מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהויקטור10/06/2008
שלום רב,
יש לי שאלה. אני גר בקומת קרקע, בשכונה לא כל כך טובה, ואין לי סורגים. יש לי פרנויה כזו שיום אחד אני אתעורר באמצע הלילה ואשמע רעשים, כלומר גנב בבית. בשל כך שמתי מתחת למיטתי אלת ביסבול.
רציתי לשמוע את עצתכם: אם באמת יום אחד אני אתעורר ואשמע מישהו בבית, מה לעשות? לתקוף אותו? להישאר במיטה ולא לזוז?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתעורר באמצע הלילה
רוני קליין11/06/2008כמה הערות:
אם התעוררת הלילה מפורץ ויש לך משהו זמין להשתמש בו מיידית אז לך על זה.
כדי לשפר את האפשרויות שלך אני ממליץ בנוסף לאלת בייסבול מתחת למיטה להוסיף כלי נשק קר מתחת לכרית
.
הרעיון הוא, שתוכל לאחוז במשהו מבלי לעורר תשומת לב תנועתית כמו לקחת משהו מתחת למיטה.
את הדבר שאתה יכול לתפוס תוכל להגניב מתחת לשמיכה כאשר אתה עדיין מתחזה ליישן.
אם הפורץ נמצא באותו חדר תוכל בפתאומיות להתיישב על המיטה (עוד לפני שירדת מהמיטה) ואז להלום בו.
שתי שניות אחרי המכה הראשונה, כשכבר אתה על הרגליים, תבצע את המכה השנייה.
המכה הראשונה תבוא במהירות ובהפתעה מוחלטת.
עוד לפני שהוא יתאושש מההלם ומהכאב הוא יחטוף את המכה השנייה.
כלומר, אתה חייב לייצר רצף מהיר וחזק של התקפות כדי שלא יוכל להתאושש.
בסרטי פעולה ובמערבונים גיבור הסרט היה במצב הזה יורה בפולש דרך השמיכה. מבלי לטרוח לקום.
אבל במציאות זה בעייתי מבחינה משפטית לירות בפורץ שנכנס לבית ולכן מומלץ לנקוט בשיטה שהסברתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)