מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהטלי02/11/2008
אני בת 41 ובשנים האחרונות עושה כושר במכון ובבית. רציתי לדעת האם יש כמות מוגזמת של כושר שכבר אין יעילות או שזה אפילו מזיק. אני מתעמלת למעלה מ- 10 שעות בשבוע. יומיים בשבוע אני עושה אימון בבית שכולל שעה על מכשיר אלפטיקל, עשרים דקות חיזוק רגליים (חזרות של 12-15 כפיפות שלוש פעמים), 40 דקות משקולות (חזרות של 12-15 פעמים כל תרגיל שלוש פעמים), 40 דקות חיזוק רגליים אגן ותרגילי בטן ו-20 דקות מתיחות. סך הכל האימון נמשך 3 שעות. בנוסף יום אחד אני עושה שעה רק על המכשיר ועוד שלוש או ארבע פעמים בשבוע שיעורים במכון כושר משלבים קצת אירובי והרבה חיזוק שרירים. יום אחד בשבוע אני לא עושה שום פעילות גופנית. אשמח לקבל תגובה האם זאת כמות מוגזמת ואם כן למה ואיזה אימונים להוריד. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין02/11/2008פנית לפורום הלא נכון. את עושה אימוני כושר אבל לא אימונים בהגנה עצמית .
בכל זאת, ההתרשמות האישית שלי היא שאת קצת מגזימה.
כלומר:
זה מעט מדי בשביל אולימפיאדה
הרבה מדי בשביל סתם להיות בכושר.
אפשר לשמור על כושר גם בחצי מכמות האימונים שכתבת.
אם את נהנית מהשיגרה הזאת, אין לך כאבים בשרירים, גידים וכו' אז רק תבדקי בעזרת רופא כל חצי שנה, שהבריאות הכללית שלך תקינה.
אני הייתי ממליץ לך לצמצם קצת מאימוני הכושר לטובת אימונים בהגנה עצמית.
אבל, כאמור, תשובה מקצועית תקבלי בפורום מתאים אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)