בינכם הסכם אז בקשי להעלות על הכתב הסכם כזה.
לעניין רטרו הרי שהוא מיום הגשת התביעה.
אני בטוח שהעו"ד שמייצג אותך מכיר היטב את העובדות בעיניינך ויוכל לתת תשובות מפורטות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לוותר
amber03/10/2011מנסיוני, אך במקרה שונה, הגשתי תביעה לביטוח-לאומי, ואכן אישרו. אז , מובן שכדאי לך לטפל , וב התאם להנחיה שקבלת מהעורך=דין של הפורום. לקחת עו"ד - ייעוץ וליווי משפטי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותדנה19/09/2011
אני סובלת מברוכיטיס כרונית בנונית עם קשיים לנשום משתמשת בכל יום בשואף סימבייקורט ואנלציות מתקשה לבצע עבודה הכי קלה בבית מה הסכוי שלי לקבל נכות כללית יש סעיף למחלה שלי אם כן כמה אחוזים אוכל לקבל תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו"ד אלון אמיר20/09/2011אומנם לפי תאורך נראה כי מגיעים לך אחוזי נכות, אך לא אוכל להעריך כמה אחוזי נכות ללא חומר רפואי הנמצא לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת שרותים מיוחדיםאריאל15/09/2011
אני נכה בשיעור 100 אחוז והביטוח הלאומי אישר לי גמלת שרותים מיוחדים בשיעור 105 אחוזים. ברצוני לדעת האם רשאי הבטוח לקזז מגמלת השר"מ חוב מזונות שאני חייב לאשתי? עלי לציין,כי גמלת הנכות כבר מעוקלת לטובת המזונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת שרותים מיוחדים - תגובה
עו"ד אלון אמיר18/09/2011בתחילת שנות ה-90 קבע בית המשפט כי חוב מזונות של בעל אין לגבותו מתוך קצבת נכות, שהוא מקבל מן המוסד לביטוח לאומי, מאחר שסכום הקצבה בסיסי, ונטילתו תותיר את ללא אמצעי קיום, דבר שיחטיא את המטרה. ואולם, ייתכנו מקרים, שבהם ינוכה סכום קטן או סמלי של מזונות מקצבה כזו. הדבר תלוי ביחס שבין הסכום שהוא מקבל כקצבה, לבין צורכיהם הכלכליים של אישתי ו/או ילדיו, שבהם הוא אמור לתמוך כלכלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצבת שרותים מיוחדים - בקשת הבהרה
אריאל19/09/2011לעורך הדין אלון אמיר: תודה על תשובתך. האם דינה של קצבת שרותים מיוחדים כדינה של קצבת הנכות לענין תשלום המזונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירולוג מומחה היושב בוועדת ניידותמישו14/09/2011
שלום למומחים,
אני מחפש בדחיפות גבוהה נוירולוג מומחה הבקיא ברשימת הליקויים בניידות ונותן חוות דעת. עדיף מישהו שיושב בוועדות של ניידות.
מירושלים או תל אביב.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוג מומחה היושב בוועדת ניידות - תגובה
עו"ד אלון אמיר18/09/2011לא אוכל להמליץ באופן ספציפי אך כדאי להתחיל בחיפוש ברשת של רופאים המתמחים בתחום הספציפי שבו נפגעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ופרטים נוספים: נכות עקרת בית?מיה לילאס13/09/2011
לעו"ד אלון אמיר שלום, תודה על תגובתך. אני בת 61.5 וגמלאית של משרד החינוך בשנה האחרונה. התאונה קרתה בבית. האם זה נקרא עקרת בית? תודה, מיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה ופרטים נוספים: נכות עקרת בית? - תגובה
עו"ד אלון אמיר14/09/2011על פי הגדרות ביטוח לאומי את אינך עומדת בקריטריונים שך עקרת בית.
מאמר ועברת גיל פרישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז נכות רפואיתגאיה09/09/2011
המוסד לביטוח לאומי קבע שיש לי 100 אחוז דרגת אי כושר ו - 50 אחוז נכות רפואית.
אני יודעת מהי דרגת אי כושר, אך אחוז נכות רפואית אינני יודעת. האם אפשר לקבל הסבר מהו אחוז נכות רפואית ועל סמך מה קובעים אותו? אני סובלת מסכיזופרניה (אם חשוב לציין).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז נכות רפואית - תגובה
עו"ד אלון אמיר10/09/2011גאיה שלום,
אחוזי נכות רפואית נקבעים ע"י מומחים בתחום הרפואה, והם נסמכים על תקנות המגדירות כמה אחוזי נכות יש להצמיד לכל פגיעה גופנית או מחלה. לצד מושג זה ישנו מושג הנקרא נכות תפקודית הנכות התפקודית נקבעת על ידי בית המשפט בהתאם למגבלות התפקודיות שנגרמו כתוצאה מהנכות הרפואית. לדוגמא אדם הסובל מצלקות רבות ונרחבות לאורך גופו יקבל 20 אחוזי נכות רפואית על פי התקנות. כעת יש לשאול מה שיעור ההגבלה בתפקוד היום יומי כתוצאה מהנכות הרפואית ובדוגמה שלנו כיצד הצלקות משפיעות על התפקוד היום יומי של הנפגע בהתאם לקריטריונים קבועים למשל גיל הנפגע, מקצועו וכו'.
עוד דוגמא: פסנתרן מחונן שאיבד את אחת מאצבעותיו יהיה זכאי לאחוזי נכות רפואית של 5-10 אחוזי נכות. כאשר נשאל כיצד אותו פסנתן מתפקד היום סביר להניח שהוא לא יכול לתפקד כבעבר ואף שיש לו 10 אחוזי נכות רפואית הרי שמבחינה תפקודית יש לו 100 אחוזי נכות תפקודית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות זמניתאלון07/09/2011
שלום,
מה ההבדל בין נכות זמנית בשיעור 10% לחצי שנה
לבין נכות זמנית בשיעור 10% ל 12 חודשים?
מה הזכאות בשניהם?
איזו חשיבות יש לאורך הנכות הזו?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות זמנית - תגובה
עו"ד אלון אמיר10/09/2011נכות זמנית מצביעה על כך שהועדה חושבת שבתוך תקופה מסויימת מצבו של הנפגע, ייטב לעיתים נדירות מצבו מחמיר אף יותר. אין חשיבות לתקופת הזמניות ברוב המקרים, החשיבות היא שהועדה חושבת שמצבו של הנפגע יהיה שונה בתום תקופת הזמניות, למשל לאחר הבראה ושיקום בהתאם לסוג הפגיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות מפריצות דיסק - תאונה בביתמיה לילאס01/09/2011
שלום רב, לפני כחצי שנה נפגעתי בבית ואובחנו מספר פריצות דיסק בגב התחתון. טופלתי טיפול שמרני (כדורים, טיפות, פיזיותרפיה) שלא עזר. כעת קיבלתי זריקת קורטיזון ואקבל שתיים נוספות בקרוב. לא הגשתי שום בקשה לביטוח הלאומי כי חשבתי שאחלים. נודע לי שאפשר להגיש תביעה לתאונה רק ב-90 הימים הראשונים. האם יש יוצאים מן הכלל? המצב הדרדר ויש דלקת כרונית חריפה בשורשי העצבים. אולי זה מצב של נכות כללית? אני גמלאית. בתודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות מפריצות דיסק - תאונה בבית - תגובה
עו"ד אלון אמיר10/09/2011מיה שלום,
ניתן יהיה להגיש את התביעה. האם מדובר בעקרת בית ? יש לכך חשיבות לעניין קבלת התגמול שכן לעקרת בית שנפגעה נדרשים 50% נכות ולא 60% על פגיעה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס כיבית אחוזי נכותאלינור01/09/2011
בקשר לאחוזי נכות הבנתי את הפרוצדורה השאלה שלי:
מה הכוונה 50 אחוזי נכות? או 30 כמה כסף זה יוצא?
לכל אחוזי נכות יש סכום קבוע או שזה תלוי במחלה?
בכל אופן ארצה לדעת את טווח הסכומים אם זה אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס כיבית אחוזי נכות - תגובה
עו"ד אלון אמיר10/09/2011אלינור שלום,
אחוזי הנכות נקבעים על פי תקנות כאשר כאשר לכל פגיעה או מחלה יש אחוזי נכות הקבועים בתקנות, ואלה משתנים ע"פ חומרת הפגיעה.
כול אחוז נכות שווה ערך כספית לכ -22 שקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניידותמלי01/09/2011
לבעלי נקבעו 40% נכות ניידות יציבה ע"י לשכת הבריאות, בביטוח לאומי הומלץ על 30%, עבור מס הכנסה ע"י אורטופד, מה המשמעות ומה הזכויות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות - תגובה
עו"ד אלון אמיר18/09/2011רשימת הזכויות מפורטת היטב באתר ביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות כללית זמניתטל26/08/2011
שלום רב,
עברתי 2 ניתוחים מחודש מרץ האחרון,בשבוע האחרון קבלתי מכתב ובו נאמר שיש לי נכות זמנית 100% עד תחילת דצמבר,התחלתי לעבוד בחודש שעבר במשכורת של 4500, כמה אקבל כל חודש?
במהלך הפציעה הגעתי לבטח"ל לברר לגבי זכויותיי וחובותיי והתברר לי שיש לי חוב שאליו נוספה ריבית ונאמר לי שאם אשלם בתוך חודש תבוטל הריבי+קנס,הסברתי לפקידה שעכשיו כשאין לי הכנסה לא אוכל לשלם את הסכום.
שאלתי היא האם הסכום אותו יקזזו לי עכשיו יכלול תוספת ריבית?האם אוכל לערער על הריבית(4000 ש') אם התשובה היא לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית זמנית - תגובה
עו"ד אלון אמיר10/09/2011טל שלום,
עבור 100 אחוזי נכות תקבל כ2200 שקלים. לעניין ריבית וקנס כדאי שתברר עם פקידת ביטוח הלאומי מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה שניהמימי24/08/2011
שלום,
במקרה של הכרה זמנית שניתנת בועדה ראשונה של ביטוח לאומי עם זכאות לקצבת נכות מלאה, האם אחרי תום התקופה כשמזמינים לועדה חוזרת ואין שיפור במצב התפקודי/אובדן כושר- האם אוטומטית בפעם השניה קובעים הכרה לצמיתות או ששוב יכולים לקבוע באופן זמני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועדה שניה - תגובה
עו``ד אריק שלו24/08/2011שלום מימי, לשאטלתך אשיב, בתום תקופת נכות זמנית, המבוטח מוזמן להופיע בפני ועדה נוספת ועליו להציג מסמכים רפואיים מעודכנים בקשר למצבו. הועדה קובעת דרגת נכות ואובדן כושר תפקוד לאחר בדיקה. אין קביעה אוטומטית.
אנו מאחלים לך בריאות ובהצלחה.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסולמ16/08/2011
שלום,
לפני כשנה וחצי נפלתי במדרכה ליד הבית ונחבלתי בראשי ונקעתי את הקרסול מאז ועד היום עדיין ישנם כאבים ברגל ובריחה של הקרסול בעת הליכה, מומחה שבדק אותי ציין כיהפגיעה גורמת לכאב ניכר וחוסר יציבות פונקציונלי של הקרסול ורוב הסיכויים שעקב חלוף הרבה זמן מעת הפגיעה חוסר היציבות הקליני והפונקציונאלי ישאר בעינו
האם זה אומר שזה מקנה לי אחוזי נכות כלשהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע בקרסול - תגובה
עו``ד אריק שלו22/08/2011שלום , על מנת להשיב לשאלתך, יש צורך בעיון במסמכים רפואיים. האם בוצעו לך צילומים בקרסול המעידים על נזק . אחוזי נכות נקבעים על פי מידת הנזק והמוגבלות באיבר הפגוע. בכל מקרה מומלץ לפנות לרשות האחראית לגורם המזיק בטענת נזק ולגבות את הפניה באישורים רפואיים.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי משמעות האחוזים בנכות?שירן11/08/2011
שתי שאלות:
1) מה המשמעות 65 אחוזי נכות? האם יש איזשהן זכויות?
2) מה המשמעות- קצבת נכות בשיעור 100% מחודש מאי השנה ו71- אחוזי הנכות הרפואית מאפריל השנה?
מה המשמעות של זה? מה הזכויות. אשמח אם תוכלו לענות לי,
תודה,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי משמעות האחוזים בנכות? - תגובה
עו``ד אריק שלו16/08/2011שלום שירן, משאלתך אני מבינה כי מדובר בגמלת נכות כללית.
שיעור הגמלה נקבע על פי אחוזי אובדן כושר התפקוד שנקבעו. סכום הגמלה ל- 100% מסתכם בסך כ- 2200 ש"ח ברוטו. אם האחוז שנקבע הוא 65% הרי שסכום הגמלה יהיה 65% מסכום זה.
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריאותלינה10/08/2011
קיבלתי מהרופא ריאות המלצה שבגדר הוראה לא לעבוד. יש לי מחלת ריאות חסימתית קשה
ואסטמה. הייתי מאושפזת השנה ואני מקבלת תרופות קבועות.
אני בת 44 באופן כללי מתפקדת. עובדת משרה מלאה ומרוויחה מעל 7,000 מאוד
קשה לקלוט שלא אוכל לעבוד. האם מגיעה לי קיצבה , כמה, האם אוכל להשלים שכר לפחות
כמה שעות ביום.
איך מתחילים את התהליך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת ריאות - תגובה
עו``ד אריק שלו10/08/2011שלום לינה, עפ"י המצב הרפואי שהנך מתארת, הנך עשויה להיות זכאית לגמלת נכות כללית ובתנאי שאבדת מכושר עבודתך לפחות 50% והכנסתך אינה עולה על 4809 ש"ח (נכון ל- 1.1.2011 )
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)