שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליטל
    20/08/2008

שלום, אני עכשיו בת 12 ואני רואה את האולימפיאדה וזה עושה לי חשק ענק להתחיל ללמוד ג'ודו ולהתמקצע בזה ממש. אני רואה שהנשים שם נראות לא טוב ואין להם חזה כמעט. שאלתי היא, אם אני אתחיל להתאמן חזק ולהשקיע בזה, זה יפגע לי בצמיחה ובנשיות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הקשר בין אימונים לצמיחת הגוף הנשי

רוני קליין
    20/08/2008

ליטל, שאלה טובה.

אם את שואלת רק לגבי אימוני ג'ודו אז התשובה שלי: אין קשר.
    שימי לב, למשל, שיש טניסאיות ברמה עולמית שהן יפייפיות והחזה שלהם נורמלי.
    כמובן שספורטאיות פעילות לא יעשו ניתוחים להגדלת חזה כי זה יפריע להישגים אבל מה שהטבע נתן - מסתדרים עם זה.
    דרך אגב, באומנויות לחימה נשים לובשות מגן לחזה ואולי בגלל זה לא רואים חזה בולט.

מצד שני, את לא תראי חזה גדול אצל מתעמלות או שחייניות.
    ישנם הרבה שמועות שמתעמלות צעירות הרוצות להגיע לפיסגה העולמית מקבלות הורמונים מעכבי גדילה, מה שגורם להן להראות ילדות גם כאשר הן נערות.

בקשר להתרשמות שלך שג'ודאיות "נראות לא טוב" - אני חושב שזה רק צירוף מקרים.
    אם מישהי שניראית טוב תרצה להתחיל להתאמן ברצינות בג'ודו - האימונים לא יגרמו להיראות לא טוב.
    אולי ישנן בנות שניראות טוב המעדיפות ספורט שנחשב "אצילי" כמו טניס ולא "גברי" כמו אומנויות לחימה שונות. חשיבה מטופשת, כמובן, אבל אולי יש החושבות כך.

בקיצור, שזה לא ידאיג אותך.
    ממליץ לך בחום להתאמן בג'ודו ולהתמיד בזה.
    תתמקצעי בזה ותגשימי את חלומך למדליה אולימפית.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה