מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נכותפאר02/08/2010
שלום .
האם ניתן לקבל נכות במוסד לביטוח לאומי עקב תאונת עבודה / מחלת מקצוע במקרה של בעיה בעצם הזנב עקב ישיבה לא נוחה ומעוותת .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בעצם הזנב
אדיר ברונשטיין05/08/2010ככלל , לא ניתן לתבוע בגין בעיה רפואית זו שנגרמה מהסיבה המתוארת. יחד עם זאת ניתן לתבוע בפגיעה בעצם הזנב במקרה של תאונת עבודה(ז"א שיש מועד נקוב - יום, שעה ודקה), בפגיעה שנגרמה עקב תאונה/נפילה או מכה חזקה. מחלת מקצוע עצם הזנב אינה מוכרת במל"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב בשזה תלוי בעקר בנושא מה
יצחק תשובה19/08/2010ההגבלות שנוצרו לך עקב אותו ארוע כדאי לך להגיע אים כבר את מגיעה לשפ עים עורכת דין וחוות דעת מרופא מומחה התומכת בגירסתך אל תחששי לעשות הכנות סימולטניות עים בני מישפחתך ככל אים אותו ארוע קרא לך בזמן העבודה אים את עובדת כדאי לך ללכת במבלו נכות של עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להתייעץ
עו"ד זיוה אופק19/08/2010עם מומחה רפואי לצורך בדיקה האם ניתן לראות בפגיעה תוצאה של מיקרוטראומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות זמניתורן01/08/2010
שלום קיבלתי ממשרד הביטחון נכות זמנית של 40 אחוז רציתי לברר האם אני זכאי לזכויות מסוימות אפילו אם זה זמני?
כיצד מחשבים את הקצבה והאם זה נכון שאחוזי הנכות המנית הם בד"כ חצי מאחוזי הנכות הקבועה?
המון שאלות..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות זמנית
אדיר ברונשטיין05/08/2010לצערי אינני יכול לסייע לך בעצה במקרה זה שכן אינני בקיא בתהליכי תביעה אל מול משרד הבטחון. קיימות מספר חברות/משרדי עורכי דין המתעסקים בתחום זה. ממליץ לך לפנות לכאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח הדדי לנפגעי עבודהאור01/08/2010
היי,
חמי (ז"ל) היה נכה תאונת עבודה בביטוח לאומי.
לפני כשבוע התברר לנו שבקיצבה החודשית ירד סכום בגין "ביטוח הדדי".
זהו בטוח אשר משולם לשארים במקרה מוות.
לא היה ידוע לנו בכלל על כזו פוליסה , לאחר שנתבשרנו - שאלתי היא -
1. כיצד ניתן לראופת פוליסה של ביטוח הדדי בגין נפגעי עבודה - חברת הבטוח לא מוכנה להעביר פוליסה זו
2. האם , היות ועברו שנתיים מאז הפטירה , האם הם מחוייבים לשלם ריבית והפרשי הצמדה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח הדדי
אדיר ברונשטיין01/08/2010עליכם לפנות לסוכן הביטוח שלכם לעיון בפוליסה. לגבי ברור זכויותכם, עליכם לפנות לעו"ד המתמחה בנושא זה ע"מ לברר זכויותיו של המנוח אל מול חברת הביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלא תיפנה בתלונה לגברת אסתי
יצחק12/08/2010דומיניסיני מנכלי"ת ביטל"א יש לה רגישות עזה לכל מיני חולים , או לפניות הציבור של ביטל"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות משמעותלירון28/07/2010
שלום!
ברצוני לדעת מה המשמעות של הדברים שסוכמו ע"י ביטוח לאומי.
אני בת 26 עברתי ניתוח קריתת דיסקר עם פלטינות הגשתי תביעה לביטוח לאומי, ההחלטה היא כך
3 חודשים שלאחר הניתוח 100% זמני לאחר מיכן 3 חודשים 50% זמני לאחר מכן 25% קבוע... מה זה אומר במחינת קיצבה כספית? חודשית? כמה יכל ליהיות הסכום כסף שהקבל כי לא עבדתי לאחר הניתוח ומה ההסבר לגבי המשך עןם אחוזי הנחות שנישארו???
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור קצבת נכות כללית
אדיר ברונשטיין29/07/2010100% זמני שווה קצבה של כ- 2,200 ש"ח לתקופה שנפסקה לך. 50% זמני שווים כ-1,200 ש"ח לתקופה שנפסקה. במקרים מסויימים ניתן לבקש השלמת הכנסה. בנוגע ל 25% לצמיתה, זה לא מקנה לך קיצבה. ע"מ לקבל קיצבת נכות כללית צריכה לעבור 60% נכות תפקודית משוקללת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותורדית28/07/2010
אני עובדת מעל 30 שנה במקום עבודה ב 12 השנים האחרונות עקב מחלה כרונית בה אני לוקה נקבע לי על ידי קרן מבטחים הותיקה שיעור של 33% ושעות עבודתי הצטמצמו ל 6 שעות.כיום חלה החמרה במצבי ואינני יודעת למי עלי לפנות האם לרופא תעסוקתי או לועדה של מבטחים לטעון החמרה??אני כבר עייפה גם נפשית וגם פיסית ומבינה שאין ביכולתי להמשיך ולתפקד על כן אני שואפת להגיע לפנסיית נכות ולא להגיע למצב שיפטרו אותי ממקום העבודה אחרי כל כך הרבה שנים .מה עלי לעשות כדי לא ליפול בין הכסאות אנא עזרתכם או הכוונה אין לבצע את הדברים בסדר הנכון ומי יכול לכוון אותי לפעול בדרך הנכונה כדי להשיג את המטרה. אודה לתגובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמדן אחוזי נכות
אדיר ברונשטיין28/07/2010ממליץ לפנות לרופא תעסוקתי לשם אמדן מצבך הרפאוי ולבדוק האם באמת חלה החמרה ומה שיעורה. לאחר שתביני את מצבך תדעי תוכלי לפנות לקרן מבטחים. במקרים מסויימים ניתן לפנות במקביל לביטוח לאומי/מס-הכנסה לשם הכרה נוספת בנכותך. ממליץ לפנות תחילה לייעוץ אצל רופא מומחה - רצוי תעסוקתי - לשם הבנה של התמונה כולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכםרונית27/07/2010
לאחר 18 שנים של הפוגה חליתי שוב ב : fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4
(סרטן מסוג לימפומה נון הוצקינס) עלי להתחיל בטיפול כימותרפי משולב עם טיפול ביולוגי, הנני עצמאית ואם חד הורית לילדה בת 11) מיותר לציין כי לא אוכל לעבוד בזמן הקרוב. הנני מפרנסת יחידה ואני פוחדת מאוד מקריסה כלכלית. אנא עזרתכם . מה מגיע לי על פי חוק ? בפעם הראשונה הכירו לי ב 100% נכות זמנית. ראוי לציין כי בעקבות תאונת דרכים בשנת 99 (שלא באשמתי)
ביטוח לאומי הכיר בפציעותיי ב 12% נכות משוכללת. אז קיבלתי סכום חד פעמי. האם כעת יחברו את אחוזי הנכות מתאונת הדרכים (הוכרה אז כתאונת עבודה מכיון שזה קרה בדרכי לעבודה) עם אחוזי הנכות עקב חזרתה של המחלה? האם גם הפעם הנכות תהיה זמנית? לפי מה שהבנתי, יש סיכוי שאצטרך לקבל כל שלושה חודשים טיפול במבטרה במשך שנתיים, מה הדין לגבי תקופה זו?
לתשובתכם אודה מקרב לב, רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמדן נכויות
אדיר ברונשטיין28/07/2010ממליץ לך לפנות לכיוון של נכות כללית. עלייך להתייעץ עם רופא מומחה/אונקולוג/פנימאי הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לאמדן היקף הנכויות שלך במצב העדכני ולאחר מכן להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת נכות לצמיתה. במידה ותוכר תביעתך ותקבלי מעל 75% נכות תפקודית, תקבלי קצבת נכות בשיעור של 2,200 ש"ח וככל הנראה גם השלמת הכנסה שתגדיל את הקצבה ל 3,800 ש"ח. לגבי תאונת העבודה שעברת לפני עשור, לא רלוונטית למקרה אלא אם כן נפסקה לך נכות קבועה בגין אותה תאונת, זה ילקח בשקלול שביטוח לאומי מבצע. במידה וחלה החמרה במצבך בעקבות התאונה, זה גם יכול לסייע לך בתביעתך ולהגדיל את האחוזים. אך כפי שתארת את מצבך, אני הייתי מתרכז בעניין המחלה והשלכותיה ועוזב את עניין תאונת העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיהמיקי27/07/2010
כמה אחוזי נכות נחשבת אפילפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה
אדיר ברונשטיין28/07/2010ראשית ממליץ לך לפנות לרופא מומחה לאמדן הנכויות שכן אחוז הנכות אינו חד משמעי והוא תלוי במספר רב של משתנים לדוגמא: בהתקפים פרכוסיים המלווים איבוד ההכרה,הנכות תיקבע לפי הפירוט כלהלן :
א. לא היו התקפים פרכוסיים במשך שנתיים - 0%.
ב. בצורה קלה - היו 4-1 התקפים במשך שנתיים - 10%.
ג. בצורה בינונית - היה בממוצע התקף אחד ב-4-3 חדשים - 30%.
ד. בצורה ניכרת - היה בממוצע התקף אחד לחודשיים - 50%.
ה. בצורה קשה - היה בממוצע לפחות התקף אחד לחודש - 80%.
ו. בצורה קשה מאד - היה בממוצע יותר מהתקף אחד לחודש - 100%.
כמו-כן יש עוד מספר רב של פרמטרים שלפיהם נקבע האחוז המשוקלל של נכותך כתוצאה מהמחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות של 20% עקב תאונת דרכיםמרום22/07/2010
זיוה שלום!
במהלך ה- 5 שנים האחרונות עברתי תאונת דרכים ותאונת עבודה , אני עדיין במאבק משפטי מול חברת הביטוח בתאונת הדרכים
לאחרונה מומחה של בית משפט קבע לי 20% נכות צמיתה ביד הדומננטית שלי בגין תאונת הדרכים.,
לגבי הפציעה בתאונת העבודה(שברתי את הרגל מתחת לברך ועברתי ניתוח קיבוע כולל ברגים)
אציין כי פרט ל- 3 חודשים ששולמו לי מביטוח לאומי עקב תאונת העבודה לא פניתי בבקשה לקבלת אחוזי נכות ברגל.
אבקש לדעת האם יש מקום לפניה לביטוח לאומי לתביעת הכרה בנכות כללית או האם להמתין עד שכל התהליך יסתיים ואז להגיש תביעה כוללת? ומה הזכיות המגיעות לי מביטוח לאומי?
תודה על עזרתך ,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות של 20% עקב תאונת דרכים
אדיר ברונשטיין09/08/2010ראשית, ישנן שאלות מקדימות שצריכות להשאל בטרם אתן לך עצה כזו או אחרת.
1. האם את עובדת כיום ?
2. מתי ארעה תאונת העבודה ?
בכל מקרה ממליץ בתחילת תהליך להוועץ עם רופא מומחה/אורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לשם אמדן הנזק. לפי הנתונים שמסרת עליך לפנות למסלול של תאונת עבודה ולא נכות כללית היות ומסלול של נכות כללית מתאים לחולים במחלות קשות הפוגעות באיברי מטרה ובשקלול הנכויות עוברים 60% נכות תפקודית ובמקביל יכולת ההשתכרות שלהם פחותה מ 2,200 ש"ח בחודש בעקבות חוק לרון.
בדר"כ מומלץ להמתין עם התביעה של המוסד לביטוח לאומי ולא לתבוע במקביל להליך משפטי כזה או אחר שמתנהל מול חברת הביטוח היות ובמידה וביטוח לאומי ידחה את תביעתך, זה עשוי להשפיע במידה כזו או אחרת בתהליך אל מול חברת הביטוח. ולכן ממליץ להמתין בסבלנות לסיום הטיפול בתיק הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת אבל
עו"ד זיוה אופק16/08/2010מצטרפת לתשובתו של מר ברונשטיין בהסתייגות אחת, אם מדובר על שתי תאונות שונות הרי שאין מניעה לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעת נכות בעבודה בגין התאונה שאינה נדונה מול חברת הביטוח למעט במקרה בו עוה"ד המטפל בתיק ממליץ אחרת בשל השפעה של הנכויות זו על זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות מצליפת שוטאבי20/07/2010
לפני כמה זמן עברתי תאונת דרכים קלה ובמיון לא נמצאו ממצאים בצילום אך נכתב שאני סובל מפגיעה של צליפת שוט ונתנו 5 ימי מחלה.
לאחר זמן מה הכאבים נעלמו אך כשאני עושה כושר ורץ בפארק לאחר כמה זמן מופיע כאב בצוואר כך שאני לא יכול להמשיך לרוץ.
ביום יום אני לא מרגיש שום כאב.
האם ניתן לקבל על כך אחוזי נכות למרות שבבדיקת רופא הוא לא רואה כלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמדן אחוזי
אדיר ברונשטיין20/07/2010ביטוח לאומי קובע אחוזי נכות על סמך ממצאים רפואים ו/או מסמך רפואי עם אבחנה מדוייקת של רופא מומחה. לצערך, על סבל וכאבים ביטוח לאומי לא נותן אחוזי נכון. לאבחון מדויק ממליץ לפנות לאורטופד הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק באצבעמני19/07/2010
לפני כחודשיים במסגרת עבודתי נתקעה ידי בכלי מסויים והאצבע התנפחה בצורה אדירה.
באבחנה של רופא נראה כי יש סדק עם חשש לשבר , לאחר קיבוע האצבע למשך שבועיים חזרתי לרופא ועדיין מצבה של האצבע לא השתפר ,היא כואבת ונפוחה וגם כעת חודשיים לאחר המקרה האצבע נפוחה בלי פיתרון.
כעת נשלחתי על ידי הרופא לרופא תעשייה ,בד בבד מעסיקתי מתקשרת מעת לעת כדי לנסות להפתר ממני ולמנות מחליפה במקומי.
הרופא תעסוקתי שלח אותי להמשך טיפול אצל רופאה כאשר הוא אומר שאני לא יכול לחזור לעבוד בנוסף הפנה אותה להרמטולוג על ואמר שיש שיגרון .
עכשיו שאלתי היא ,סדק באצבע או שבר באצבע שלא עובר יכול לזכות בנכות ? שכן אין אפשרות לחזור לעבודה במצב כזה . ומה הסיכויים ?
ומה קורה עם המסיקה היא יכולה לפטרי ?? מה קורה אחרי 3 חודשים עם ביטוח לאומי מהיכן מגיעה משכורת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
אדיר ברונשטיין19/07/2010ראשית עליך לפנות בתביעה להכרה בתאונת עבודה מול המוסד לביטוח לאומי. לאחר שתקבל הכרה, אתה זכאי לימי מחלה (עד 90 יום). כמו-כן תוכל לתבוע אחוזי נכות זמנית ו/או נכות לצמיתה במידה ויש הצדקה לכך. ממליץ לפנות לרופא מומחה (תעסוקתי/אורטופד וכד') הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי לשם אמדן הנזק ואחוזי הנכות המגיעים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלהדליה18/07/2010
אובחנתי במחלת דם "טרומבוציטוזיס" .אני עורכת בדיקות עד שיבינו מה יש לי.
בינתיים הגדירו אותי בקופת חולים כחולת סרטן ואני פטורה מכל התשלומים.
יש לי ביטוח רפואי פרטי שנותן פיצוי למי שהמחלת סרטן התגלתה אצלו האם אני בקטגוריה הזו?האם אני פטורה ממס הכנסה אוטומטית כמו חולי הסרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס הכנסה
אדיר ברונשטיין18/07/2010בנוגע לביטוח הרפואי, מומלץ לפנות לסוכן הביטוח שלך. ממליץ לעשות כן רק לאחר שתפני לביטוח לאומי. לגבי פטור ממס הכנסה, עליך לפנות בתביעה לועדה של ביטוח לאומי במס הכנסה(פרטים ניתן לקבל במשרדי מס-הכנסה הקרובים לביתך). על-מנת לקבל פטור ממס-הכנסה עליך לקבל נכות בשיעור העולה על 89.1% תפקודית. לשם תחילת התהליך מומלץ לפנות לרופא מומחה (תעסוקתי/אונקולוג/פנימאי) הבקיא בתקנות הביטוח הלאומי. רק לאחר מכן יש להגיש את התביעה להכרה בנכותך. כמו-כן מומלץ להצטייד בחוות דעת של רופא מומחה בטרם פנייתך בתביעה למוסד זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהאבי לוי18/07/2010
קיבלתי 60 אחוזי נכות האם אני יכול לערער על כך
אם הבקשה נידחת אני נישאר על אותם אחוזי נכות ובתקופת הערער האם אני יקבל תקיצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערעור על החלטת ועדה רפואית
אדיר ברונשטיין18/07/2010במידה וקיבלת הודעת ועדה המאשרת אחוזי נכות, שמורה לך ולמוסד לביטוח לאומי זכות הערעור במשך 30 יום. מתן הקיצבה יחל רק לאחר 30 יום מקבלת מכתב תוצאות הועדה היות וימתינו לראות אם מישהו מהצדדים (אתה או המוסד לביטוח לאומי) יערער על החלטת הועדה. במידה ומישהו מהצדדים מערער תזומן לועדה נוספת - ועדת ערער - בסיומה תתקבל החלטה סופית לגבי שיעור בנכות. על החלטה זו ניתן לערער רק בבית המשפט בשאלת חוק. חשוב לזכור שגם המוסד לביטוח לאומי יכול לערער על ההחלטה ולכן יש בצעד זה סיכון בהפחתת שיעור הנכות שנקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב כרוני בברך...יעקב15/07/2010
שלום לך...
אני סובל מכאב כרוני בברך עקב נפילה ונחבלתי בפיקת הברך שניים סובל מכאב כרוני ומטופל במרפאת כאב מוגבל בעבודה עברתי שתי אורטוסקופיות של הועילו אציין שאין לי בעיה בתנועה של הרגל פשוט הכאב קשה ביותר והפך לי את כול החיים לאיכות חיים ירודה יש לי 10 נכות שנקבעה לי לא ע"י ביטוח לאומי האם ביטוח לאומי יכול לעזור לי כי אני בקושי עובד קשה לי בגלל הכאב הכרוני כבר שניים...והאם מבחינתם לקחת תרופות ולא לקבל עזרה בתודה יעקב...????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות בברך
עו"ד זיוה אופק16/07/2010ייתכן שאם תגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי תגיע לאחוזי נכות המזכים בשיקום מקצועי. קשה לי להאמין שמעבר לכך אבל כמובן מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הכל ניכנס לסל הגיל האים פציעותאני14/07/2010
קודמות לא נחשבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה הן במשהב"ט והן בביטל"א
אני14/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשל למה פסלו
אני14/07/2010ptsd ומישתמע שם כי הכל נובע מנאורולוגיה וגילי "המבוגר" יענו 63+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסילת נכות
עו"ד זיוה אופק16/07/2010וועדה רפואית לנכות כללית בודקת את הנכות. אולם במקרים של נכות בשל שירות בכוחות הבטחון, נכות מעבודה וכד' בודקת הוועדה גם אם הנכות נגרמה כתוצאה מהשירות בכוחות הבטחון או מהעבודה (בהתאמה). שאלה זו מכונה בדיקת "הקשר הסיבתי" וייתכן שוועדה רפואית תמצא שאתה סובל מנכות רפואית אולם שלנכות זו אין קשר סיבתי, דהיינו היא לא נגרמה בשל עובדות שמזכות אותך בלהיות נכה "מוכר".
ניתן לפנות לרופא מומחה כדי להתייעץ איתו בדבר סבירות החלטתה של הוועדה הרפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות ירידת שמיעהכרמית13/07/2010
בת 8 ירידת שמיעה של 40דציבלים באוזן ימין 55 באוזן שמאל מרכיבה מכשירי
שמיעה, האם זכאית לאחוזי נכות?
לומדת, ומתפתחת רגיל, אובחן מלידה
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות ירידה בשמיעה
אדיר ברונשטיין15/07/2010על מנת שאוכל לתת תשובה מדוייקת, אני חייב לראות תוצאות של בדיקת שמיעה עדכנית שהילדה ביצעה. קשה לומר במפורש לפי הנתונים שאת רושמת. בכל מקרה ממליץ לפנות לרופא א.א.ג. המומחה בתקנות הביטוח הלאומי לשם אמדן הנזק ואחוזי הנכות בגין השמיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)