עוד שאלה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה...
    שיר
    18/11/2008

אוקיי, השנה קבלתי חגורה שחורה, מה שאומר שאני יתחרה מול חגורות שחורות ( בני 15-20) בשנים קודמות כבר זכיתי בכמה תחרויות אבל אז הייתי עם חגורות כחולות וחומות והיה לי יותר סיכוי .(כי הייתי בחומה ובין הגדולים) אבל השנה אני מתחרה עם אנשים שהם הרבה יותר טובים ממני (אי אפשר להשוות מישהו בן 18-19 שיש לו דאן 2 למישהו בין 15 שרק קיבל חגורה שחורה לא מזמן) למרות ששנה שעברה היתה תחרות של שחורות וחומות ואפילו שהיה ממש קשה הגעתי למקום רביעי. ( אני יודעת שזה לא כל כך נחשב כי לא מקבלים כלום, אבל אני מרוצה כי הם יותר גדולים חזקים ומנוסים ממני ובכל זאת הגעתי למקום רביעי מתוך 16). בקיצור איך אני יכולה לנצח בתחרויות כאלה ? תודה שיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה...

הוספת תגובה

• עוד תשובה

רוני קליין
    18/11/2008

שיר, את צריכה לעשות את המקסימום מבחינתך בכל הקשור להכנה לקרבות.
    נראה לי שזה מה שאת עושה גם כך.
    ממש לפני תחרויות תתרכזי באימון במיוחד על תרגיל אחד או שניים שיכולים לתת לך נקודה בקרב.

אצלי, למשל, אימנתי את עצמי בצירוף הבא:
    מאוואשי גרי מהיר לפנים עם רגל שמאל. ואם הבעיטה נחסמת - מעבר מהיר לבעיטה אחורית עם רגל ימין לפנים.
    לא תאמיני כמה פעמים זה הצליח.
    רוב האנשים הם ימניים. ולכן יד שמאל שלהם רגילה יותר לחסום מיד ימין. הקרב רץ מהר אז אין זמן לחשוב. פועלים באופן כמעט אינסטנקטיבי.
    לכן רגל שמאל היא אומנם פחות חזקה מרגל ימין אבל גם היד הימנית החוסמת מולה פחות מיומנת.
    אם הבעיטה נחסמת. לוקח למתגונן כמה חלקי שניות כדי להתקדם להתקפת נגד.
    הבעיטה האחורית היתה תופסת אותם לא מוכנים !!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..=)

שיר
    19/11/2008

אוקיי, תודה, אבל אני לא חושבת שכדאי שאני יבעט מאוושי גרי לפנים בשמאל כי יש לי בעיה בברך כבר יותר משנה (אני מטפלת בזה ) ואמרו לי שלא כדאי לי להתאמן כי זה סתם יכאב לי במשך חצי שנה בערך אז המשכתי להתאמן פשוט על רגל שמאל התאמנתי חלש יותר אז השליטה שלי ברגל שמאל לא כל כך טובה אני עוד צריכה לעבוד על זה,אני מפחדת שאם אני יבעט במרחק או תזמון לא כל כך טובים אני אולי יכולה לפצוע את האדם שאני עושה מולו קרב. יש לך עוד שיטות כאלו? ומה עם הקאטות? איך אני יכולה לנצח מישהו בדאן 2 בקאטה ( שכחתי לציין שבדרך כלל האנשים שאני מתחרה מולם זה גם האנשים מהקבוצה ההיא שבקריות.) תודה רבה , שיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רוני קליין
    19/11/2008

שיר,

אני לא יכול לעזור מעבר למה שכבר כתבתי לך.

בעניין קאטות גם כשהתאמנתי בקארטה זה לא היה אצלנו משהו שהקדישו לו הרבה זמן.
    ידעתי לבצע את 4 הקאטות ראשונות. לא לימדו אותנו מעבר לזה.
    גם הסיגנון שלנו היה קיו-קיושינקאי ולא שוטוקאן.
    לא היה דגש על טכניקה או זריזות כמו על עוצמה וכוח סבל. הקרבות (קומיטה) היו מגע מלא - למעט מכת אגרוף לפנים.
    המכה הכי טובה מהירה ונקיה שהיתה נכנסת לגוף לא היתה מקבלת ניקוד אם היריב לא התקפל !!!

אז שיהיה לך בהצלחה. אני בטוח שתגיעי רחוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...=)

שיר
    20/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה