מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הטרדה מיניתא.24/06/2007
אני עוברת הטרדה מינית מצד אדם קרוב למשפחה כבר כמה חודשים. אני מתחמקת כל הזמן, אבל לא יכולה להגיד משהו באופן ישיר כי הוא קרוב למשפחה. הוא מנצל כל הזדמנות שאני לבד כדי ללכת אחרי ולנסות לגעת בי ולפעמים גם מעביר איזה ליטוף כשיש אנשים באיזור אבל הם בדיוק לא מסתכלים. איך אני יכולה להכאיב לו בלי למשוך יותר מדי תשומת לב כדי שהוא יעזוב אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרדה מינית
רוני קליין24/06/2007לא להתחמק ממנו. להיפך.
את לוקחת את היוזמה ממנו.
נלך לפי שלבים:
שלב ראשון:
בהזדמנות הראשונה שאת רואה אותו את לוקחת אותו הצידה ואומרת לו באופן הכי ברור שאת לא מוכנה שיתעסק איתך.
אם, באותה הזדמנות, גם יהיה עליך מכשיר הקלטה קטן שיקליט את השיחה אז זה הנוקאאוט שלו.
ניטרלת לחלוטין אפשרות שהוא ילכלך עליך. או העו"ד שלו (אם העניינים ירחיקו לכת).
אגב, אם יהיה עליך מכשיר הקלטה תוודאי שבשיחה שאת יוזמת את מציינת כבדרך אגב מה הוא עשה, מתי ואיפה. אם הוא לא מכחיש מיידית באותו מעמד - הוא גמור.
שימי לב, בשלב הראשון לא לאיים עליו. בטח לא מתי שהשיחה מוקלטת. אחרת , כמו קצב, הוא יטען שאת ניסית לסחוט אותו.
במידה והשיחה לא עזרה והוא חוזר לסורו עוברים לשלב שני:
את מחכה למצב שאתם עם עוד אנשים.
דווקא אז את במצב משופר.
כל הפושעים למיניהם זקוקים לחשאיות.
את תבזזי לו אותה.
יש לך 2 אפשרויות
א. לביים "תאונה"
למשל, אם את מעשנת אז "בטעות" את מכבה את הסיגריה על היד שנוגעת בך. ו"מתנצלת" מייד בקול רם. אף אחד חוץ ממנו לא יבין מה באמת קרה.
או, אם אתם בסעודה משפחתית את מביימת "תאונה" כשכוס שתיה נשפכת עליו. למשל, לוקחים צלחת שכאילו רצית להזיז ועם הצלחת את דוחפת את הכוס המלאה אליו. לצורך זה הוא צריך להיות ממולך, או ממש לצידך.
ב. ברגע שהוא נוגע בך את אומרת בקול רם "תוריד ת'יידים שלך ממני".
ולבני המשפחה את מייד מוסיפה - "הוא כבר הרבה זמן מטריד אותי".
יהיה בלגן, כמובן, אבל זה שווה את זה. יותר הוא לא יעיז לגעת בך !!!
אם גם השיחה וגם ה"תאונות" לא פתרו את הבעיה אז הגיע הזמן להוריד את הכפפות.
כשכלום לא עוזר - להתלונן במשטרה.
בשום אופן לא לוותר, ולא לשקשק ממנו.
האלטרנטיבה שאת לא נוקטת יוזמה גרועה פי כמה.
הוא לעולם לא יפסיק אם לא תעשי לזה סוף.
אני חוזר ומדגיש:
אם את רוצה לוודא שהשיחה הראשונה תעשה לזה סוף - תתדאגי שהיא תוקלט !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת על הנאמר
איטל קלונסקי26/06/2007שלום שיר
אני מסכימה עם רוני אבל רוצה להוסיף: אל תחכי שהוא יגע בך ואל תלכי למקום צדדי אלא ישר תגידי לו אל תתקרב אלי ואל תיגע בי. לא לפחד לומר את זה בקול ולהיות אסרטיבית.
מי שצריך להתבייש זה הוא!! ולא את הוא לא בסדר וברגע שתחשפי את העניין בפומבי את תיראי שתקבלי תמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)