מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מעקפיםעוזי בן דוד20/04/2011
לפני כ-9 שנים עברתי ניתוח מעקפים בהיותי בן 38 ברצוני לדעת האם מגיע לי משהו מביטוח לאומי הייתי בבית 3 חודשים
אודה לכם אם תעדכנו אותי בפרטים תודה מראש
עוזי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים - תגובה
עו"ד אלון אמיר21/04/2011עוזי שלום,
עליך לפנות לביטוח לאומי בתביעה לנכות כללית, זכויות ככל שיהיו תלויות בשיעור אחוזי הנכות.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכותדניאלה20/04/2011
שלום
אני בת 48 עברתי אירוע מוחי בעקבותיו יש לי שיתוק "בינוני" ( ככה נכתב בנכות ביטוח לאומי ) ברגל ימין ,קבלתי עליו נכות ובנוסף יש לי גם סוכרת וכו' שסך הכל יש לי מאה אחוזי נכות קבוע לא נהגתי ברכב מעל שנה ואני תלויה לחלוטין במשפחתי כשאני רוצה לצאת מהבית מאדם עצמאי לחלוטין הפכתי להיות אדם תלוי, מה שמקשה עלי את החיים מאוד.
אני מאוד רוצה לחזור לנהוג ולהיות שוב עצמאית איך אני עושה את זה, האם אני צריכה לקחת שעורי נהיגה לנהיגה ברגל שמאל ?
אני לא רוצה לבקש קיצבת נידות וללכת לוועדות של משרד הבריאות ( נכות על הרגל 40% ) בשביל לקבל 300 שקל .
אני רוצה את החיים שלי בחזרה !
האם תוכלי לכוון אותי כי כאמא ל6 ילדים שחייה מיום ליום מבחינת הכנסות לא מתאפשר לי להתייעץ עם עורך דין .
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות - תגובה
עו"ד אלון אמיר21/04/2011דניאלה שלום,
הפרוצדורה היא דיווח על למשרד הרישוי או למרב"ד ישירות על ידי הרופא המטפל. לאחר מכן הנפגע מוזמן לבדיקה. כעקרון- מומלץ לא לנהוג בלי האישורים מהרשויות, כי יכול להתעורר בעיה מול הביטוח במקרה של תאונה.
ייתכן ויאשרו דוושת האצה שמאלית אך מדובר בתהליך שחייבים לעבור.
אני מצרף שני טלפונים מועילים להמשך הבירורים: 5678* טלפון של רישוי קול- של משרד הרישוי, ו 03-5634702, המכון הרפואי (מרב"ד).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
דניאלה23/04/2011תודה על תשובתך אבל לא הבנתי מה זאת אומרת "יתכן" האן יכול להיות מצב שבו לא יאשרו לי לנהוג..... ?
לקחתי את מספרי הטלפון שרשמת אבל הוספת שכנראה יצרו איתי קשר לבדיקה אז לא הבנתי להמתין...... או ליצור איתם קשר....... כי הנכות ניתנה מביטוח לאומי אז אין לי ספק שמשרד הרישוי ידע מהם .... נכון ?
האם ההליך באמת כל כך מסורבל וקשה ?
הבנתי שהכל עולה כסף אני חייה מביטוח לאומי איך אוכל לשלם את האגרות ואת שיעור הנהיגה או הטסט או האבזרים הנילוווים ........ איך ?
חג שמח ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוף מנקודת מבטיאלינה18/04/2011
שלום לכולם ומה שלומכם?
יש לי נכות ברגל שמאל(קרסול ושוק) ולאורך השנים (אני כיום בת 35)מצאתי שכל מיני סידורים הכי קטנים, מאוד מאוד מקשים עלי, מללכת לסופר לקניות גדולות ועד לדברים כמו ללכת לבנק על כל דבר כמו להביא פנקס צ'קים, אני נמאת בבנק מזרחי טפחות, והם כמובן יודעים על הנכות,בגלל שנכנסת קיצבה ,והציעו לי משהו שהייתי חייבת לספר גם לכם: מסתבר שיש להם שירות שנקרא לייב,זה שירות שבו הבנק יכול להביא עד עליי את הפנקס צ'קים ואני יכולה לעשות כל מיני פעולות מהמחשב כלי להטריח את עצמי לצאת, וזה משהו שמאוד חשוב לי, לא שאני רוצה להסתגר כל הזמן בביתף אבל לפעמים הכאבים לא מאפשרים לי לצאת,בקיצור יש לי סניף בנק משל עצמי בתוך המחשב,זה ממש ריגש אותי ואמרתי שאני חייבת לשתף אתכם לפני החג כי פשוט כל היום אני אומרת לעצמי שאני חייבת לכתוב הודעה ואז צץ משהו ואני שוכחת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף מנקודת מבטי - תגובה
עו"ד אלון אמיר21/04/2011מלי שלום,
כיום כל הבנקים נותנים שרותים שאינם מצרכים לצאת מהבית, ניתן לבצע את רוב הפעולות באתרי הבנק או בטלפון למעשה שימוש באתרי האינטרנט מקטין עלויות לצרכן ובמיוחד לבנקים ועל כן הם מעודדים שימוש באתרים.
כך גם ניתן לעשות קניות באמצעות אתרים של רשתות המזון, להתנהל מול רוב רשויות המדינה באמצעות אתרי האינטרנט שלהם ולמעשה כיום ניתן לעשות הרבה מבלי לצאת מהבית.
חשוב לבדוק שכל אתר כזה הוא מוכר, מאובטח ולא לספק פרטים שאינם חיונים.
אלון אמיר, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמלת ילד נכה ללבקן לקוי ראייהאלפרדו12/04/2011
שלום,
בני בן ה-6 הוא לבקן ובעל ראייה לקויה של 6/60 ללא אפשרות לבצע תיקון בעזרת משקפיים ( בידיי כמובן מסמכים רפואיים המוכיחים זאת).
בתיקון לחוק מ-2010 מוגדר כי לקוי ראיה 6/60 ללא אפשרות לתיקון זכאי לגמלת ילד נכה.
האם זה אומר שבהגשת בקשה נקבל גמלה באופן מידי ומלא או שאנו צפויים בכל מקרה לעבור ועדות? עד כמה מנסים להערים קשיים על המבקש?
עד היום עסקנו רק בטיפול הרפואי והזנחנו את הזכויות המגיעות לנו ולכן נשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמלת ילד נכה ללבקן לקוי ראייה - תגובה
עו``ד אריק שלו12/04/2011שלום אלפרדו, ילד נכה עם ליקוי ראיה המקביל לעוורון עשוי להיות זכאי לגמלת ילד נכה. בכל מקרה יש להגיש תביעה והיא תבחן גם ע"י ועדה רפואית . אציין כי אין עובדי המוסד מערימים קשיים באופן מכוון, אף שלעיתים ההתמודדות מול המוסד כרוכה בעוגמת נפש רבה ולו בשל חוסר הידע של הפונה מול המוסד לביטוח לאומי.
נשמח לעמוד לשרותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות רפואית 44 אחוזזיו11/04/2011
וועדה רפואית קבעה לי 44% נכות
במכתב שקיבלתי מהם כתבו שתביעתי לקצבת נכות כללית
נדחתה כי לא איבדתי לפחות 50% מכושרי להשתכר
מה אפשר לעשות בנידון?
יש הטבות שכן מגיע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות רפואית 44 אחוז - תגובה
עו``ד אריק שלו12/04/2011שלום זיו, לשאלתך אשיב, אפשר לערער על החלטת הועדה , אולם יש לנמק טיעונים לערעור באופן משכנע , רצוי שיהיה מגובה במסמכים. אציין כי ייעוץ מקצועי בעניין זה יכול לסייע .
לעניין זכאויות, מי שנקבעה לו דרגת נכות של לפחות 20% זכאי לבקש שיקום מקצועי. לשם כך עליך לפנות לפקידת שיקום בביטוח הלאומי.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת נכות ממחלת עבודה מביטוח לאומידוד יוסף10/04/2011
אני עובד עצמאי כבר 43 שנים בשנת 2006 נפלתי וקיבלתי 19 אחוזי נכות חזרתי לעבודה חלקית ובשנת 2009 קיבלתי 100 אחוזי נכות על סיליקוזיס
בשנת 2009 המחזור שלי היה 50000ש "ח
43 שנים המחזור שלי היה 80000 ש"ח לשנה ,למה ביטוח לאומי משלם לי רק 1500 ש"ח לחודש ? ולא מתחשב ב43 שנים ששלמתי
פניתי אליהם והם אומרים לי שהם עודים חישוב לפי שנת 2008 כי ב2008 הדוח שלי היה נמוך בגלל המכה בגב
השאלה שלי למה אני אמור לקבל סכום נמוך כזה ולא בחרו בשנה הזאת שהיתה חלשה מבחינה כספית ומה לעשות שיעלו לי את הגימלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבת נכות ממחלת עבודה מביטוח לאומי - תגובה
עו``ד אריק שלו11/04/2011שלום דוד יוסף, לשאלתך אשיב, הבסיס לחישוב גמלה לנפגע עבודה עצמאי ,מבוסס על ההכנסה לפי שומה בשנת המס שקדמה לפגיעה בעבודה, ובמקרה של מחלת מקצוע, לפי השומה שקדמה לשנת המס אשר לפני המועד של תחולת דרגת הנכות.
כאשר יש מקרה המזכה בגמלה, השומה בשנת המס שקדמה הופכת לשומה סופית ולא ניתן להגדילה או להקטינה.
אנו מאחלים לך בריאות טובה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת גנטיקהנוי קריס07/04/2011
שלום רציתי לדעת יש לי בן שהוא חולה FAPA וגם FMF מקבל קלוחיצין בשלב זה הרופאים אמרו שיקח לשנה אני עקרת בית בעלי עובד האם מגיע נכות מביטוח לאומי על מחלות אלו הבן שלי בן 12 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת גנטיקה - תגובה
עו``ד אריק שלו11/04/2011שלום אפרת, הזכאות לגמלת ילד נכה נקבעת בהתאם למצבו הרפואי של הילד והאם נדרשים לו טיפול והשגחה מעבר לאלה הנרשים לבן גילו . תסמונת fmf ן- fapa , נבחנות לעניין הזכאות לילד נכה, במידת חומרתן ובתדירות ההתקפים מהן סובל.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרע בשריר מזכה באחוזי נכותאבי04/04/2011
נקרע לי שריר ברגל במהלך טיול פרטי,לאחר כחודש השריר נקרע שוב לפני שהספיק להתאחות לגמרי עקב המשך עבודה ואי מנוחה דבר שגרם לי לנפיחות ברגל,כאבים והגבלה בתנועה (צליעה זמנית) ואני נמצא בחופשת מחלה קרוב לשבועיים.
בהתייעצות עם שני רופאים אורטופדים,נאמר לי שהקרע עלול לחזור על עצמו גם לאחר איחויו.
השאלה האם הקרע בשריר יכול לזכות באחוזי נכות?
תודה מראש
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קרע בשריר מזכה באחוזי נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו05/04/2011שלום אבי, לשאלתך אשיב, קרע בשריר כשלעצמו יכול לזכות באחוזי נכות, אולם האחוזים שיקבעו בגין הקרע, לבדם אינם מזכים בגמלת נכות כללית. יחד עם זאת האם נסית למצות זכות בביטוח לאומי בגין תאונה אישית? אומנם הנתונים שציינת אינם מספיקים כדי לבחון אם יש לך זכאות , אבל מומלץ כי תבחן את הנושא.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות עקב מחלה תורשתיתאמיר03/04/2011
שלום רב,
אני בן 50 ועובד עם מגבלות רפואיות חצי משרה באישור רופא תעסוקותי.
אשמח לדעת מהו הגיל הסופי בו ניתן להגיש תביעה לנכות לביטוח לאומי ,?
שאלה נוספת האם עקב הידרדרות במצב בריאותי ,יש באפשרותי
לפנות למעביד להתפטר ולקבל את הפיצויים המגיעים לי כחוק.?
בתודה מראש,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות עקב מחלה תורשתית - תגובה
עו``ד אריק שלו05/04/2011שלום אמיר, מכיון שלא ציינת פרטים אודות המגבלות הרפואיות שלך, אשיב באופן כללי כי הזכאות לגמלת נכות כללית ניתנת למי שהוא לפני גיל פרישה, יש לו נכות של 40% או 60% לפחות(לפי העניין), גיל הפרישה לגבר הוא 67 .במידה ומצבך הרפואי לא מאפשר לך לעבוד הנך יכול לפנות אל מעבידך בבקשה לפרוש בגין מצב רפואי ואולם הכל תלוי בתנאי ההעסקה וצבירת זכויות בקרן פנסיה.
על פניו נראה כי הנך זקוק לייעוץ מקצועי.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותאמל31/03/2011
בבקשה תעזור לי להבין יותר במילים פשוטות . אני אחרי ניתוח לב(בת 18) , שלחו לי מביטוח לאומי אחוזי נכות אבל לא כתוב לצמיתות , תסביר לי כמה אני מקבלת ממה שכתוב :- מתאריך 12.12.10 ועד 31.1.11 25% (פגם לבבי) זמנית מתאריך 1.2.11 ועד 30.4.11 100% (ניתוח לב ) זמנית מתאריך 1.5.11 ועד 30.7.11 50% זמנית אז כמה בערך מקבלת ?? האם זה הסוף עד חודש 7 או שמזמינים אותי לוועדה חדשה ??(אולי בגלל גילי הצעיר מסתפקים בנכות לכמה חודשים !!!) האם בכל המקרים לא כותבים לצמיתות בהתחלה?? אולי האחוז האחרון משאירים לצמיתות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו05/04/2011שלום לך אמל, לצערי לא אוכל לציין מהו סכום הגמלה לה הנך זכאית , לא ציינת מהו אחוז אובדן כושר התפקוד שקבעה הועדה. לשאלתך בעניין הנכות הזמנית, התשובה היא כן, הביטוח הלאומי אמור להזמין אותך להופיע בפני ועדה לקביעת המשך. ועליך לדאוג להופיע בפני הועדה עם מסמכים מטעמך .
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השגת אחוזי נכות זמניתהדר31/03/2011
שלום ,שמי הדר ,בת 29 אני לאחר קריש דם רציני ביותר, בעקבותיו הוכנס לי מסנן ואני על קומדין לפחות לשנה. כמו כן כיוון שרגל אחת כואבת לי לאחר מספר דקות של הליכה או עמידה, גם הגב החל לכאוב. בכל מקרה מעוניינת לדעת לכמה אחוזי נכות זמנית (ושמעתי גם על מימון לימודים) אני זכאית, וכמו כן האם כדאי לקחת עו"ד לטפל בעיניין זה כדי לקבל את המירב, כלומר האם הפיצוי שאקבל מביטוח לאוי (אם בכלל), שווה שכירת עו"ד?
בברכה הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השגת אחוזי נכות זמנית - תגובה
עו``ד אריק שלו05/04/2011שלום הדר, לא נוכל לציין מספר אחוזי הנכות המגיעים שכן ללא עיון במסמכים רפואיים לא ניתן לקבוע. אם תיקבע לך נכות של 20% לפחות, הנך עשויה להיות זכאית לשיקום מהביטוח הלאומי , ולפי התאמה , הנך עשויה להיות זכאית גם לסיוע במימון לימודים.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לאחר ניתוח לב פתוחאוהד31/03/2011
שלום, אבי עבר ניתוח לב פתוח, ברצוני לברר אלו זכויות הוקנו לו בעקבות הניתוח. וכן איך הוא דורש את הזכויות האמורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לאחר ניתוח לב פתוח - תגובה
עו``ד אריק שלו05/04/2011שלום אוהד, במידה ואביך לא הגיע לגיל הפרישה (67), ואבד לו כושר התפקוד ליותר מ-90 יום, וכן אינו משתכר מעל 4809 ש"ח, הוא יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי - גמלת נכות כללית.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות גימלה לאביזרים לרכב נכה בידלאון29/03/2011
בס"ד
שלום ותודה על הפורום המעול!
אני נכה תאונת עבודה 90% וניפגעתי ביד ימין ולצערי היא לא מתפקדת בכלל, כתוצאה תאותה התאונה ניפגעתי גם בכתף ימנית עם קרע בגיד, ופגיעה בחלר האחורי של עמוד שידרה צוורי, וכן בחולייה 3 ו- 5, ואי לכך קשה לי ללכת הרבה, ולא יכול ליסחוב דברים, ולכן זקוק לרכב. אני מאוד מבקש לברר ולדעת מה הם הזכויות שלי לגבי עזרה עם רכב ואביזרים מיוחדים בכדי שאוכל לנהוג- יש לי רישיון נהיגה עוד ליפני התאונה. האם יש לי זכויות בביטוח לאומי על גימלה או הנחה לרכב או הלוואה עומדת או האם מגיע לי כל עזרה שהיא מהם?
תודה מראש על העזרה.
ישר כח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות גימלה לאביזרים לרכב נכה ביד - תגובה
עו``ד אריק שלו05/04/2011ללאון שלום לשאלתך אשיב, הזכאות לגמלת ניידות ניתנת למי שהפגיעה שלו היא בגפיים תחתונות. על פי הנתונים מסרת בפנייתך , ניתן להבין כי לא זה המצב במקרה שלך.
נשמח לעמוד לשרותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משרד הביטחוןמיטל28/03/2011
לפני שמונה שנים נפצעתי במרפק שמאל ועברתי שני ניתוחים,כיום אני עם טווח תנועה מלא והוכרתי ע"י משרד הביטחון עם 2.5 אחוזי נכות(בדיחה)למעשה מאז אותה פגיעה בה שברתי מרפק שמאל השחמה של אותו צד החלה לכאוב עם כאבים חזקים בחוליות הצוואר עד שכיום אני עם בקע דיסק ב L5-S1,ישנה סברה שהכל התחיל מאז אותה תאונה, שכן לא השתמשתי נכון בשרירים ואלו שהיו חזקים חדלו לאחר התאונה עקב מאמץ רב לשיקום האיזור ,האם ואיך אני פונה למשרד הביטחון להחמרת מצב וכיצד ניתן לבצע את התהליך באופן שבו סוף סוף יכירו לי בכאבים הנוראיים של שנים כתוצאה של אותה תאונה,תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרד הביטחון - תגובה
עו``ד אריק שלו29/03/2011למיטל שלום, לשאלתך אשיב. במקרה של פגיעה באיבר אשר גרמה לנזק בחלקי גוף אחרים, עליך לקבל חוות דעת רפואית הקושרת את הנזקים הנוספים לפגיעה הראשונית.
במידה ותהיה חוות דעת כזו, הך יכולה לפנות בבקשה לקצין תגמולים לבדיקה מחדש עקב החמרה. במקרה מעין זה רצוי לקבל ייעוץ מקצועי.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותרוז25/03/2011
האם אדםשקיבל התקף לב זכאי לאחוזי נכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות - תגובה
עו``ד אריק שלו28/03/2011שלום רוז, אדם שעבר התקף לב ובשל מצבו הרפואי הוא מרותק לביתו או איבד את כושר עבודתו, יכול לפנות למוסד לביטוח לאומי לבחון את זכאותו לנכות כללית.
נשמח לעמוד לשרותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)