מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיכוי של בחורה?עינת08/07/2007
אני מכירה כמה בחורות שלומדות קארטה כבר כמה שנים והגיעו לדרגות מאוד מתקדמות. אולי במקרה שלהן זה עוזר, לא יודעת, אבל נראה לי לא הגיוני שבאופן כללי בחורה, גם אם היא למדה אומנות לחימה, תצליח לנצח גבר גדול ממנה, במיוחד אם הוא הפתיע אותה. מה באמת הסיכוי של בחורה מול גבר ואחרי כמה זמן הלמידה נהיית מועילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי של בחורה.
רוני קליין08/07/2007חד משמעית:
בחורה שהתאמנה ברצינות במשך שנה לפחות יכולה להגן על עצמה ביעילות.
גבר גדול אינו משנה את המצב.
רוב הגברים גדולים יותר מנשים.
השמועות אומרות שגם לשוורצנגר אין שרירים באשכים, בגרון ובעיניים.
לגבי הנושא של הפתעה:
למעט מקרים של התקפת פתע שמטרתה קטלנית (דקירה פתאומית, פטיש בראש מאחורה, דברים שכמעט לא קורים במציאות) שום התקפת פתע בכל סוג שהוא שב3 השניות הראשונות לא חיסלה אותך פיזית - לא יצליח התוקף למנוע מאישה מאומנת ומיומנת להשיב מלחמה שערה.
כלומר, אני טוען שאם ההתקפה הפתאומית לא הוכרעה לטובת התוקף תוך 3 שניות - כנראה שהיא כבר לא תוכרע לטובתו גם בהמשך.
חניקה, אפילו מאחור, היא דוגמא מצויינת להתקפת פתע שאינה מסתיימת ב-3 שניות ולכן זאת הולכת להיות הטעות האחרונה שיעשה גבר מול אישה מאומנת ומיומנת בהגנה עצמית.
אם תלמדי ברצינות ובהתמדה אומנות לחימה - תגיעי למצב שיהיו לך תשובות טובות לתסריטים שכרגע הם סיוט בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי של בחורה
איטל קלונסקי11/07/2007אני מסכימה עם רוני
יש המון דרכים להפוך את גורם ההפתעה לטובתינו וככל שמתאמנים יותר יודעים יותר ומקבלים בטחון עצמי אבל... העיקרון שצריך לזכור שגם לגבר גדול ושרירי יש נקודות תורפה פיזיות ונפשיות
הכל תלוי בשינוי המחשבה שלנו
אנחנו מכל הזמן צריכות לומר לעצמינו אנחנו מסוגלות ויכולות לעשות הכל!!!!!!
וכשהמחשבה משתנה אז הגוף פועל בהתאם ואנחנו מוצאות פתרונות בן רגע - שזה לא יאמן!
וחוץ מזה יש המון סוגים שונים של אומנויות לחימה אני בטוחה שמתוכם תמצאי את זה שמתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה אם ...
רוני15/07/2007הי
ומה לגבי מצב שאין אלמנט הפתעה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)