שאלה קצת יוצאת דופן...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת יוצאת דופן...
    ד.
    03/07/2007

אני מדריך בפנימיה של נוער בסיכון והרבה פעמים צריך להיכנס שם בין הנערים ולהפריד ביניהם בכוח. בתור מדריך אני לא יכול להיות אלים מן הסתם, אבל אני גם לא יכול להרשות להם לפגוע אחד בשני או בי. הייתי רוצה ללמוד שיטה שתשמש לריסון בלי פגיעה פיזית, יש שיטה כזאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת יוצאת דופן...

הוספת תגובה

• שאלה יוצאת דופן

רוני קליין
    04/07/2007

אכן שאלה יוצאת דופן.

קיימת אומנות לחימה אידאלית בשבילך: אייקידו.
    זוהי שיטה של ניטרול התקפה אלימה בצורה "רכה" שבד"כ לא תגרום לנזק לתוקף.
    אתה מוזמן לצפות בקטעי סרטים באתר you tube עם חיפוש מילת המפתח AIKIDO

הבעיה, כמובן, שהלימוד דורש זמן רב של הכשרה ולכן זה לא מעשי מבחינתך בחיי היום

לכן, לדעתי, מה שנותר לך לעשות כשאתה רואה שניים "הולכים מכות" זה לתפוס את שתי ידיו של הצד התוקפן יותר. אם תצליח לעשות זאת כשאתה תופס אותן מאחורה - עדיף.
    עליך להרחיק את התוקפן לפחות כמה מטרים ממקום האירוע ואז להחליף את האחיזה שלך.
    לחבק את זרועו ביד אחת (כמה שיותר גבוה. סמוך לבית השחי) וביד השניה לאחוז בכף ידו של אותה יד כשאתה מקפיד לשמור את זרועו בזוית של 90 מעלות. כך הוא לא יוכל להפתיע אותך ולברוח.
    עוד אלטרנטיבה "צימחונית" היא אחיזת החגורה של החניך (אם יש לו חגורה).

שאר הטכניקות של אחיזת לפיתה הן יותר אלימות ומכאיבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה