מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובדן כושר עבודהמאיר19/08/2009
שלום,
לפני כעשור , נקבעה לי דרגת אובדן כושר עבודה של 75 אחוז לצמיתות.
אני חולה במחלת ניוון שרירים ובחזי פועל קוצב לב.
אני עובד ומשתכר ולפני כשנה הגדלתי את משרתי מ 72 אחוז משרה למשרה מלאה ( למרות הקושי העצום , הייתי חייב היות ונישאתי ובשבוע הבא אני מתעתד בע"ה להיות אב )וכך אני מרוויח כאלף ש"ח יותר - סה"כ 4720 ש"ח ברוטו.
יצרו עימי קשר מהמוסד לביטוח לאומי ואמרו לי כי כעת אין ירידה של 50 אחוזים בהכנסותיי מלפני כעשור ולכן קיצצו לי את כל קיצבת הנכות בסך 3000 ש"ח כמעט.
יוצא שהרווחתי אלף יותר והפסדתי שלושת אלפים.
מה אני אמור לעשות ? האם חוק לרון תקף לגביי? האם איני חשיב כנכה (
ברגע שאני נופל אין לי כלל יכולת לקום ללא עזרה , יש לי מחלת ניוון שרירים )...
ברגשי כבוד ,
תודה
מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתכרות וקיצבה
עו"ד זיוה אופק25/08/2009שלום מאיר,
א. שיהיה בשעה טובה להולדת הבן.
ב. בעיני צריך לערור על ההחלטה או אפילו ללכת לביה"ד לעבודה. לדעתי הטענה המרכזית צריכה להיות שבחישוב של 50% מהמשכורת הם לא הצמידו את המשכורת שלך מלפני 10 שנים לשוויה כיום (כי השווי כמעט כפול).
ג. לגבי חוק לרון: יש באתר של המל"ל סעיף של מחשבונים ושם אפשר לחשב את זכויותיך לפי חוק לרון אבל אני לא בטוחה שהתוכנה משערכת שם את השכר כפי שצריך לעשות לטענתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיוה , רק שאלה קטנה נוספת.
מאיר26/08/2009כמה פרטים נוספים,
יש לי 88% נכות רפואית צמיתה.
יש לי 75% אובדן כושר עבודה צמיתה.
לפני כעשור הרווחתי בסביבות 7500 ברוטו. כיום 4700.
עד לפני שנה עבדתי 72% משרה , כיום אני עובד במשרה מלאה ( למרות הקושי בדבר , פשוט נישאתי ואני מתעתד להיות אב , לכן חייב לפרנס ).
עד לפני חודש קיבלתי 2080 ש"ח קיצבה ועוד כ 300 ש"ח תוספת עבור נכות קשה.
לפני כיומיים קיבלתי מהם מכתב בו נכתב כי חרגתי מהשכר שיכולתי להרוויח ואין ירידה של 50% בהכנסותיי ולכן קיבלתי קיצבה שלא הייתי זכאי לקבלה ( למרות שכלל לא ידעתי זאת - דאגתי כל תמיד לשלוח טופס 106 עם המשכורת המעודכנת ) ולכן היום אני חייב להם כ 45000 ש"ח.
האם חוק לרון יכול גם עליי ( קצבת עידוד ) ? האם הביטוח לאומי יכול לטעון שכעת איני זכאי לקצבה כי אני עובד במשרה מלאה ואין לי אובדן כושר עבודה ( וכאילו שאיני נכה )?
קיבלתי את הקיצבה משנת 2001 ועד 1.1.2008 ( זה התאריך בו היא הייתה אמורה להפסק ).
בנוסף הינני אקדמאי ...
תודה על כל איחולייך ועל עבודת הקודש אותה את עושה ...
שאי ברכה זיוה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוק לרון
עו"ד זיוה אופק27/08/2009חוק לרון חל עליך הן כנכה קשה והן כמי שקיבל קיצבה מעל חמש שנים. אלא שנראה לי שהמחלוקת היא על קיצבה שקיבלת לפני כניסתו לתוקף של החוק ובכך התמקדה תשובתי. ייתכן שניתן לנסות לטעון כי החוק חל רטרואקטיבית אולם אני רואה סיכוי מועט להצלחת טענה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרםדליה18/08/2009
כבר שאלתי את שאלותיי פעם אחת אבל אני במצוקה ולא יודעת מה לעשות.מדובר באח שניפצע בתאונת דרכים לפני שנה.היו לו 70% נפשי לפני התאונה.הוא עבר חבלת ראש קשה +2 נתוחי ראש+ ארובת עין מרוסקת ללא ראייה בעין ימין.נתנו שרם בשנה הראשונה לאחר מכן עשו ועדות רפואיות.אחי לא פגוע מוטורית אבל בכל המסמכים כתוב שהוא זקוק לליווי והשגחה.היום הוא חיי עם שני הורים קשישים שמטפלים בו.הוא דיי פסיבי וצריך להפעיל אותו.כל זה רשום במסמכים.הוא הגיע לועדות בגב זקוף ולכן החליטו לא להמשיך בשרם.אם מחר הוריי יפסיקו לתפקד לא יהיה מי שיטפל בו.האם חייבים ייצוג של עו'ד בערעור מול המלל?איך גוזרים את שכר הטירחה לגבי השרם? עו'ד שמטפל בתביעת הפלתד מבקש 25% מהסכום שיקבע לכל החיים האם כך נהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שר"ם ופלת"ד
עו"ד זיוה אופק18/08/20091. לגבי השר"מ זו באמת בעיה וכבר המלצתי בעבר במקרה דומה לקחת עו"ד וגם אז התוצאה רחוקה מלהיות מובטחת. זו בעיה שחוזרת אצל פגועי נפש ואין לה פיתרון בחוק. אני מקווה שפיצויי הפלת"ד + קיצבת הנכות יסייעו לאחיך גם לאחר שהורייך יתקשו לעשות כן. בנוסף ניתן לפנות למשרד הבריאות. כנכה נפש מגיע לו סל שיקום שיכול לכלול מגורים מחוץ לבית, מסגרות חברתיות, מסגרות תעסוקתיות וכד' לפי מה שמתאים לאחיך. ניתן להיעזר בלשכת הרווחה לפי הצורך.
2. לגבי הפלת"ד: שכר הטירחה שדורש עוה"ד אינו חוקי. בתביעות פלת"ד שכר הטירחה מוגבל בחוק ואמור להיות אחיד אצל כל עורכי הדין. 8%+ מע"מ ללא הגשת תביעה (אם זה נסגר אחרי מכתב לחברת הביטוח למשל) - לא מתאים למקרה של אחיך שלדעתי דורש תביעה בבית משפט, 11%+ מע"מ אם זה נגמר בפשרה לאחר הגשת התביעה ו-13%+ מע"מ אם הכסף מתקבל בפסק דין.
אם הוא דורש זאת לגבי השר"מ הרי זה חוקי אבל עורכי דין רבים יסכימו לעשות זאת במחיר זול בהרבה. או בתשלום של כמה אלפי ש"ח מראש או/ו בתשלום של 20-25% ממה שיתקבל למשך שנה עד שלוש שנים. תלוי בעו"ד ותלוי במקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,המשך
דליה19/08/2009האם הבנתי נכון שפגועי נפש לא מקבלים שרם ע"פ חוק? אם כן זה קיפוח נוראי
כמו כן האם כדאי לבקש עזרה בסיוע משפטי חינם לגבי השרם ואם כן למי לפנות?
האם זה נכון לפצל את הייצוג המשפטי ולקחת עו"ד אחר שמבקש פחות שכר טירחה? אני לא לגמרי סומכת על עורך הדין שלנו שמטפל בפלתד יש לי תחושה שאין לו כוונה להוציא שרם לטובת התיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגועי נפש ושרם
עו"ד זיוה אופק25/08/2009פגועי נפש אכן לא מקבלים שר"מ בד"כ וגם לדעתי יש בכך קיפוח. כדי להיות זכאי לשר"מ צריך פגיעה ממשית ביכולת לאכול לבד (כולל חימום האוכל והגשה) ביכולת לשמור על הגיינה אישית (ברמה של שירותים ומקלחת) וביכולת להתנייד באופן עצמאי בתוך הבית. בקיצור צריך מידה ממשית של מצב סיעודי. פגועי נפש בד"כ לא נמצאים במצב הזה.
אין מניעה לקחת שני עורכי דין על מנת לחסוך בשכר הטירחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד אופק
דליה26/08/2009במקרה מורכב כזה מדובר בנכות נפשית + פגיעה אורגנית (חבלת ראש קשה) האם שוללים שר"ם לחלוטין או יש מקום להיאבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני יכולה להתייחס
עו"ד זיוה אופק27/08/2009בפורום הזה למקרה קונקרטי שאיני מכירה, לפי הגדרות רפואיות שכוללות מגוון עצום של מצבים רפואיים ותפקודיים. בתשובתי הקודמת כתבתי מי זכאי עקרונית. יש לברר עם רופא ו/או עו"ד שמכיר את המקרה הקונקרטי את סיכויי הזכאות האישיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשיון לנשק/a09/08/2009
הייתי לפני כמה שנים בטיפול פסיכולוגי ופסכיאטרי לקחתי כדורים לתקופה קצרה מאוד
הייתה לי חרדה חברתית
אני רוצה להוציא רשיון לנשק מטעמי עבודה
האם יכולים לפסול אותי?
והאם משרד הפנים בודק לי בכלל את התיק הרפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לפסול אותך
עו"ד זיוה אופק12/08/2009בעקרון בודקים את התיק הרפואי. אולם ניתן לנסות לערור ולהביא חוו"ד מרופאים כי העבר כבר אינו רלוונטי. עדיין לא בטוח שתקבל רישיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דום נשימה בשינה" דרגה קשה ?%נכות?נכה02/08/2009
אני שוקל לערער על החלטת ועדה ראשונה אחרי שקבעו לי 36% נכות כללית
האם ידוע לך מה גובה אחוזי הנכות הניתנים במקרה APENA SEVERE - לא הגשתי מסמכים על כך ולכן לא בא הדבר לביטוי בקביעת הנכות. לא הגשתי מסמכים כי לא חשבתי שממילא אגיע למינימום הנדרש לקבל קצבה, אבל היות וקבלתי כבר 36% , יש סיכוי שאולי אעבור את הסף הזה.
לפי מה שהבנתי בתקנות עצמן אין התייחסות לAPENA, אלא בפסיקה .
ובנוסף , האם הבטוח הלאומי יכול להוריד נכות שכבר נקבעה אם אגיש ערר (היות ונקבעה כבר נכות על 36% לגבי 20% בסעיף מסויים ועוד 10 ועוד 10 בסעיפים שונים , גם עודף משקל) ?
ועוד דבר קטן - במקביל בקשתי נכות עבודה . היה ואוכר גם כנכה עבודה,האם יהיה צרוף נכויות? או שאצטרך לבחור לפי איזה סוג נכות לקבל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס עקב נכות לנכה צה"ל.
דש6101/09/2012שלום,
אני שוקל להגיש בקשה לפטור ממס [נכות משוקללת מעל 90%-לפי סעיף9(5)].
אני מוכר כנכה של אגף השיקום בע"ש מותני עם 10% לצמיתות משנת 1995.
האורטופד שלי טוען שבגין מצבי כיום אני זכאי ל20% בגין החמרה בפגימה .
שאלותי:
האם וועדה של בטל"א יכולה לפסוק לי כיום אחוזי נכות הגבוהים ממה שהוכרתי במשהב"ט לפני 15 שנה- קרי: 20% נכות.
האם וועדה של בטל"א יכולה לשנות ולהקטין את קביעת הנכות שלי באגף השיקום, ולפסוק לי כיום אחוזי נכות הנמוכים [קרי: 5% לדוגמא] ,ממה שהוכרתי במשהב"ט לפני 15 שנה.
מהם הכללים לפיהם נוהג ביטוח לאומי באחוזי הנכות שנקבעו ע"י משהב"ט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנכות בערר
עו"ד זיוה אופק12/08/20091. נכויות שאינן נמצאות ברשימת הליקויים (ולמעשה גם אלו שכן) נתונות לשיקול דעת הרופא המעריך את הנכות לבחון האם מבחינת התסמינים ניתן להשוות אותם לנכות קיימת ולפסוק "נכות מותאמת".
2. בוועדת ערר ניתן להוריד נכות אולם אם המוסד לביטוח לאומי לא ערר על הוועדה הראשונה זה לא מאוד מצוי.
3. אותה נכות לא יכולה להיות גם נכות מעבודה וגם נכות כללית לכן אותם סעיפי נכות שיוכרו כנכות מעבודה מין הסתם ירדו מהנכות הכללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבת ניידותשחר31/07/2009
שלום רב,
חברה טובה שלי חולה במכלה כרונית. בעבר קיבלה 100% נכות ורכב עם כל ההטבות כולל קצבת ניידות בהתאם למצבה. לאחר כמה שנים המחלה התקדמה והיא הפסיקה לנהוג ברכב. נכון להיום היא משותקת בארבע גפיים ומסיעים אותה ועוזרים לה בכל פעולה. בבירור שעשינו להחלפת הרכב התברר כי הזכויות של נכה 100% אשר אינה נוהגת בעצמה ברכב משתנות לרעה. 75% פטור במקום 100%, קצבת הניידות מצטמצמת לסכום מגוחך.
מדובר על אישה צעירה ותוססת שעסוקה למרות מוגבלותה וחיה את החיים. התמיכה היחידה שהיא מקבלת היא קצבת הניידות, מה עוד שהיא מחזיקה ברשיון שתי מטפלות פיליפיניות.
בבקשה עזרו לי להבין מה ההגיון ואיך פותרים זאת כשהאוטו שלה כמעט טוטל לוסט!!!
מצפה לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגישים בקשה
עו"ד זיוה אופק12/08/2009לקיצבה לשירותים מיוחדים. במקרה שאת מתארת זה יכול להוסיף 100-150% לקיצבת הנכות הקיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי גישה ותביעה נגד מקום עבודהחגי29/07/2009
ערב טוב. לפני כמה חודשים נפגעתי בתאונת דרכים וכיום אני נאלץ, באופן זמני, להתנועע בכיסא גלגלים, לפחות לחודשים הקרובים. העניין הוא שבמקום העבודה שלי אין גישה לנכים, מה שאומר שכשארצה לחזור לעבודה - תוך שבוע או שבועיים - אני נמצא בבעיה חמורה.
האם יש מה לעשות בנידון? להכריח את מקום העבודה לייצר גישה למוגבלים או משהו בסגנון?
תודה רבה והמשך ערב נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי אי אפשר להכריח
סו אלן10/08/2009ברר עם עו"ד האם אפשר לבקש פיצויים או לדרוש מהם שיתקינו מתקן כלשהוא שיסייע לך להיכנס לבניין.
פשוט לא נראה ונשמע לי הגיוני שיצטרכו לשנות את הקונסטרוקציה של הבניין כעת, כשהוא בנוי ועומד כך כבר כמה שנים.
תהיה בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטווח הארוך
עו"ד זיוה אופק12/08/2009דווקא ניתן להכריח מכח חוק שוויון לאנשים עם מוגבלויות אולם לא בטווח המיידי ויש להניח שגם לא לחודשים ספורים אפילו לפי החוק דנן. סביר יותר להגיע לאיזו הסכמה עם מקום העבודה. (עבודה מהבית. עזרה בכניסה וביציאה וכד').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת קיצבת ניכות/a19/07/2009
לפני כשלוש שנים פניתי למירפאה לבריאות הנפש אובחנתי כחרד חברתית טופלתי כמעט שנה אך ללא שיפור בשנתיים האחרונות אני לא נימצא בשום טיפול
עבדתי עד עכשיו וכרגע מובטל ולא יכל למצוא עבודה בגלל החרדה
יש לי אישורים מהרופאים שטיפלו בי
האם אני זכאי לטבוע קיצבה ?
האם ההכרה בי כזכאי לקיצבת ניכות יכולה לישלול לי את הרשיון?
האם ביטוח לאומי דורש לדעת מה מצב החשבון הבנקאי ואם זה משפיע על ההחלטה?
מה התהליך של טביעת הקיצבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצבת נכות
עו"ד זיוה אופק20/07/2009הנך זכאי לתבוע קיצבת נכות (קבלתה תלויה בחומרת ההפרעה).
אין בהכרח קשר בין קבלת התביעה לשלילת הרישיון.
אין קשר בין מצב חשבונך לקבלת הקיצבה והביטוח הלאומי לא דורש לדעת את מצב החשבון.
יש לפנות לסניף הביטוח הלאומי ולמלא טופס תביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ההכרה בהחמרת מצב?ונסה גר"19/07/2009
שלום לכולם!
אושפזתי לפני שנתיים על רקע החמרה במצב בריאותי,שקשורה ישירות לאבר הפגוע,(אני נכה עבודה
מזה כמה שנים),הגשתי תביעה להחמרה רק לפני כשנה,ההחמרה הוכרה ע"י המל"ל,אך מועד ההכרה נקבע מיום הגשת התביעה,ולא מיום האשפוז.
1.מה אומר החוק ופסקי דין בנושא זה?
2.האם יש במל"ל גורם מוסמך להחלטות בנושאים כאלו או רק בית הדין יכריע?
בתודה ובברכה
גרגורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת מצב
עו"ד זיוה אופק20/07/2009לפי החוק לא ניתן לשלם רטרואקטיבית לפני הגשת התביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם מילת תודה לך,ועוד שאלה
ונסה גר"21/07/2009ראשית תודה על תגובתך המהירה לשאלתי,
ברשותך עוד עובדה לגבי סיפורי,ניירת התביעה שלי נעלמה במל"ל,וזה מצויין במחשביו,כמו כו ישלי תכתובת בפקס בענין האבדה,נאלצתי להגיש תביעה מחודשת שכאמור הוכרה אך רק ממועד התביעה המאוחרת כשכל פרשת אבוד הניירת לא קיבל ביטוי בקביעת מועד התחולה להחמרה,האם עובדה זו מאפשרת אשור מנהלי מוסמך במל"ל ללא צורך בבית הדי
ושוב תודה מקרב לב
ונסנ גר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחוק אינו מתייחס
עו"ד זיוה אופק27/07/2009מפורשות למקרה זה אולם הדעת נותנת שעליהם לשלם לך ממועד הגשת התביעה הראשונה. לדעתי אם תגיעי בעניין זה לביה"ד לעבודה תזכי אלא שתצטרכי להוכיח מתי הגשת את התביעה הראשונה, או לפחות מתי לכל המאוחר. יש סיכוי לא רע כי גם המל"ל יענה לבקשה כזו.
אם יש לך עותק עם חותמת "נתקבל" זה הכי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכרה במחלהשולי בק19/07/2009
יש לי נוירופתיה מעטה קלה ברגליים עקב מחלת סוכרת.
שאלתי האם זה מוכר כדי להוריד שעות עבודה ? ( אני מורה )
איזו דרגה של נוירופתיה ברגלים מכירים רופא תעסוקתי ובביטוח לאומי ?
אם רופא משפחה וניורולוג מומחה כותבים לרופא תעסוקתי שיש להוריד שעות או שעלי לעבוד רק 3 - 4 ( אני מורה ) האם רופא תעסוקתי חייב להתייחס לבקשתם או שהוא מחליט כמה שעות להוריד או לא להוריד - האם רופא תעסוקתי יכול לחשוב אחרת מרופא משפחה ונוירולוג מומחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו"ד זיוה אופק20/07/2009רופא תעסוקתי הוא המומחה הרלוונטי לעניין יכולת עבודה ולכן וודאי שהוא יכול להחליט אחרת מהרופאים המטפלים. עם זאת כדאי להגיש לו את חוות הדעת של הרופאים שכן סביר כי יתחשב בהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וועדת לרוןקורי10/07/2009
שלום רב הנני נכה 100% דרגת אי כושר 75% לצמיתות. אני עובדת כ18 שעות שבועיות שכרי כיום כ- 1900 ש"ח לפני הנכות לפני כ-חמש שנים עבדתי 24ש"ששכרי היה כ3000 ש"ח התבקשתי להוסיף 4 ש"ש - עניתי שאעשה נסיון בגלל הקושי לשעה נוספת ביום ל4 ימי עבודה שלי. שכרי יכפיל את עצמו בגלל אופי התחשיב ברשיות המקומיות. שאלתי: האם יש קשר להיקף שעות עבודתי לפני הנכות ולאחריה? מה התחשיב לגביי על פי וועדת לרון. פניותי בעניין בעבר למוסד לבטוח לאומי במידע היו שגויות ומטעות. אודה על תשובה מפורטת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וועדת לרון
עו"ד זיוה אופק16/07/2009לייעוץ אישי מפורט ניתן לפנות למשרדי לפי הפרטים דלעיל. לצורך החישוב אני זקוקה לתלושי שכר או טופסי 106 מזמן העבודה וכן לפרוטוקול ההחלטה בעניין נכותך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לרופא תעסוקתיתשולי בק06/07/2009
שלום!
אני סובלת ממחלת הסוכרת. אני מטופלת האינסולין.
לפני שנה גילו שיש לי נירופתיה בידיים וברגלים בינונית עד קשה , כך הגדיר זאת הניורולוג
אני מקבלת תרופה הנקראת ליריקה מאז השימוש בתרופה זו יש לי בעיה בזכרון.
לפעמים אני שוכחת שמות, דברים וכו'...
בחודש הבא העבור ניתוח בכף היד - תעלה הקרפלית
האם יש מקום לפנות לרופא תעסוקתית? ( אני מורה )
אם כן מה עליי להביא לשם?
האם יש אפשרות שרק תוריד לי שעות?
האם עליי לפנות לביטוח לאומי ישירות או לרופא תעסוקתית ?
האם ביטוח לאומי מכיר בנוירופתיה כמחלה וסיבוך של הסוכרת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא תעסוקתי
עו"ד זיוה אופק09/07/2009אם את מעוניינת לפרוש ממשרתך כמורה או להוריד חלק מהמישרה ולהיות זכאית לתנאי פרישה על רקע של נכות עלייך לפנות לוועדה רפואית לעובדי הוראה.
אם את מעוניינת בקיצבת נכות או בפטור ממיסים על רקע נכות עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי.
לשני הגופים זכותך להמציא חוו"ד של רופא תעסוקתי מטעמך שיתמוך בטענותייך אולם אינך חייבת לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואיתדליה04/07/2009
בן משפחה שהיו לו 70% נכות נפשי קבוע ,לפני שנה עבר תאונת דרכים חבלת ראש קשה.נתנו לו שר'ם במשך שנה ועכשיו הוזמן לועדה רפואית עי פסיכיאטר במלל.ביקשתי ועדה ללא נוכחות וסרבו.אני חוששת שיורידו שר'ם.האם הקריטריונים הם כמו אצל הקשישים? או מסתכלים על דברים שונים?הוא שולט על סוגרים,מתקלח לבד,אך פסיבי ואפטי,מה גם שעין אחת הלכה לו.2 ניתוחי ראש,פגיעה פרונטלית.מוטורית מתפקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחנים לשר"ם
עו"ד זיוה אופק09/07/2009לצורך קיצבת שר"מ נבדקות יכולותיו של הנכה לדרוג באופן עצמאי לנקיונו האישי, להתלבש באופן עצמאי לדאוג באופן עצמאי למזונו (הכוונה כשהאוכל כבר בבית) ולהתנייד באורח עצמאי בתוך הבית.
אם הוא מוגבל ברוב הפעולות הללו ברוב שעות היום הוא זכאי לקיצבת שר"מ. גובה הקיצבה לפי מידת המוגבלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות לנפגעת פרקינסוןמיכל24/06/2009
חברתי חולת פרקינסון רוצה להתעמל האם מותר לה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו שאלה שיש
עו"ד זיוה אופק29/06/2009להפנות לרופא. לצערי אין רופא בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות -שאלותשאול18/06/2009
1.כשנקבעת נכות רפואית [כללית] לצמיתות- מה בודקים לאחר תום דרגת הכושר שנקבעת לנכה לתקופות קצובות ? נכות רפואית צמיתה= שאין סיכוי להטבה אז מה בודקים?
2.מי יוזם בדיקה מחדש רופא ראשי של הסניף או פקיד תביעות ?
3.האם פקיד תביעות מסוים מטפל בתיק של נכה X האם הנכה רשאי לבקש שפקיד תביעות אחר יטפל בתיק ? האם ניתן לבקש זאת ולמי לפנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות תשובות
עו"ד זיוה אופק29/06/20091. בודקים את יכולת העבודה (אם למשל התחלת לעבוד) לעיתים מבקש המוסד גם וועדה רפואית חוזרת.
2. למיטב ידיעתי פקיד תביעות
3. נכה אינו יכול לבחור את פקיד התביעות אולם הוא יכול לבקש וועדה (ולא פקיד יחיד) שתקבע את כושרו או לערור על הקביעה של פקיד התביעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון כרוני וחרדה חברתיתחיים18/06/2009
שלום,
אני סובל מדסתמיה (סוג של דיכאון כרוני) וחרדה חברתית. רציתי לשאול אם יש מקום לפנות לביטוח לאומי בתביעה לאחוזי נכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בחומרה
עו"ד זיוה אופק29/06/2009רופא יוכל לייעץ לך או שפשוט תפנה ומקסימום תסורב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)