התייעצות דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות דחופה
    טל שטיין
    11/10/2008

שמי טל ואני בת 23. יצאתי עם שתיים מחברותיי לקמפינג במכמורת אתמול. הגענו לאיזור בסביבות 19:00 בערב, כאשר היה כבר חשוך, והתחלנו לפרוק את האוטו מציוד.החננו את הרכב בחניון שנמצא אולי 100 מטר מהחוף במקום בו חנינו. השארנו חפצים ברכב, רק לרגע -וברגע שירדנו לחוף כדי להניח ציוד, שני עבריינים הגיעו ברכב חשוד פרצו את החלון הימני מקדימה וגנבו לי שני תיקים שהיו מונחים על רצפת הרכב-במושב שליד הנהג. ברגע שזה קרה זוג דתיים שישבו ממש ליד רכבנו רצו לכיוון הרכב שהיה שם. כמובן שהגנבים הספיקו להכנס לרכבם ולברוח, והאישה רצה אלינו והודיעה לנו על מה שקרה. כמובן אחרי בכי רב מצד החברה שלי שהרכב היה שלה(אפילו לא שלה -של אחותה) ואחרי ריצה מטורפת שלי על זכוכיות החלון המנופץ (מיותר לציין שהייתי יחפה) פירקנו את האוהל שהספקנו להרכיב, וחזרנו הבייתה בבושת פנים. אחרי הגשת תלונה במשטרה על הדברים שנגנבו, והלקאה עצמית על הטמטום שבהשארת התיקים ברכב- אפילו אם לשניה- חבר שלי אמר: " ככה זה שאתן יוצאות שלוש נשים לקמפינג, זה תמיד נגמר באסון, אני רק שמח שרק זה מה שקרה" לא הבנתי מאיפה צצה ההתנגדות המעט שובניסטית הזאת, שלא הייתה שם לפני שיצאנו וראוי לציין שזאת ממש לא הפעם הראשונה בה שלושתינו הבנות יוצאות לסןג כזה של חופשה, חבר שלי אמר שהוא היה מוטרד עוד קודם לכן ולא רצה שאני "ישטוף" אותו "בשטויות פמנסטיות" ואז אמר:"מה היה קורה אם אותם שני עבריינים היו מחליטים לבקר באוהל שלכן אחרי שהייתן נרדמות?תביני טל, זה לא שאני לא סומך על מה שאת יכולה לעשות, פשוט לאנשים עברינים מהסוג הזה את בתור בחורה נראית טרף קל." אז התחלתי לחשוב. לא הייתי יודעת מה לעשות.הרגשתי חוסר אונים. אני מעוניינת להתחיל- עוד קודם למקרה באיזשהו אורח חיים ספורטיבי שישלב הגנה עצמית. עכשיו זה הפך להיות חלק ממה שאני מרגישה שאני חייבת לעשות.הייתי רוצה המלצה באיזה אומנות לחימה לבחור...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

רוני קליין
    11/10/2008

טל, זאת השאלה הכי נפוצה ששואלים אותי בפורום.

אז הנה התשובה הכי טובה שאפשר לתת:
    כל אומנות לחימה שתגיעי בה לרמה גבוהה תשרת אותך במצבים של הגנה עצמית.
    ג'ודו, קארטה, ג'ו-ג'יטסו, אגרוף תאילנדי, אייקידו, אחד מסגנונות קונג-פו, שיטות לחימה המשתמשות בקוקטייל של טכניקות מאומנויות לחימה ונקראות בשמות כמו: "הגנה עצמית","קרב מגע","הישרדות" וכדומה.
    זה תלוי בעיקר בך.
    האימונים הופכים להיות חלק מסדר היום הקבוע שלך.
    פעמיים בשבוע הדרכה ובשאר הימים אימוני כושר ותירגול עצמי.
    והכי חשוב: בקרב אימון, ובוודאי בקרב אמיתי - במקום לפחד לחשוב כמו טורף !!!!

אם תתמידי ותשקיעי ברמה הזאת -
    את לא צריכה בנוסף מנוי במכון כושר
    את לא צריכה לדאוג לדיאטה
    ספורט עוזר נגד מחלות
    ספורט עוזר נגד דיכאון
    ועוד.

בחודש הראשון יהיה לך קשה ותרגישי כאבים בשרירים. להתאמן בהדרגה.
    אח"כ השרירים מתרגלים, מתחזקים ואפילו תרגישי שהם "מבקשים" שתפעילי אותם !!!

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה עצמית

איטל קלונסקי
    22/10/2008

טעויות תמיד קורות הרעיון הוא ללמוד מהן לפעם הבאה
    אני תמיד ממליצה ללמוד קורס הגנה עצמית גם אם לומדים אומנות לחימה
    איך בוחרים אומנות לחימה שמתאימה לך?מנסים ומנסים עד שניתפסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה