מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה- קראטהשיר16/11/2008
שלום אני שיר, אני בת 15 ואני מתאמנת בקראטה כבר 10 שנים , מגיל 5, אני מתאמנת בשיטה- שוטו קאן. השנה קיבלתי חגורה שחורה דאן 1. קראטה זה החיים שלי. למרות שיש לי עוד תחביבים וחוגים כמו פסנתר, תנועת נוער (אני מדריכה) ציור ושירה, עדין הקראטה הכי חשוב לי בעולם! לפי דעתי קראטה זה לא סתם עוד חוג. זאת דרך חיים. אבל אני מתאמנת במסגרת של חוג- שלוש וחצי שעות בשבוע. אני מאוד רוצה להתקדם ולהעלות את הרמה שלי. אני רוצה לעשות קאטות וקרבות ברמה הרבה יותר גבוהה. איך אני יכולה להתאמן מחוץ למסגרת החוג (בנוסף לא במקום.) ולהעלות את הרמה שלי? נ.ב הקאטות זה הצד החזק שלי, בתחרויות רוב הזכיות שלי זה בקאטות, לכן יש לכם קצת טיפים בשבילי לקרבות? תודה רבה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רוני קליין16/11/2008שיר, קודם כל נהניתי מאד לקרוא מה שכתבת. הלוואי שהרבה בנות יהיו פעילות כל כך ובעלי מוטיבציה חיובית כמו שלך.
מחקתי את ההודעה הקודמת כי בעצם חזרת על אותה שאלה: איך להתקדם ברמה גם בתחום הקרבות (קומיטה) וגם בתחום קאטות.
האמת היא שאת לא יכולה להמשיך באותה מסגרת בה כבר הגעת לחגורה שחורה ולצפות שהרמה שלך תהיה בהרבה יותר טובה ממה שאת כבר נמצאת.
אם השאיפות שלך מרחיקות לכת - גם את צריכה להרחיק לכת. תרתי משמע.
חפשי מורה יותר טוב, או קבוצה איכותית יותר.
חז"ל כבר אמרו שאדם צריך להיות זנב לאריות ולא ראש לשועלים.
כדי להיות ברמה של אריה - חפשי אריות.
אם לא תצליחי למצוא את זה בארץ אולי כדאי לחשוב רחוק יותר. אפילו ביפן (אחרי שתסיימי את הצבא).
לגבי נצחון בתחרויות.
לדעתי יש שתי דרכים עיקריות ללוחם באמת חזק מאומן ומיומן לנצח קרבות .
השיטה האגרסיבית:
לשמור את היוזמה תמיד אצלך. לתקוף ולהסתער כל הזמן. לא לאפשר ליריב ליזום כלום. היריב רק יגיב וינסה להתגונן.
השיטה הטקטית:
להכין תוכנית עבודה מראש.
למשל, להתיש את היריב בנסיונות שלו לתקוף כאשר את מתחמקת הן בצעדים והן בחסימות כאשר את ממתינה לשעת כושר.ואז -
למשל, מכת אגרוף מהירה וחזקה בדיוק כאשר הוא נושם (לוקח אויר).
או, נותנת ליריב להסתער קדימה ואז מנצלת את התנופה שלו כדי להוסיף כח למכת אגרוף מוחצת או בעיטה מהירה.
או, מתאמנת על העיתוי המתאים לבעוט לו ברגל כדי להוציא אותו משיווי משקל וריכוז ואז לתקוף.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה..
שיר17/11/2008אוקי.. קודם כל תודה רבה על הטיפים לקרבות, אני אנסה אותם ואתאמן עליהם הרבה. ובקשר לזה שאני רוצה להעלות את הרמה שלי, חשבתי על מה שכתבת אבל אני לא רוצה לעזוב את הקבוצה שלי ואת הסנסאי שלי אני מאוד אוהבת להתאמן שם. אז דיברתי עם המאמן שלי והוא הציע לי ללכת לקבוצה שלו שבקריות. הייתי שם כמה אימונים לפני המבחן לחגורה שחורה ( כי הוא רצה לעבוד איתי עוד ושיהיה לי הכי הרבה בטחון במבחן עצמו) אז אני גם מכירה את האנשים.. זאת קבוצה של בני 16 ומעלה וכולם שם רק חגורות שחורות דאן 1-3, לעומת הקבוצה שלי שזאת קבוצה של בני 12-15 מחגורה כחולה עד שחורה דאן 1. הרמה בקבוצה ש בקריות הרבה יותר גבוה והאימונים יותר רציניים. אז אני ילך לקבוצה הזאת פעם בשבוע (שעתיים אימון) בנוסף לקבוצה שהתאמנתי בה עד עכשיו. ככה אני אתאמן 5 וחצי שעות בשבוע, ושעתיים מהם הם אימונים רק של שחורות, האימונים שונים לגמרי, וגם אם הם עושים את אותה הקאטה ש בקבוצה שלי עושים אז מן הסתם המורה מתקן אחרת . ( כי יש רמה שמצפים מחגורה כחולה ורמה אחרת שמצפים מחגורה שחורה). האם אתה חושב שככה אני יוכל להעלות את הרמה שלי? תודה, שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני קליין17/11/2008הקבוצה שיש לך בקריות בהחלט תשפר את הרמה שלך !!!!!!!!
גם חשוב לא להתאמן כל הזמן עם אותם אנשים. האתגר הוא להתמודד עם מישהו שלא מכירים ורגילים אליו.
באליפויות ארציות וברחוב, אם תצטרכי להגן על עצמך, רוב הסיכויים שתתמודדי מול מישהו לא מוכר.
תמשיכי להשקיע. את עוד תגיעי רחוק !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עזרת לי המון.!
שיר17/11/2008=)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)