מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהירון02/03/2008
אני בחור בן 30 בעל יד קטועה מהמרפק. בא לי ללמוד הגנה עצמית, אבל אני לא יודע איזו אומנות לחימה יכולה להתאים לאדם כמוני. אפשר לקבל המלצה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד קטועה
רוני קליין02/03/2008קודם כל, אין אומנות לחימה ספציפית המתאימה לשימוש רק ליד אחת.
אם אתה רוצה להתאמן בהגנה עצמית אתה צריך, לדעתי, ללמוד טכניקות שונות מאומנויות לחימה שונות בהם תפעיל את רגליך (בעיטה כמו בקארטה, בירכיה כמו בג'ו ג'יטסו, גריפת רגל כמו בג'ודו) כמו כל אדם, כאשר אתה מוגבל ליד אחת בלבד.
לדוגמא, לתת אגרוף ובעיטה.
או, לכופף מישהו באמצעות הורדת צווארו ולתקוע לו ברך בבטן או בפרצוף.
כלומר, ללקט טכניקות שימושיות בשבילך.
בנוסף לכך, מומלץ שתתעניין באביזר שישמש אותך להגנה עצמית בשעת חרום.
כגון מוט הליכה רב שימושי...
מוט טלסקופי
תבקר בחנויות לאביזרים כאלה ותקבל רעיונות.
שילוב של מוט כלשהו שאתה מיומן להשתמש בו להתקפה + שימוש מושכל בשתי רגליך הבריאות יכול לספק לך יכולת טובה להגנה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)