עמית - שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עמית - שאלה
    בעילום שם
    31/01/2013

יש הבדל עקרוני בין השיטה של משפחת גרייסי לבין ג'ודו?
    כי מהקצת שראיתי של גרייסי, השיטות מאוד דומות.

אם לנסח אחרת, נדמה לי שיש הרבה יותר דמיון בין השיטות, מאשר הבדלים.
    בעיקר בעבודה על הקרקע.

אל תכעס על השאלה. אין לי כוונה לזלזל בג'יו ג'יטסו הברזילאי. אני פשוט רוצה לדעת מה ההבדל העקרוני בין זה לג'ודו.

(אני לא מתאמנת באף שיטה, כי אני בכיסא גלגלים. העניין שלי הוא מ"היציע").

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עמית - שאלה

הוספת תגובה

• עמית - שאלה - תגובה

עמית חכים
    01/02/2013

אהלן שיר,
    ראשית שאלת שאלה מצויינת!!
    קצת היסטוריה אבי תורת אומנויות הלחימה נקרא "ג'יו ג'יטסו" עוד מהתקופה הפאודלית ביפן משם ג'גורו קאנו מייסד שיטת הג'ודו ואני מחזיר אותך לשנת 1886 לערך הג'ודו פרץ לתודעה העולמית.

נתקדם בשנים...
    ב-1915 הגיע לברזיל מגדולי הלוחמים באותה תקופה הג'ודו מיטסוּיוֹ מַאֶדַה. (תלמידו של קאנו) על מנת להפיץ את תורת הג'ודו. באחד ההופעות צפה בו קרלוס גרייסי "התאהב" בג'ודו והחל ללמוד אצל מאדה מס' שנים.

קרלוס במקביל לימד את אחיו הקטן בינהם היה היליו גרייסי אך להיליו היו בעיות גופניות. מכאן היליו החליט "לשנות קצת" את השיטה ולהתאים אותה לצרכיו.

בסביבות שנות ה20 פתח את האקדמיה הראשונה בברזיל שנקראה ג'יו ג'טסו ברזילאי או גרייסי ג'יוג'טסו.

אחרי ההיסטוריה בקצה המזלג, כמובן את יכולה להבין בוודאות שהג'יו ג'יטסו הברזיאלי פותח מהג'ודו!! את זה כולם יודעים השיטות מאוד מאוד דומות גם בג'ודו יש עבודת קרקע מדהימה עם טכניקות הכנעה ברמה מאוד גבוהה. לעומת זאת ה ג'יו ג'יטסו ברזילאי מתמקד בעבודת קרקע. הג'ודו "סורס" עם השנים ומתמקד יותר בהטלות כי למראית עין זה נראה יותר מרהיב (זאת לא דעתי כמובן).

כיום יש לא מעט סגנונות בעולם הג'יוג'טסו הברזילאי יצא לי לבקר בכמה אקדמיות בברזיל.

נקודה נוספת אני ממש ממש לא כועס כמנהל פורום תפקידי לענות כמיטב הבנתי על שאלות שאנו נשאלים. במקרה דנן השאלה מופנית אליי באופן אישי.

נקודה נוספת לגביי אני מייצג ארגון לוטה ליברה אף הוא מקורו בברזיל.
    יחד עם זאת אני חובב גדול של BJJ/ג'ודו.

מצער לשמוע שאינך יכולה להתאמן אך יהיה לי הכבוד להזמינך לכל אירוע כחובבת הענף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה