מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירי30/03/2008
אני גרה בשכונה לא סימפטית באשדוד. אני רוצה לקנות איזה כלי שיוכול לעזור לי במקרה שמישהו יתקוף אותי בלילה כשאני באה הביתה. אפשר לקבל המלצה? שוקר? גז מדמיע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי הגנה
רוני קליין31/03/2008שוקר וגז מדמיע הם אביזרים טובים למצב שלך.
כדי שבאמת יהיו אפקטיביים את צריכה להחזיק אותם ביד באזור הסכנה (ולא בתיק !!!)
רצוי בצורה סמויה.
למשל, בתוך שרוול ארוך מהרגיל המכסה לך את כף היד. , או בתוך "זר פרחים".
צריך לחשוב יצירתית.
או, למשל, להחזיק צרור מפתחות בתוך האגרוף כאשר המפתח החד מכולם יבלוט החוצה.
כשמישהו תוקף אותך את תוקעת אותו ישר לתוך העין שלו !!!!!
וכמובן, להתחיל ללמוד הגנה עצמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפצים
איטל קלונסקי01/04/2008אני מאמינה שכל חפץ כבד מעט או חד יכול לשמש להגנה / התקפה כמו שרוני אמר: המפתחות הם כלי מצויין וכן דאודורנט שיכול להחליף את הגז מדמיע עם קצת יצירתיות כל דבר יכול לעזור
רק לא לשכח להחזיק אותם נגישים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עצות.
שלום27/04/2008אם את הולכת על תרסיס, אני ממליץ על תרסיס פלפל ולא על גז מדמיע שכן הוא הרבה יותר יעיל.
כמו שאמרו המנהלים, תרסיס בתיק הוא חסר תועלת. זה רעיון טוב להחזיק אותו ביד כשחשים בסכנה, אבל חשוב מאוד למצוא לו מקום נגיש ולהתאמן על שליפה מהירה. נשק שאיננו נגיש תוך שניות בודדות שקול לנשק לא קיים.
כדאי גם להכיר את מגבלות הכלי. יש אנשים שאינם רגישים לתרסיסי גז מדמיע (פלפל פחות) והוא יכול גם לפגוע בך אם הרוח נושבת לכיוונך או שאת משתמשת בו במקום סגור.
תרסיס או שוקר אינם מהווים תחליף למיומנות הגנה עצמית בסיסית ביד ריקה. לא תמיד נוכן להגיע אל הנשק לפני שהתוקף ישים עלינו ידיים ולכן חשוב לדעת להכניס כמה מכות ולהשתחרר מאחיזה כדי לקנות לנו את השניה-שתיים שיאפשרו לנו להגיע לכלי הנשק.
צרור מפתחות יכול להיות כלי טוב, אבל הוא מעצים כוח בלבד, צריך לדעת להשתמש בו.
אני גם ספקן לגבי הרעיון של להכניס מפתחות בין האצבעות. אמנם זה יכול להיות מאוד יעיל, אבל באותה מידה זה יכול רק לשרוט את התוקף ולשבור לך אצבעות תוך כדי בזוויות מסויימות.
בהקשר הזה אני ממליץ לחבר לצרור המפתחות קובוטאן או סטינגר, אלה כלים יעודיים להגנה עצמית.
קיים בשוק גם קובוטאן (מוט מתכת קצר) שהוא גם מיכל תרסיס פלפל. דבר כזה יכול להיות שילוב טוב של כל האפשרויות הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)