מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תביעה ממשהב"ט וביטוח לאומי?יפת14/07/2011
בתי חלתה במחלת קרוהן בזמן שרותה הצבאי.
תביעה לביטוח לאומי אושרה - נכות זמנית של 100%
לאחרונה הגיעה דחיה לתביעה למשהב"ט עם אפשרות לערער תוך 30 יום (נשארו 10 ימים).
האם ביכלל יש טעם לערער?
והאם ברגע שאושרה תביעת ביטוח לאומי, אסור לתבוע את משהב"ט? (התביעה למשהב"ט הוגשה כשנה לפני התביעה לביטו"ל),
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעה ממשהב"ט וביטוח לאומי? - תגובה
עו``ד אריק שלו18/07/2011שלום לך יפת,
אשיב ךשאלתך כלהלן:
א. מחלת הקרוהן יכולה להתפרץ גם כתוצאה מלחץ נפשי. לכן חשוב לדעת מהם תנאי השירות של הבת.
ב. ניתן להגיש תביעה גם לקצין תגמולים תוך 6 חודשים מאז הוגשה לביטוח לאומי, במידה ותאושר הגמלה יהיה על הבת לבחור באחת מן הגמלאות
נשמח לעמוד לשרותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק קייבה ואחוזי נכותמורן10/07/2011
שלום יש לי גסטרופרזיס היא פגיעה בתנועתיות הקיבה מבלי שקיימת חסימה אנטומית.
רציתי לברר האם יש על דבר כזה אחוזי נכות?וכמה אשמח לדעת יש לי בעיה בקייבה כשאני אוכלת כמויות גדולות של אוכל אני מקיאה ולא מרגישה טוב בקייבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק קייבה ואחוזי נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו11/07/2011שלום מורן, לשאלתך אשיב - יש אחוזי נכות על דלקת כרונית של הקיבה, אולם הנכות הנקבעת היא על פי חומרת המצב, יחד עם זת אציין כי בנכות כללית נבחן גם אובדן כושר התפקוד המושפע מהמצב הרפואי.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרוניתאור04/07/2011
ממש דחוף לדעת.....העים עייפות כרונית נחשבת בביטוח לאומי?ו כמה אחוזי נכות מקבלים בביטוח לאומי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות כרונית - תגובה
עו``ד אריק שלו11/07/2011שלום אור, עייפו כרונית המגובה במסמכים רפואיים יכולה להקנו אחוזי נכות , אך היא כשלעצמה אינה מספיקה אלא המבחן הוא מהי מידת אובדן כושר התפקוד בעקבות המחלה.לא ניתן להעריך אחוזי נכות ללא מסמכים רפואיים .
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמישה אחוזי נכותרונן04/07/2011
שלום רב וחן חן על העשיה הברוכה,
לאימי שתחיה (בת 63) נקבעו חמישה אחוזי נכות עקב תאונת עבודה (היא עובדת מטעם משרדי כח אדם כמשגיחת בחינות), האם הדבר מקנה לה תשלום כלשהיא? קצבה קבועה? תשלום חד פעמי?
המון תודה ,
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמישה אחוזי נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו11/07/2011שלום רונן, הזכאות לפיצוי בגין פגיעה מהעבודה מהמוסד לביטוח לאומי למי שנקבעה לו נכות רפואית מ- 9% ומעלה. נשמח לעמוד לשרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם זכויותיאבי04/07/2011
שלום רב,
שמי אבי בשנת 2001הוכרתי ע"י משרד הביטחון על כ2.5% נכות מתוך 5% נכות שקבעו לי(נכות קבוע).נכות זו נקבע לי מתאונה שקרתה בחופשה בהייתי חייל סדיר.מאז ועד היום לא הגשתי שום תביעה לשום גורם לקבלת תמלוגים או פיצויים שונים.
שאלתי מהם הזכיות שלי כיום לגבי נכות זו ,ממשרד הביטחון ,ביטוח לאומי ,וכו,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם זכויותי - תגובה
עו``ד אריק שלו11/07/2011שלום לך אבי, אחוז הנכות שנקבע לך אינו מזכה בתגמול או בהטבה כלשהי. במידה וחלה החמרה הנובעת מהתאונה , , יש באפשרותך להגיש בקשה לבדיקה עקב החמרה.נשמח לעמוד לשרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים נכות- דחוף מאודאמיר01/07/2011
שלום אני חולה דלקת פרקים הרמאטולוג שטיפל בי המליץ בחוות דעת על 100 אחוזי נכות אך בוועדה רפואית נקבעו לי 40%
איזה זכויות זה נותן לי?
יש לי ביום שני וועדה בשיקום? מה המשמעות של זה? ועל סמך מה מחליטים בוועדה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים נכות- דחוף מאוד - תגובה
עו``ד אריק שלו04/07/2011שלום אמיר , הבדיקה אצל עובדת שיקום היא לשם קביעת אובדן כושר, שהוא גורם חשוב בקביעת הזכאות לגמלת נכות כללית
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת פרקים נכות- דחוף מאוד - תגובה
עו``ד אריק שלו11/07/2011שלום אמיר, נכות בשיעור 40% מאפשרת בחינה של אובדן כושר התפקוד ועל כך מתקיימת הועדה עם עובדת שיקום. אחוז אובדן כושר התפקוד קובע את גובה הגמלה בנכות כללית. נשמח לעמוד לשרותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרע בשריר יד שמאל מזכה בנכותאמיר פרג'ון30/06/2011
שלום רב אני אמיר בן 35 אב לארבעה ילדים השבוע התעוררתי בבוקר עים נפיחות גבוהה וכאבים ביד שמאל מיד הלכתי לחדר מיון וביצעו בי בדיקות דם כלליות ואולטרסאונד ורידים ולא מצאו כלום ולכן נשלחתי לביתי בחזרה אך הכאבים המשיכו חזרתי שוב למיון ועדיין לא טופלתי כראוי למחרת הלכתי לרופא אורטופד הוא בדק ואמר שיש לי קרע בשריר כתוצאה ממאמץ יתר או מתנועה לא נכונה והמליץ על מעקב אצל כירורג לכלי דם אני סובל מכאבים חזקים במיוחד יש לציין שכבר מהמילחמה האחרונה כאשר נפלה קטיושה מטרים ספורים ממני ונבהלתי מאוד אך לא הלכתי להיבדק עד היום אני מרגיש כאבים ביד שמאל ורדימות ולפעמים בקושי יכול להזיז את היד אך למרות הכל לא נבדקתי כי לא אמרתי זה"כלום" שאלתי היא עם אני יכול להגיש תביעה לנכות והאם דבר זה יכול לתפוס בביטוח לאומי אני בקושי מץפקד וכאבים "אוכלים" אותי אני מרגיש דקירות בצוואר וביד עצמה אודה לכם אים תענו לי על שאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קרע בשריר יד שמאל מזכה בנכות - תגובה
עו``ד אריק שלו04/07/2011שלום אמיר, על פי הדברים שהנך כותב , נראה כי הקרע בשריר הנו תוצאה של ארוע טראומטי, כלומר, פעולה מאומצת אשר גרמה לקרע. אם בצעת פעולה מאומצת בעבודתך ולאחריה הופיעו הסימנים לקרע, הרי שהנך יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי כנפגע עבודה.
לעניין נכות כללית , צריך שהנכות הרפואית תהיה בשיעור 60% . לא נראה לי כי זה המצב במקרה שאתה מתאר.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בשינהסטוביצקי אליה30/06/2011
נבדקתי במעבדת שינה במרכז רפואי רבין ונקבע שאני סובל מדום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית - קשה ברצוני לדעת כמה אחוזי נכות רפואית מגיע לי ולפי איזה סעיף.אני נגשתי לועדה רפואית לפטור ממס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה בשינה - תגובה
עו``ד אריק שלו30/06/2011שלום אליה, הזכאות לפטור ממס היא בתנאי של דרגת נכות רפואית בשעור 90% . מצב של דום נשימה בשינה כשלעצמו אינו מקנה אחוזי נכות אלה.
יש לבחון את המצב הרפואי הכללי (בעיות רפואיות נוספות) כדי להגיע לאחוזי הנכות המזכים בפטור או לחילופין בקצבת נכות כללית.
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ228/06/2011
אם מורידים אפורוטרופוסות אז הקצבה של הנכות הולכת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ - תגובה
עו``ד אריק שלו30/06/2011שלום, אין קשר בין מינוי אפוטרופוסלבין הזכאות לקצבה
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת בקשה לקצבת נכות מביטוח לאומידפנה27/06/2011
פרשתי לאחרונה מגוף ציבורי שם נקבעו לי 48 אחוזי נכות ברצוני להגיש בקשה לביטוח לאומי- בטופס שלהם יש הצהרה רכוש - האם אני חייבת להצהיר על רכוש שברשותי והאם יש קשר בין קבלה של אחוזי נכות מביטוח לאומי וקצבה בשל כך לבין הוני י? תודה דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגשת בקשה לקצבת נכות מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד אריק שלו27/06/2011שלום דפנה, לשאלתך אשיב, בעקרון אין משמעות גדולה להכנסה הונית לעניין הנכות הכללית הקובעת היא ההכנסה מעבודה במידה ויש כזו.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מעבר מידע בין הביטוח הלאומי
דפנה27/06/2011שלום רציתי לדעת אם יש מעבר מידע בין הביטוח הלאומי לגורמים אחרים באשר למידע שאני מוסרת אצלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש מעבר מידע בין הביטוח הלאומי - תגובה
עו``ד אריק שלו28/06/2011שלום דפנה, ביטוח לאומי מחוייב על שמירת סודיות ואין מעבר אינפורמציה אלא במקרים חריגים של נכות נפשית השוללת רשיון נהיגה או רשיון לאחזקת נשק.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות לנשא איידסשי25/06/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת כמה אחוזי נכות מקבל נשא איידס הנוטל תרופות .
אם יש צורך בפרטים נוספים אשמח לפרט כמו ערכים של CD4 בבדיקות וכיו"ב.
כמו כן מה האחוזי נכות מקנים אם בכלל - אני עצמאי .
אודה לתשובתכם .
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות לנשא איידס - תגובה
עו``ד אריק שלו27/06/2011שלום שי, אחוזי נכות נקבעים ע"י רפואית בהתאם לחומרת המצב הרפואי והמגבלות המשפיעות על כושר העבודה. אם מדובר במצב ללא מגבלות כאמור לעיל אלא בשימוש תרופתי בלבד, אחוזי הנכות בד"כ= 10% .
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זעזוע מוח ואיבוד הכרה לאחריוסי22/06/2011
תאונת דרכים- זוהי פגיעה נוירולוגית?
אם אתם לא יודעים ו-3 רופאים אמרו לי כי זו פגיעה נוירולוגית- אז האם
אתם סומכים על הרופאים או הפסיקות בבתי המשפט?
בכל זאת מה התשובה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זעזוע מוח ואיבוד הכרה לאחר - תגובה
עו``ד אריק שלו27/06/2011שלום יוסי.
לצערי לא נוכל להשיב על שאלתך ללא עיון במסמכים רפואיים בכל מקרה מי שקובע את מהות הנזק הרפואי הוא רופא ולא משפטן.
נשמח לעמוד לשרותך במידה ותפנה למשרדנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אחוזי נכות..דניאל21/06/2011
הייי..
אני חיילת שמשרת בצבא כחצי שנה..מתוכם 5 חודשים אני בג'
עברתי במהלך הג' שסוחפתי לרמ 2 ניתוח בברך.. קרע במיניסקוס +תפירת ציסטה
במהלך הניתוח כרתו לי חצי מהמינסקוס ותפרו את הציסטה..
עבר כ.. חודש וחצי מהניתוח..
הוחלט להוריד פרופיל ל24 צבאי..
ברצוני לדעת האם מגיע אחוזי נכות בעקבות מקרה זה?
וכמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אחוזי נכות.. - תגובה
עו``ד אריק שלו27/06/2011שלום דניאל, ראשית אני מאחלת לך החלמה מהירה.
לא ברור משאלתך האם המצב הרפואי נהוא תוצאה של השירות הצבאי.
נשמח לעמוד לשרותך במידה ותציין פרטים נוספים או לחילופין אם תפנה למשרדנו לפי הפרטים בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5חם21/06/2011
אם מבטלים למישהו ת'אפוטרופוסות אז גם קצבה
של נכות הולכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 - תגובה
עו``ד אריק שלו28/06/2011ראה תגובה בעניין זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול קצבת נכות מבטל את האפוטרופסות?חם21/06/2011
אם מבטלים למישהו האפוטרופוסות אז גם קצבה
של נכות הולכת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 - תגובה
עו``ד אריק שלו28/06/2011ראה תגובה קודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)