שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מירי
    30/03/2008

אני גרה בשכונה לא סימפטית באשדוד. אני רוצה לקנות איזה כלי שיוכול לעזור לי במקרה שמישהו יתקוף אותי בלילה כשאני באה הביתה. אפשר לקבל המלצה? שוקר? גז מדמיע?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אמצעי הגנה

רוני קליין
    31/03/2008

שוקר וגז מדמיע הם אביזרים טובים למצב שלך.

כדי שבאמת יהיו אפקטיביים את צריכה להחזיק אותם ביד באזור הסכנה (ולא בתיק !!!)
    רצוי בצורה סמויה.
    למשל, בתוך שרוול ארוך מהרגיל המכסה לך את כף היד. , או בתוך "זר פרחים".
    צריך לחשוב יצירתית.

או, למשל, להחזיק צרור מפתחות בתוך האגרוף כאשר המפתח החד מכולם יבלוט החוצה.
    כשמישהו תוקף אותך את תוקעת אותו ישר לתוך העין שלו !!!!!

וכמובן, להתחיל ללמוד הגנה עצמית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חפצים

איטל קלונסקי
    01/04/2008

אני מאמינה שכל חפץ כבד מעט או חד יכול לשמש להגנה / התקפה כמו שרוני אמר: המפתחות הם כלי מצויין וכן דאודורנט שיכול להחליף את הגז מדמיע עם קצת יצירתיות כל דבר יכול לעזור
    רק לא לשכח להחזיק אותם נגישים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עצות.

שלום
    27/04/2008

אם את הולכת על תרסיס, אני ממליץ על תרסיס פלפל ולא על גז מדמיע שכן הוא הרבה יותר יעיל.
    כמו שאמרו המנהלים, תרסיס בתיק הוא חסר תועלת. זה רעיון טוב להחזיק אותו ביד כשחשים בסכנה, אבל חשוב מאוד למצוא לו מקום נגיש ולהתאמן על שליפה מהירה. נשק שאיננו נגיש תוך שניות בודדות שקול לנשק לא קיים.

כדאי גם להכיר את מגבלות הכלי. יש אנשים שאינם רגישים לתרסיסי גז מדמיע (פלפל פחות) והוא יכול גם לפגוע בך אם הרוח נושבת לכיוונך או שאת משתמשת בו במקום סגור.

תרסיס או שוקר אינם מהווים תחליף למיומנות הגנה עצמית בסיסית ביד ריקה. לא תמיד נוכן להגיע אל הנשק לפני שהתוקף ישים עלינו ידיים ולכן חשוב לדעת להכניס כמה מכות ולהשתחרר מאחיזה כדי לקנות לנו את השניה-שתיים שיאפשרו לנו להגיע לכלי הנשק.

צרור מפתחות יכול להיות כלי טוב, אבל הוא מעצים כוח בלבד, צריך לדעת להשתמש בו.

אני גם ספקן לגבי הרעיון של להכניס מפתחות בין האצבעות. אמנם זה יכול להיות מאוד יעיל, אבל באותה מידה זה יכול רק לשרוט את התוקף ולשבור לך אצבעות תוך כדי בזוויות מסויימות.

בהקשר הזה אני ממליץ לחבר לצרור המפתחות קובוטאן או סטינגר, אלה כלים יעודיים להגנה עצמית.

קיים בשוק גם קובוטאן (מוט מתכת קצר) שהוא גם מיכל תרסיס פלפל. דבר כזה יכול להיות שילוב טוב של כל האפשרויות הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה