מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קצב וביטוח לאומייעל11/07/2010
אני לא יודעת אם זהו הפורום המתאים אבל ברצוני לדעת אם יש אפשרות או צורך כלשהו לגשת לביטוח לאומי על מנת לקבל אחוזי נכות, למרות והם אפסיים, לגביי הפרעות קצב שנתגלו לי בשנתיים האחרונות ובעקבותיהם עברתי אבלציה שלא הצליחה מכיון שההפרעות מגיעות מאבי העורקים שזה מקרה דיי חריג. כיום שותה תרופה כדרך קבע. אין ברצוני לקבל כספים או הקלות בעבודה אלא שאם אצטרך בעתיד אחוזי נכות בשל החמרה אז שיהיה תיעוד כלשהו אשמח לשמוע את דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית
עו"ד זיוה אופק12/07/2010למעט אם את קרובה לגיל 65 אין כל משמעות להכרה בנכות כללית לצורך תביעת החמרה בעתיד. דבר זה רלוונטירק במקרה של תאונת עבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניהיה זכאים לתשלום רטרו ?בנימין07/07/2010
אישתי עברה ועדה רפואית והיום היתה תשובה חיובית תודה לאל.
100אחוז נכות. כמובן אחרי שנה וחצי של אישפוזים וניתוחים.(האם נקבל רטרו אחורה?)
עד עכשיו אני חתמתי בלשכה הבטחת הכנסה הבאתי אישורי מחלה של אישתי במשך 6 חודש
זהו אנו לא מקבלים הבטחת הכנסה בגלל שתמו 6 חודשי מחלה(במשך 6 חודש אישתי לא חתמה)
מה זה אומר לגבי האם ישלמו לה תוספת בעדי כל חודש?
הקצבת נכות משלמים ממתי בדיוק ועל איזה חודשים?
יש לה אמרו שנה וחצי נכות 100 אחוז!!
נתנו היום מפרעה של 2000שקל.
הפקידה אמרה שאני זכאי להשלמה מכיוון שאיני ואישתי לא עובדים
ואישתי לא יכולה לעבוד תקופה ארוכה.
נכות נקבעה לשנה וחצי כמו שאמרו לנו.
בנתים אנו מחכים למכתב שיגיע בדואר על סיכום הענין.
אשמח לכל תשובה ממך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הנכות
עו"ד זיוה אופק08/07/2010הנכות מוכרת מיום הגשת התביעה או מהמועד שקבעה הוועדה הרפואית (אם הוא מאוחר יותר). לנכה בעל משפחה ולנכה נזקק יש תוספת לקיצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות לעקרת ביתא.ב.07/07/2010
אשתי חלתה לפני כשנתיים ב alz. disease
הועדה הרפואית של המל"ל דחתה את בקשתי לנכות כללית וקבעה לה 37% נכות רפואית.
הגשתי בקשה לועדה רפואית לעררים, להעלות את אחוזי הנכות הרפואית.
מה סיכויי להשיג אחוזי נכות המזכות בגמלה חודשית ו?או תשלום חד-פעמי?.
האם אני פועל בכיוון הנכון?
אשתי עקרת בית ולא עובדת הרבה שנים.
בעברה הרחוק עבדה הרבה שנים.עדיין לא בגיל הפנסיה.
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת נכות
עו"ד זיוה אופק08/07/2010כאמור, כדי להעריך את נכותה הרפואית של אשתך יש להתייעץ עם רופא מומחה. על מנת שעקרת בית תהיה זכאית לקיצבת נכות הרי שדרושה נכות בשיעור 50% לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקרה דומה
נח08/08/2010אשתי קיבלה 52% נכות ולא אישרו לה, מדוע!? לא מבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הגשת תביעה לנכות כלליתענת06/07/2010
אני עובדת במשרד ממשלתי ורוצה להגיש תביעה לנכות ואני חושבת שאני אקבל נכות חלקית
בנוסף לכך אני רוצה לתבוע גם את מבטחים לגבי נכות, לפי בירור איתם נאמר לי כי הנכות במבטחים
נקבעת שם על סמך אישור רופא תעסוקה וועדה שלהם, האם כדאי קודם כל להמתין לתשובה של מל"ל ורק אז לפנות למבטחים.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנסיית נכות ונכות כללית
עו"ד זיוה אופק08/07/2010בעקרון אין שום קשר בין הקביעות ואין צורך להמתין לקביעת המוסד לביטוח רפואי אלא שאם את רוצה לוודא שאם תפסיקי לעבוד אכן תהיי זכאית לפנסיית נכות כמובן שכדאי קודם להשלים את ההליכים מול מבטחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכיזופרניה ונכות (דחוף)יוסי06/07/2010
שלום רב עו"ד ושלום לכולם
אשמח מאוד אם תעזרי לי ,יש לי מחר ועדה רפואית בביטוח לאומי
האבחנה שהפסיכיאטרית מהקופ"ח נתנה לי היא סכיזופרניה לא מאורגנת במצב רמיסיה
היות ואני מטופל בכדורים אנטיפסיכוטיים אין לי תופעות פסיכוטיות
אלא רק סימנים שליליים (חוסר מוטיבציה,חוסר רציה,בדידות חברתית וכדומה)
אך אני כבר יותר מחודשיים לא שומע קולות והמחשבה שלי פחות או יותר בסדר
ולא היתי עדיין באשפוז
האם יש לי סיכוי לקבל 40 אחוז נכות רפואית?
יש לציין שאני יותר משנה לא עובד ויושב בבית ולא עושה כלום
אודה מאוד על תשובתכם מכל הלב
יום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת נכות
עו"ד זיוה אופק08/07/2010כאמור איננו יכולים להעריך נכויות ולצורך כך יש לפנות למומחה רפואי אולם הערכתך הינה סבירה בעובדות שתיארת (ובהנחה שהן נובעות ממצבך הרפואי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשלומים על טיפולים לאחר שחרורמיכאל06/07/2010
הגעתי לצבא עם פרופיל נמוך על כאבים בקרסול,ובמהלך השירות אבחנו אצלי OCD אך לא ממש נקטו באמצעים כל שהם בכדי לטפל בבעיה.
אחרי שנתיים של סבל מתמשך ומתגבר,ופגישות חוזרות אצל מומחי אורטופדיה בחר"פ הגעתי למומחה כף-רגל בבית חולים השרון שראה במצב כקשה והחליט לנתח.
הניתוח כמובן היה ארתרוסקופיה ולפי מה שהוא אמר הסחוס שלי היה מרוסק עם רסיסים שהוצאו וגם קדיחה באזור בשביל חידוש הסחוס(לפחות ככה ניראה לי)
אני מגיש תביעה למשרד הביטחון עקב החמרה בכדי לקבל החזרים על הטיפולים שכנראה ימשכו לאחר השיחרור,האם הם יאשרו לי אחוזי נכות בעתיד?(האם זה יהיה תלוי במצב?)או \הם יתנערו מכל אחריות מכיוון שהגעתי לצבא עם מצב מסוים בקרסול למרות שאובחן בצבא OCD וכמובן החמרה עד כדי ניתוח?
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת נכות בשירות צבאי
עו"ד זיוה אופק08/07/2010אם הוועדה הרפואית תשתכנע שחלה החמרה במצבך בעת ועקב השירות הצבאי הרי שלפחות חלק מנכותך יוכר ע"י משרד הבטחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכותעדן03/07/2010
שלום, עקב מחלה שיש לי קיבלתי מביטוח הלאומי 60% נכות ואני מקבלת מענק חודשי.
האם הדבר אומר שאני יכולה לצאת לעבוד או שבגלל הקצבה אסור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לעבודה
עו"ד זיוה אופק05/07/2010אם תצאי לעבוד הקיצבה תפחת אולם הסה"כ שתקבלי יהיה גבוה יותר מאשר הקיצבה ללא שכר העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואיתסוזן03/07/2010
יש לי ווועדה רפואית של ביטוח לאומי בנושא עור(כנראה עירור).יש לי כמה מחלות בעור(2 קבועות ואחת שתוקפת מידי פעם)איך להתכונן כראוי?מה לומר?
חוץ מזה שיש לי עוד מחלות נוספות -לא רק בעור, וניתה ועדה כבר עם רופא פנימי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לוועדה הרפואית
עו"ד זיוה אופק05/07/2010ההכנה הטובה ביותר לוועדה היא להביא את מלוא החומר הרפואי וכן חוו"ד מומחה. בנוסף יש לציין בפני הוועדה את מלוא תסמיניך ובמה הם מפריעים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגו האם מוכר בביטוח לאומי ??רינת03/07/2010
שלום רב,
אבי הילדות שלי חולה במחלת הויטיליגו בצורה מתקדמת
כך שכל גופו הפך למנומר ( חצי שחום חצי לבן ) בכתמים גדולים
רציתי לדעת האם ביטוח לאומי מוכר בביטוח לאומי כנכות מסויימת
ואם גם הילדה שלי קיבלה את המחלה הזו האם אני מקבלת גם עליה.....
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות
עו"ד זיוה אופק05/07/2010להערכת הנכות של בעלך יש להתייעץ עם רופא עור. בעיקרון מחלות עור מקנות אחוזי נכות אולם לא תמיד בשיעור המזכה בקיצבה.
לגבי הילדה: רשימת הפגימות המזכות בגימלה לילד נכה מצומצמת יותר מהרשימה למבוגרים. אם המחלה דורשת טיפול אינטנסיבי ביותר בילדה ו/או פוגעת בהתפחותה ייתכן שיהיה בכך כדי להקנות קיצבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק לרוןאור01/07/2010
שלום,
הנני נכת בטוח לאומי מזה כשנה 100% אובדן ו 80% רפואית.
היום קיבלתי פרוטוקל אשר הנתונים הנ"ל תקפים לעוד שנה - זמני.
שאלתי היא לגבי לרון: ככל שאני מתקשרת יותר למספר של ב"ל בגין החוק , התשובות שונות לחלוטין ולא ברורות.
לפי הרישומים אני שייכת לקבוצה א'. שאלתי - האם אני זכאית לחוק לרון , או לקיצבת עידווד מטעם חוק לרון?! האם זה נכון שצריך קצבה רצופה של 12 חודשים וזהו התנאי לזכאות חוק לרון?
האם זה שאני בנכות זמנית - מגביל אותי לזכאות הזו? לפי האתר של ב"ל הם רושמים שנכה אשר נכנס לחוק לרון לא יזמנו אותו שנתיים לוועדה במידה והוא יציב , לפי הבנתי הכוונה לנכות קבועה..
כלומר במידה ואנסה לצאת למעדל העבודה יזמנו אותי לוועדה ומן הסתם יפגעו בקיצבה או יורידו את האחוזי נכות? מי מחליט אם אני זכאית לקצבת עידוד? האם הפקיד המטפל בסניף או שאלו תנאים טכניים בלבד?
יש לי את הרושם שהנתונים אשר מועברים מביטוח לאומי שונים ממה שקורה בפועל לאותם נכים אשר מנסים לחזור למעגל העבודה - האם אני צודקת?!
תודה רבה!
אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
עו"ד זיוה אופק05/07/2010ההפעלה של חוק לרון הינה חדשה יחסית, מספר חודשים בלבד, ולכן איני יכולה לענות לך על האופן שבו זה מתנהל בפועל. אם סביר כי תהיה נכות יציבה במועד קרוב יחסית הייתי מחכה עד אז.
עם זאת, בעיקרון, לא אמור להיות קשר בין אחוזי הנכות הרפואית לבין יכולתך לעבוד ולתפקד כך שעצם חזרתך לעבודה (לפחות תיאורטית) לא אמורה לגרום להפחתה באחוזי נכותך הרפואית, שהם הרלוונטיים לחוק לרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכות צמיתה 70%דנה01/07/2010
שלום רב,
נקבעה לי נכות זמנית לתקופה של שנתיים (100%)
וכעת נקבעה לי נכות צמיתה 70%
- עקב מחלת הסרטן (שאינה ממש פעילה כרגע)
מה המשמעויות של נכות צמיתה 70% על מס הכנסה (אני עובדת)
ועל קצבאות, אובדן כושר עבודה חלקי וכו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור הנכות
עו"ד זיוה אופק05/07/201070% נכות אינם מזכים בפטור ממס (אם כי את זכאית לפטור על השנתיים הקודמות. אפשר לקבל רטרואקטיבית). את זכאית לקיצבת נכות (תלוי גם באבדן הכושר התפקודי), בשיקום ובזכויות נוספות הנגזרות מכך שהמוסד לביטוח לאומי מכיר בך כנכה (כגון הנחה בארנונה וכד').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אחוזי הנכות הרפואית . תודהע.ד29/06/2010
שלום רב,
לפני עשר שנים החל ניוון שרירים בצד אחד של הגוף, חולשת שרירים,פגיעה בתפקודי ריאה הקשורים למערך השרירים הלא רצוניים וכו'. אני נוטל כמות סטרואידים גבוהה, ועוד סדרת תרופות ניורולוגיות וכימותרפיות (משום חשש לסרקודוזיס בריאות), וכן תרופות קשות נוגדי כאבים.
בוועדה של בט"ל קבלתי 100% נכות תפקודית, ו-60% נכות רפואית. (שאיננה מזכה אותי בפטור ממס כאמור).
בחודשים האחרונים נתווספו למחלותיי, גם מחלת פסוריאזיס בדרג בינוני, דימום לא ברור בקיבה, ומשום דכאון מתמשך החלתי לוקח תרופות פסיכיאטריות, נוגדות דיכאון וחרדה במינון גבוה.
שאלתי היא, האם לדעתכם אני יכול היום בסיכוי גבוה להרים את אחוזי הנכות הרפואית לאחוז הנדרש לשם קבלת הפטור ממס. (אני עדיין עובד בחצי משרה מעת לעת).
בנוסף, בשנים האחרונות אני חי מחסכונותיי שעומדים להסתיים, ולא נראה שאוכל לעבוד באופן תקין יותר מעוד שנה בערך. (להערכת הרופאים צפוייה החמרה מסוג זה..).
האם מישהו חושב שניתן לחיות מקבצת נכות בת 2000 ש"ח, אודה למידע האם ניתן לקבל סיוע נוסף בצורה כזו או אחרת. (אני שוכר דירה קטנה בסיוע הוריי ואין בבעלותי כל נכס אחר).
אודה מקרב לב על תשובה לשתי השאלות מעלה, והאם לדעתכם אני נדרש לסיוע של עו"ד בכדי לקדם נושאים אלו.
בברכה ובתודה על פועלכם
ע.ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעת החמרה וסיוע משפטי
עו"ד זיוה אופק01/07/2010בעיקרון אם חלה החמרה רפואית ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי שיבחן זאת.
לצורך הערכה האם חלה החמרה בנכותך כדאי להתייעץ עם רופא מומחה.
ניתן לפנות ללשכה לסיוע משפטי על מנת שימונה עו"ד שיעזור בידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין סיוע לנכי צה"ל בנושאי
אני14/07/2010עורכי דין וכיו"ב אני מקבל רק תגמולים ממשהב"ט ולא כלום יותר מהם למה אני לא יכול לקבל עזרה אני זועק כבר ממזמן לעזרה אבח אפ 1 לא מוכן לעזור ומרים ת'כפפה,ואני לא מדבר רק על ייצוג חינמי אלא הוגן בילבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע לנכי צה"ל
עו"ד זיוה אופק16/07/2010הלשכה לסיוע משפטי מסייעת לזכאים במכלול נושאי המשפט האזרחי ובכלל זה גם לנכי צה"ל. אלא שהלשכה פועלת על פי קריטריונים של זכאות כלכלית ובד"כ מצבם הכלכלי של נכי צה"ל, אם כבר הוכרו, הוא כזה שאינם זכאים לסיוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הגדה שכדאי להפריך
יצחק17/08/2010נכי צה"ל הם מטופלים רפואית וזהוא ,כלכלית כמו אבטלה ועוד וכיו"ב נאדה כלום תגמולים בביטל"א אי כושר עבודה מקבלים יותר וגם הוועדות הרפואיות אים אתה בא בידיים נקיות ולא מציג מצג שווא הן יותר סימפטיות מהוועדות של מישרד הביטחון כשאתה ואו אחרים רואים שנכה צה"ל מקבל רכב רפואי ואני מדבר כרגע רק על פציעות אורטופדיות האים אין אנשים רגילים שיש להם רכב? כיום כמעט לכל סקאנקר יש רכב אים לא מכספו אז מכספי הלוואות שלוקח ממקום עבודתו או מהבנק או קרן הישתלמות שהישתחררה לו לאחר תקופה של 6 שנים, או האיש מקבל רכב מהעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילמתי עבור בדיקה למס הכנסה .אני29/06/2010
לכמה זמן זה תקף לא עברתי שום ועדה מטעם מס הכנסה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף תביעת מס
עו"ד זיוה אופק01/07/2010זה תקף עד שהתביעה תתברר. אם עבר יותר מחודש - חודשיים כדאי לברר מה קורה עם זה. לצורך כך יש להביא את הקבלה על התשלום ורצוי גם עותק של המסמכים שהגשת עם חותמת "נתקבל"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רק שולם ולא היגשתי שום
אני04/07/2010תביעה ל%נכות למ. הכנסה לכמה זמן זה תקף? כדי שלא אשלם כפול על סתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשלום
עו"ד זיוה אופק05/07/2010איני יודעת יש לבדוק במ"ה את נהליהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית נכות ביטל"א ומשהב"טאני29/06/2010
עמדתי בפני ועדה רפואית ביבטל"א שאני לא יודע מה תוצאותיה נניח ואקבל נכות שהיא פחותה ממה שנתן משהב"ט ידוע לי שאין כפל קיצבאות והם יודעים שיש לי נכות צה"לית איך בסופו של דבר צריך לחשב את זה אני בכלל הלכתי לוועדה רפואית על כל מיני דברים שמשהב"ט סירב להכיר בהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכות כללית ונכות משרד הבטחון
עו"ד זיוה אופק01/07/2010אכן לא יהיה כפל של הכרה בנכות. השאלה האם יוקנו לך זכויות בגין הנכות הכללית, העודפת על נכותך המוכרת, תלויה בגובה הנכות ולפיכך יש להמתין לתוצאות הוועדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב אחוזי נכות?אסף28/06/2010
שלום רב!
נפצעתי בזמן עבודתי באצבע ו קיבלתי 20% נכות זמנית , מביטוח לאומי לאחר מכן קיבלתי 5% נכות יציבה, מה זה אומר?? אם אני אמור לקבל מענק איך הוא נקבע ??ואם זה חד פעמי??
עבר כבר חודש מאז הוועדה ולא הודיעו לי כלום?? כמה זמן בד"כ זה לוקח??
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי הנכות
עו"ד זיוה אופק01/07/2010כעיקרון הגימלה היא בגין הנכות הקבועה ונכות מעבודה של עד 9% (כולל) אינה מזכה בגימלה. יש זכויות שנוצרות בגין הנכות הזמנית וזה קשור להפסד ימי עבודה ושכר וכן להוצאות רפואיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)