מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגנה עצמיתיניר25/03/2008
שלום רב,
רציתי לברר משהו עקרוני, מדוע הגנה עצמית מיועדת בדרך כלל לנשים ואומנות לחימה או שמות אחרים לגברים. מדוע מראש מוגדר הספורט הזה כמשהו נמוך כלומר אשה צריכה להגן על עצמה ולהתגונן, ריך לשנות את השם ללחימת נשים או משהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה עצמית לנשים ולא אומנות לחימה
רוני קליין26/03/2008שאלה טובה שאלת.
כבר לפני מספר שנים כתבתי [a href='http://www.wol.co.il/magazine/press.asp?categoryCode=76&id=2763' id='link']מאמר [/a]המצביע על הבעיתיות של הרבה נשים ביחס ל"מכות".
הרוב נרתעות מ"מכות".
חלק קטן, לצערי, מבין שאישה צריכה לדעת להגן על עצמה מאלימות.
חלק קטן מבין החלק הקטן הזה באמת מתרגם את המודעות הזאת לאימונים.
לכן, ברוב המקרים, ההתייחסות להגנה עצמית היא המינימום ההכרחי.
גיחה קצרה לעולם מפחיד ודוחה של אלימות - רק למען ללמוד כמה תרגילים בהגנה עצמית.
עצוב. אבל זה המצב בהרבה מקרים.
אצל רוב הגברים אומנות לחימה זאת רכישת מיומנות יסודית וממושכת כחלק מתפיסה של ספורט והכשרה להיות "גבר" המסוגל להגן על עצמו ועל סביבתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מצויינת
איטל קלונסקי01/04/2008השאלה שלך מצויינת והיא נוגעת בדיוק בנקודות הכואבות שאני מנסה לשנות
אני חושבת שזה קרה בגלל שנשיםפוחדות להחצין את הצד החזק שלהן ולהשתמש בו כי אז הן נחשבות בעיני החברה כ"לא נשיות" או משו כזה וזה השינוי החברתי שאנחנו מנסים לעבוד עליו שלנשים יש כח ועצמה והן צריכות לדעת להשתמש בהם בכל תחומי החיים וכמובן באומנויות לחימה
אולי נשנה את השם מ"הגנה עצמית" ל"בטחון עצמי" מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"הגנה עצמית" זה אחד הנדבכים
שלום27/04/2008באמנות לחימה. יש מורים שנותנים לה דגש רב, ויש כאלה שלא. למעשה, ההבדל הוא במסגרת. קורס הגנה עצמית הוא קצר וחד פעמי ולימוד אמנויות לחימה זנ משהו שנמשך שנים. נשים מעדיפות, עקב רעיונות דפוקים שספגו מהסביבה, לעשות את הקורס הקצר כי "אחלימות זה איכסה". וחבל.
באסכולה שאני משייך את עצמי אליה לימוד אמנות הלחימה משמש להגנה עצמית בראש ובראשונה.
לא רק שאני לא רואה צורך בקונוטציה מגדרית למונח הזה, אני גם חושב שעקרונות ההגנה העצמית כפי שהם נלמדים בקורסים המיועדים לנשים הם עקרונות אוניברסליים שמתאימים באותה המידה לגברים. אני בעד ללמד גברים בדיוק באותה צורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)