סיכוי להילחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכוי להילחם
    נעמה
    23/03/2008

שלום, רציתי לשאול אם באמת יש סיכוי לאשה להדוף ממנה גבר חזק, גם אם היא יודעת הגנה עצמית? האם יש סיכוי לכך מראש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי להילחם

הוספת תגובה

• להדוף גבר חזק

רוני קליין
    23/03/2008

אם האשה באמת יודעת הגנה עצמית - לא רק יש לה סיכוי להדוף גבר חזק אלא יש לה סיכוי מצויין לשלוח אותו לחדר מיון.

השאלה הנכונה יותר שאת צריכה לשאול:
    כמה צריך להתאמן כדי לדעת טוב הגנה עצמית.

במילים אחרות:
    לדעת איך ואיפה להכות - ולעשות את זה מהר וחזק.

כמה שעות אימונים דרושים כדי להגיע לרמה גבוהה?
    עדיף שתשאלי את איטל, מנהלת הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי להילחם

איטל קלונסקי
    01/04/2008

אשה יכולה ללמוד מהר מאוד לדעת להגן על עצמה ובמידת הצורך לתקוף היא רק צריכה להאמין בעצמה קצת יותר ממה שהיא רגילה
    ישקורס מצויין לזה שנקרא אימפקט לומדים שם את המכות הפשוטות ביותר ומגיעים איתם הכי טוב שאפשר
    אם את מעונינת בפרטים כיתבי לי ואתן לך אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכיר מישהי שנילחמה מול כמה גברי

איש הקש
    09/04/2008

היא נתנה לאחד מהם אגרוף הפילה אותו והחברים שלו היתנפלו עליה ונילחמה יפה ולא וויתרה ולא הייתה על הריצפה או משהו,אישה בהחלט יכולה להביס גבר חזק ואף להסף לו נזק רציני גם אם היא לא למדה או היתאמנה באומנות לחימה כזאת או אחרת,נשים יכולות ליהיות חזקות אפילו יותר מגברים.ואם תיתאמני מספיק את תוכלי לאכול כימעט כל גבר שמטריד אותך ברחוב במכות ולישלוח אותו היישר לאישפוז;-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני הייתי נזהר מתשובות כאלה

שלום
    27/04/2008

מצד אחד, כן, מכת נוק-אאוט תוריד כל אחד בלי קשר לגודלו וכוחו, וכן, לא צריך הרבה כוח או טכניקה בשביל זה, אבל צריך הרבה רוח לחימה (ואת זה הכי קשה להשיג, ככל שאני מעריך את סדנאות הקונטקט וממליץ עליהן לכל מכרותי, זה עדיין רחוק מלהספיק).

מצד שני, אני גבר גדול מהממוצע, די חזק, וגם מורה לאמנויות לחימה ואני לא אעיז להעיד על עצמי שאני יכול "לפרק במכות כל אחד", אפילו אם מדובר במישהו חלש ממני. כמו שקלאוזוביט אמר, :קרב הוא ממלכת אי הוודאות".

אז מצטער לבעס, אבל אני בעד התייחסות ריאלית יותר. יש תוקפים שיברחו מעצם העובדה שהמותקפת מגלה התנגדות, ויש כאלה שהם לא רק גדולים וחזקים אלא גם אגרסיביים ושיכורים/מסוממים ומפוצצים באדרנלין. לא מרגישים שום כאב וחסרי מעצורים.

בשביל אשה ממוצעת להתמודד עם מישהו כזה שקול להתמודדות של מישהו כמוני עם דוב גריזלי מבחינת יחסי הכוחות.

האמנות שאני מלמד (ארניס/קאלי/אסקרימה) נותנת דגש רב על שימוש בכלים, בדיוק מסיבה זו. יד ריקה יכולה להיות אפקטיבית ואנחנו מקדישים לה הרבה, אבל אנחנו בני אדם והייחוד שלנו הוא היכולת שלנו להשתמש בכלים כדי להעלות את סיכויי ההשרדות שלנו. אנחנו משתמשים בכלים לכל דבר בחיים ואין סיבה מיוחדת שנימנע משימוש בכלים בשביל להישמר מפני אונס או רצח.

כשמדובר בשימוש בכלים, הפרשי גודל וכוח מאבדים ממשמעותם במידה רבה ולכן אני חושב שבמיוחד כשמדובר בנשים, זוהי אפשרות ששווה לבחון אותה.

ובלי קשר לכלים, ביטחון עצמי מופרז הוא מסוכן. אשה יכולה בהחלט להתגבר על גבר, אבל זה לא מובטח לה כמו שזה לא מובטח לי ולאף אחד אחר, בטח ובטח לא אחרי השתלמות קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה